Widok

Ciśnieniomierz - jaki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chcę na prezent kupić ciśnieniomierz. Jakie polecacie? Mam na myśli te automatyczne, półautomatyczne. Macie sprawdzone marki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co się orientuję napewno nie na nadgarstkowy, u nas w rodznie sprawdzają się takie samopompujące. Porządny ciśnieniomierz kosztuje pow 200 zł
bardzo dobra firma to Omron, kupowalismy polautomatyczny dla dziadkow w sklepie rehabilitacyjnym (bo raczej w markecie takiego nie znajdziesz), kosztowal ok 250 zl wtedy (2 lata temu).

pracujac kiedys w zaopatrzeniu w sluzbie zdrowia dla naszych przychodni tez kupowalismy cisnieniomierze firmy Omron, takze z czystym sumieniem POLECAM.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w zeszłym roku w Aptece kupowała półautomat Omron - polecam z czystym sumieniem, ceny juz nie pamiętam
Ja też mam Omron,automat,cena to bodajże 270 zł. Żadnych zastrzeżeń.
moja lekarka z Regionalnego Centrum Nadciśnienia Tętniczego(AM) polecała Omrona :)

i takiego kupiliśmy - jeden dla mnie, drugi dla mojej Mamy :)

http://www.allegro.pl/item812606777_apteka_cisnieniomierz_omron_m1_compact_gratis.html

teraz są już dużo tańsze niż 7 m-cy temu ;) (o ok połowę)
a alternatywą do Omrona są sporo tańsze ciśnieniomierze firmy Mescomp Technologies :

http://www.ceneo.pl/;004+sMescomp

Do wyboru, do koloru dosłownie ;)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Omron, lepiej nie oszczedzac akurat na takim aparacie, bo zle wskazania moga nas sporo kosztowac tylko w innym sensie.
a jeżeli innej firmy cisnieniomierz też daje dobre wyniki i jest sprawdzony, to po co przepłacać ??? Omron owszem jest ok i należy do znanej marki, więc ludzie polecają automatem... ale są też inne dobre, więc nie wszyscy muszą mieć to samo. Często za samą nazwę płacimy niepotrzebnie ... Ja wolę dobry produkt w dobrej cenie, kasę zawsze znajdę na co innego wydać ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Również polecam Omron, teść ma mierzy ciśnienie trzy razy dziennie i jest z ciśnieniomierza bardzo zadowolony.
image
image

image
Na pewno naramienny. nadgarstkowy, choć wygodniejszy jest mniej dokładny i sprawdza się u tylko u młodych osób.
Konkretny model warto sprawdzić na stronie
http://www.dableducational.org/sphygmomanometers/devices_3_abpm.html#ANDtakeda2430.
Chodzi o to aby model był "walidowany", czyli aby jego wskazania były wiarygodne, bo w końcu konkretne wyniki (liczby) służą do diagnostyki i kontroli leczenia nadciśnienia.
Omron jest generalnie polecaną firma, ale oczywiście są różne modele i te już konkretnie dobrze sprawdzać na stronie podanej wcześniej.
Ten link pokazuje konkretną tabelę polecanych ciśnieniomierzy naramiennych
http://www.dableducational.org/sphygmomanometers/devices_2_sbpm.html#ArmTable
ja również mam taki ciśnieniomierz Mescomp , oczywiście bardziej znany jest Omron , ale mój lekarz polecał mi ten ciśnieniomierz i jestem zadowolony
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Równiez mam Omron, po porodzie miałam problemy z cisnieniem i byłam zadowolona. Kupiłam w aptece za ok 100zł.
image
Omrony sa dobre.Polecane.

Ja mam zwykły AEG, w aptece zapłaciłam jakieś 70zł. mam go ze 3 lata, jest ok.
image

image

Potrzebuję ciśnieniomierz dla mojej mamy; oglądałam na stronie ceneo polecany tu z kolorowym wyświetlaczem AC211 Mescomp. Czy wiecie gdzie można go obejrzeć w realu (ewentualnie kupić)?
# Salon Sprzedaży tpSchuberta 102A, 80-172 Gdańsk, tel.: (58) 324 89 07, faks: (58) 324 97 19
# Salon Sprzedaży tpRajska 10, 80-850 Gdańsk, tel.: (58) 300 01 11, faks: (58) 300 01 12
# Salon Sprzedaży tpGrunwaldzka 141, 80-264 Gdańsk, tel.: (58) 552 32 25; (58) 345 14 45, faks: (58) 555 78 38
# Salon Sprzedaży tpGrunwaldzka 110/112, 80-244 Gdańsk, tel.: (58) 340 64 19, faks: (58) 345 57 53
# Salon Sprzedaży tpWładysława IV/25 , 81-364 Gdynia, tel.: (58) 661 12 17, faks: (58) 621 65 15
# Salon Sprzedaży tpKcyńska 27, 81-005 Gdynia CH Tesco, tel.: (58) 667 40 28, faks: (58) 667 41 22
image

Uploaded with ImageShack.us
Ja mam A&D Medical,nadgarstkowy automat,bo akurat taki byl w aptece a potrzebowalam od zaraz a kompletnie sie na tym nie znlam i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona,koszt 140zł.
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
Czy naprawdę +/- 100 zł ma aż taką wielką wartość jeśli w grę wchodzi zdrowie??? nie potrzebnie to oszczędzamy na jedzeniu, kupujac tłusty syf z cała gamą załączonych pierwiastków Mendelejewa...
Ja kupiłem półautomatyczny SMART firmy Boso Bosh+Sohn. Sama pompujesz, a pomiar jest automatyczny. Dużo niższa cena, małe wymiary i masz kontrolę nad pompowanym ciśnieniem (mniejszy stres).
Od 8 lat codziennie mierzę ciśnienie mojemu ojcu i zależy nam na dokładności i niezawodności. Wypróbowaliśmy ponad 10 różnych ciśnieniomierzy. I z czystym sumieniem mogę polecić ciśnieniomierze OMRON innymi nie należy sobie zawracać głowy, bo ze wskazaniami jest kiepsko i co gorsza są awaryjne - a nie muszę tu pisać, że problem powstaje gdy ciśnieniomierz popsuje się.
Polecam model OMRON M7.
I taka małą rada, jeżeli kupujecie ciśnieniomierze do codzinnego użytku to kupujcie w sklepach w których dadzą wam na czas naprawy zastępczy ciśnieniomierz lub polecam skorzystać z wypożyczalni
Ogarnij sobie tą stronkę: http://diagnosis.pl/dgs_product_category/cisnieniomierze/
Diagnosis ma dobre, łatwe w obsłudze, z gwarancją od drzwi do drzwi, w zależności od modelu zapamietuje rozna ilosc wynikow, nawet do 120
Te od firmy diaagnostic naramienne są bardzo dobre. Intuicyjne bardzo i wygodne, także warto kupić ;)
Jeśli chodzi o marke - do siebie polecam Diagnosis, mozna znaleźć w wielu aptekach i sklepach medycznych

Mnie bardzo spodobała się oferta w ciśnieniomierz w sklepie medycznym https://kredos.pl/cisnieniomierze/cisnieniomierz-omron-m3-specyfikacja. Zamierzam u nich kupić, ponieważ z tego co zauważyłam mają bardzo profesjonalny sprzęt. Ciśnieniomierz ten posiada możliwość wykrywania nieregularnej pracy serca czyli arytmii i wiele innych funkcji do prawidłowego mierzenia ciśnienia- dlatego oferta mi się wydaje tak korzystna.

Ja musiałem wymienić ciśnieniomierz na nowy niedawno i powiem szczerze że trudno mi się było na coś zdecydować. Ostatecznie zamówiłem model Simple. W budowie prosty, z całkiem sporej wielkości wyświetlaczem. Co do mankietu to jest w porządku, idealnie leży na mojej ręce i też żona może pod swój obwód dopasować. Zobaczymy jak długo będzie działał, gwarancji ma w każdym razie na 3 lata więc już sporo.

Natknęłam się na ciśnieniomierz Simple w aptece na plakacie STOP ZAWAŁOWI SERCA, Pani aptekarka opowiedziała mi na jego temat że jest cichy i delikatny, polskiej firmy, więc zakupiłam i bardzo się cieszę, jestem zadowolona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo wygodny jest ciśnieniomierz Senior, przyciski duże, LCD duże, napełnia mankiet ekspresem.

Trafiło nam się fajnie z automatem na ramię Simple, szybko wynik pokazuje, ma funkcję wykrywania arytmii, zapamiętuje ostatnie pomiary.
Przy osobach starszych albo schorowanych gdzie te ruchy nie są już takie płynne zwłaszcza mówię o manualnej sprawności to warto kupić ciśnieniomierz Senior. Prosta budowa i prosta obsługa wyświetlacz bardzo czytelny. Moja babcia to ma i jest zadowolona.

Witam serdecznie. Kupowałam nam parę tygodni temu do domu ciśnieniomierz SmartCardio. Jak na razie bez uwag z mojej strony – szybki i dokładny.

Pochwalę SmartCardio kupowałem trochę w ciemno bo to pierwszy ciśnieniomierz w życiu ale wybór oceniam na plus – szybki dokladny wygodny.

My z żoną polecamy ciśnieniomierze naramienne z firmy Diagnosis. Korzystamy codziennie, oboje niestety mamy problemy z ciśnieniem...
Te z firmy Diagnosis sprawdzają się bardzo fajnie i są proste w obsłudze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

do góry