Widok

Ciśnieniomierz - jaki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chcę na prezent kupić ciśnieniomierz. Jakie polecacie? Mam na myśli te automatyczne, półautomatyczne. Macie sprawdzone marki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My z żoną polecamy ciśnieniomierze naramienne z firmy Diagnosis. Korzystamy codziennie, oboje niestety mamy problemy z ciśnieniem...
Te z firmy Diagnosis sprawdzają się bardzo fajnie i są proste w obsłudze.

Pochwalę SmartCardio kupowałem trochę w ciemno bo to pierwszy ciśnieniomierz w życiu ale wybór oceniam na plus – szybki dokladny wygodny.

Witam serdecznie. Kupowałam nam parę tygodni temu do domu ciśnieniomierz SmartCardio. Jak na razie bez uwag z mojej strony – szybki i dokładny.
Przy osobach starszych albo schorowanych gdzie te ruchy nie są już takie płynne zwłaszcza mówię o manualnej sprawności to warto kupić ciśnieniomierz Senior. Prosta budowa i prosta obsługa wyświetlacz bardzo czytelny. Moja babcia to ma i jest zadowolona.

Trafiło nam się fajnie z automatem na ramię Simple, szybko wynik pokazuje, ma funkcję wykrywania arytmii, zapamiętuje ostatnie pomiary.

Bardzo wygodny jest ciśnieniomierz Senior, przyciski duże, LCD duże, napełnia mankiet ekspresem.

Natknęłam się na ciśnieniomierz Simple w aptece na plakacie STOP ZAWAŁOWI SERCA, Pani aptekarka opowiedziała mi na jego temat że jest cichy i delikatny, polskiej firmy, więc zakupiłam i bardzo się cieszę, jestem zadowolona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja musiałem wymienić ciśnieniomierz na nowy niedawno i powiem szczerze że trudno mi się było na coś zdecydować. Ostatecznie zamówiłem model Simple. W budowie prosty, z całkiem sporej wielkości wyświetlaczem. Co do mankietu to jest w porządku, idealnie leży na mojej ręce i też żona może pod swój obwód dopasować. Zobaczymy jak długo będzie działał, gwarancji ma w każdym razie na 3 lata więc już sporo.

Mnie bardzo spodobała się oferta w ciśnieniomierz w sklepie medycznym https://kredos.pl/cisnieniomierze/cisnieniomierz-omron-m3-specyfikacja. Zamierzam u nich kupić, ponieważ z tego co zauważyłam mają bardzo profesjonalny sprzęt. Ciśnieniomierz ten posiada możliwość wykrywania nieregularnej pracy serca czyli arytmii i wiele innych funkcji do prawidłowego mierzenia ciśnienia- dlatego oferta mi się wydaje tak korzystna.
Jeśli chodzi o marke - do siebie polecam Diagnosis, mozna znaleźć w wielu aptekach i sklepach medycznych
Te od firmy diaagnostic naramienne są bardzo dobre. Intuicyjne bardzo i wygodne, także warto kupić ;)
Diagnosis ma dobre, łatwe w obsłudze, z gwarancją od drzwi do drzwi, w zależności od modelu zapamietuje rozna ilosc wynikow, nawet do 120
Ogarnij sobie tą stronkę: http://diagnosis.pl/dgs_product_category/cisnieniomierze/
Czy naprawdę +/- 100 zł ma aż taką wielką wartość jeśli w grę wchodzi zdrowie??? nie potrzebnie to oszczędzamy na jedzeniu, kupujac tłusty syf z cała gamą załączonych pierwiastków Mendelejewa...
Od 8 lat codziennie mierzę ciśnienie mojemu ojcu i zależy nam na dokładności i niezawodności. Wypróbowaliśmy ponad 10 różnych ciśnieniomierzy. I z czystym sumieniem mogę polecić ciśnieniomierze OMRON innymi nie należy sobie zawracać głowy, bo ze wskazaniami jest kiepsko i co gorsza są awaryjne - a nie muszę tu pisać, że problem powstaje gdy ciśnieniomierz popsuje się.
Polecam model OMRON M7.
I taka małą rada, jeżeli kupujecie ciśnieniomierze do codzinnego użytku to kupujcie w sklepach w których dadzą wam na czas naprawy zastępczy ciśnieniomierz lub polecam skorzystać z wypożyczalni
Ja kupiłem półautomatyczny SMART firmy Boso Bosh+Sohn. Sama pompujesz, a pomiar jest automatyczny. Dużo niższa cena, małe wymiary i masz kontrolę nad pompowanym ciśnieniem (mniejszy stres).
Ja mam A&D Medical,nadgarstkowy automat,bo akurat taki byl w aptece a potrzebowalam od zaraz a kompletnie sie na tym nie znlam i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona,koszt 140zł.
# Salon Sprzedaży tpSchuberta 102A, 80-172 Gdańsk, tel.: (58) 324 89 07, faks: (58) 324 97 19
# Salon Sprzedaży tpRajska 10, 80-850 Gdańsk, tel.: (58) 300 01 11, faks: (58) 300 01 12
# Salon Sprzedaży tpGrunwaldzka 141, 80-264 Gdańsk, tel.: (58) 552 32 25; (58) 345 14 45, faks: (58) 555 78 38
# Salon Sprzedaży tpGrunwaldzka 110/112, 80-244 Gdańsk, tel.: (58) 340 64 19, faks: (58) 345 57 53
# Salon Sprzedaży tpWładysława IV/25 , 81-364 Gdynia, tel.: (58) 661 12 17, faks: (58) 621 65 15
# Salon Sprzedaży tpKcyńska 27, 81-005 Gdynia CH Tesco, tel.: (58) 667 40 28, faks: (58) 667 41 22
Potrzebuję ciśnieniomierz dla mojej mamy; oglądałam na stronie ceneo polecany tu z kolorowym wyświetlaczem AC211 Mescomp. Czy wiecie gdzie można go obejrzeć w realu (ewentualnie kupić)?
Omrony sa dobre.Polecane.

Ja mam zwykły AEG, w aptece zapłaciłam jakieś 70zł. mam go ze 3 lata, jest ok.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry