Widok

Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7
w takim razie zycze szczescia za dwa tygodnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam jestem tu nowa :), własnie skończyłam pierwsza serię Clo, niestety bez monitoringu, bo lekarz i nic nie powiedział, jedynie od 16 dc mam brac luteinę :(
monitoring to podstawa przy clo,tymbardziej,ze bierzesz go pierwszy raz i niewiadomo jak zareaguje twoj organizm,jesli porobia ci sie torbiele to narobisz sobie problemow wiec nie radze brac tego leku bez monitoringu bo to niebezpieczne dla twojego zdrowia
Hej Dziewczny. Jestem po wizycie u gina. Powiedział mi że tak czasem bywa że okres się spóźnia po hsg. I mam brać duphastom na wywołanie. I troche jestem zmieszana bo myslałam że birze się ten lek na podtrzymanie ciąży a nie na okres. Wogóle to miałam nadzieje że powie mi że jestem w ciązy. Ale niestety. Straciłam wiare że zajde i nie licze na nic...
załamana nie poddawaj się! ja też dostałam okres i miałam kryzys, ale wzięłam się w garść i już umówiła się na inseminacje. Zakładam, że mogę ich zrobić nawet 6. Podobno przy szóstej prawdopodobieństwo jest nawet do 50%. Oby tylko owu się pojawiła po lekach, ostatnio nie było z tym problemu, ale różnie bywa.
Dziewczyny, nam wszystkim sie uda! Wiem, że to boli gdy pojawia się okres i człowiek się załamuje, ja też tak mam, ale trzeba się mobilizować i walczyć dalej, to walka o naszego dzidziusia!!!
image

image
megitka cykle z clo bez monitoringu nie mają sensu, zupełnie. Bierzesz clo i mniej więcej od 9-10 dnia robisz USG co drugi dzień. Widać wtedy czy jest pęcherzyk dominujący i czy będzie owulacja. W odpowiednim dniu (ok 12-13dc) najczęściej dostajesz zastrzyk z hcg, który powoduje pęknięcie pęcherzyka i uwolnienie kom jajowej. .Potem jeszcze jedno USG by sprawdzić czy pęcherzyk pękł. bez monitoringu nie wiesz czy nie robią się torbiele, czy clo na Ciebie działa. Może powinnaś rozważyć innego lekarza, takiego, który jest w gabinecie chociaż co drugi dzień, żeby móc Cii zrobić USG. Moja lekarka jest 3 razy w tyg i jak trzeba to w sob i niedz mnie przyjmuje na usg albo zastrzyk.
image

image
no ja wlaśnie zaczynam 3 podejście z Clo, piątek pierwsza wizyta
jus.tyna. Widzisz ja narazie nie mam szans na próbe bo już 44 dni nie mam okresu. A tak bym chciała zeby się pojawił i żebym zaczeła próbe. A nie wiesz po jakim czasie po duphastomie pojawia się okres. Mam go brać 10 dni. Czyli w tym czasie już bym dwa razy spróbowała z clo. a to wszystko sie opóźnia,
zalamana-u mnie po duphastonie okres pojawia sie za 2 dni,slyszalam,ze w przypadku tak dlugiego braku @ clo bierze sie w jakimkolwiek dniu i wszystko przebiega tak jakby @ byla normalnie
No wiesz narazie o clo nie bede brać bo gin mi mowił że po okresie. Kurcze czyli za jakieś 12 dni bede mieć okres czyli mój cykl bedzie trwał prawie 60 dni
zalamana ale kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje na leki,miejmy nadzieje,ze @pojawi sie jak najszybciej zebys mogla zaczac nowy cykl z clo,ja juz jestem gotowa do histeroskopii-wszystkie badania zrobione,
Wiem że inaczej ale wiesz moje życie to cały czas pod górke przepływa ze wszystkim. A powiedz mi czy ta histerioskopia na którą idziez to to samo co hsg. bo ja to już sie zamotałam
Załamana,to nie jest to ssamo. HSG wykonuje się pod kontrolą rtg, a histeroskopie tj laparoskopię, tylko penetruje się kamerą jamę macicy. Tu możesz sobie więcej poczytać http://www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodczy/badania/skopia.html
u mnie tez wszystko pod gorke nawet dzidzius nie chce zamieszkac w moim brzuszku od tylu lat,ja juz powoli trace nadzieje,jestem wogole coraz bardziej znerwicowana,nie wiem jak dlugo jeszcze dam rade w walce o dzidzie
A no widzisz jednym łatwo przychodzi drugim trudniej. Mnie to jezcze wszyscy się pytają o ciąże i musze kłamać że jeszcze się nie staram i mam dosyć pytań. A teraz mam jakieś bóle podbrzusza chyba po tym duphastomie
tak,pewnie po duphastonie,mam to samo i do tego bol piersi,zalamana a ile masz lat jesli mozna wiedziec,u mnie juz nikt nie pyta-pewnie domyslili sie,ze cos jest nie tak
Mam 25 lat a Ty.No tak myślałam że po nim a piersi mnie narazie nie bolą. Ciekawe zy wkońcu dostane kiedyś okres
ja 27,a jak dlugo sie starasz?ja 6 lat,po 3 zaszlam w ciaze ale niestety zakonczyla sie w 6 tyg.teraz kolejne 3 lata i nic
A ja już rok i 2 miesiące. W zezlym roku zaszłam prawie bez starań i poroniłam. I teraz jakoś nie moge zaskoczyć. Tylko widzisz ja nie w każdym miesiącu się starałam bo mój mąż ma taką prace że często go nie ma. I sie zatanawiam czy ni zawcześnie poszłam do lekarza bo prawie po czterech miesiącach. I po jednym usg od razu mi przepisał clo. I 5 cykli z clo w którym 2 razy może mąż był. A teraz to hsg. I wszystko mi sie po przestawiało nie mam okresu . Zastanawiam się czy dać sobie pokój z tymi lekarzami narazie. A ty co byś mi radziła. Podziwiam Cie że masz tyle siły na starania
nie wiem czy jest sens faszerowac sie lekami w sytuacji gdy nie mozesz wykorzystac okazji,ja za pierwszym razem zaszlam w ciaze wtedy kiedy sobie odpuscilam,dzis szok-odebralam wynik bety-16,pani z lab.powiedziala,ze byc moze to ciaza ale zeby jeszcze sie nie nastawiac,polecialam do apteki po test i wyszly 2 kreski-szok ale do @ jeszcze 5 dni,pregnyl mialam 14 dni temu-moze to przez niego te 2kreski