Widok

Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7
~ Justyna miałaś ten sam problem co ja , że przez 5 lat żaden ginekolog Ci nie przepisał CLO ;/ Mam nadzieję , że pójdę w Twoje ślady i zajdę w 2 cyklu z CLO bo na pierwszy cykl nie mam co liczyć bo męża nie ma w domu ;/ Dopiero wraca jak będe miała już 2 podejscie z CLO .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
NETA trzymam kciuki,daj znac jak twoje pecherzyki po wizycie u gina
NETA tez mam nadzieje,ze ci sie uda,dobrze,ze bierzesz clo nawet jak M nie ma akurat,niech organizm juz sie przyzwyczaja,pamietaj o monitoringu cyklu
Dziewczyny, czy któraś z Was miała inseminację?
image

image
Justys z tego co wiem to jesli masz problem z wrogim sluzem to inseminacja powinna dac w miare szybko efekty w postaci fasolki,wiem tyle,ze lekarz wprowadza nasienie omijajac ten wrogi sluz,lezysz potem 10 min na fotelu i wracasz do domciu
O dziecko staramy się 1,5 roku, ale mój lekarz nie stwierdził po badaniach żadnych przeszkód. Clo przepisał mi po to żeby każdy cykl był z owulacją. Tłumaczył mi,że kobiety w najbardziej płodnym okresie życia, tzn do 25 roku życia, jajeczkują średnio 5 razy w roku.Dziwię się tylko,że Duphaston zlecił mi przyjmować od 10 dnia cyklu, a z tego co wiem może wstrzymać owulację.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pierwsze slysze zeby brac clo od 10dc.a powiedz czy robil ci jakies badania?zmonitorowal choc jeden cykl bez tabl
hej dziewczyny. Troche mnie nie było spowodu braku dostępu dom komp. jus.tyna mnie hsg bardzo bolało a wynik wyszed ok. Ale bolało mnie bo znieczulenie nie zadziałało. Nawet lekarz się zdziwił . Co tam u was wogóle Ja jutro ide na usg to mój 13 dzień i zobaczymy co się dzieje.
Jus.tyna - zajrzyj na wątek "Starające sie II" - piszemy tam o inseminacji. Miałam ja i Piggy.
Monitorował dwa cykle (jeden był z owulacją, drugi bez). Z tymi tabletkami się wstrzymałam. Dzisiaj mam 11 d.c. i na
razie nie wzięłam. Zacznę brać od 14 dnia, tak jak pisze na ulotce. W kolejnym cyklu, jak mi się teraz nie uda, zastosuję się do tego co mi powie lekarz. Na pewno muszę je przyjmować, bo w badaniach hormonów wyszło, że progesteron mi nie wzrasta w czasie owulacji, a to powoduje samoistne poronienia. Sama nie wiem czy dobrze zrobiłam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
troche to dziwne,ze tak pozno bierzesz te tabl.z reguly bierze sie je od 2dc albo od 5dc,potem pregnyl na pekniecie,chyba,ze pecherzyki same pekaja a jesli masz malo progesteronu to po stwierdzonej owulacji duphaston przez 10,12dni,ale widocznie twoj lekarz inaczej jakos leczy niz inni,radzilabym ci udac sie na konsultacje do jeszcze jakiegos innego gina
ale ona napisała,że ma brac Duphaston od 10dc a nie CLO. No duphaston to też za szybko,bo przeważnie owulka jest mieszy 12-14 dniem cyklu i potem się bierze duphaston
nie doczytalam,oczywiscie,ze za wczesnie,najlepiej wziac go 2,3dni po owulce bo jak wezmie sie go za wczesnie to zablokuje owulacje,jakas dzis nieprzytomna jestem ;(
Jus.tyna a Ty PCT robiłaś w Invikcie - jaki jest koszt tego badania?
Sama już nie wiem czy blokuje owulację, czy nie, bo z tego co się naczytałam to wiem, że są dwie teorie na ten temat. Dzisiaj zaczęłam przyjmować Duphaston, bo wiem, że niski poziom progesteronu w czasie owulacji powoduje poronienia, ale też blokuje zapłodnienie. Każda z nas ma jakiś problem, a ja dopiero od niedawna się leczę i może lekarz wie co robi. Wkrótce się to okaże. Nie chcę zmieniać ginekologa, bo z opinii innych ten jest najlepszy w mojej miejscowości.
ano wlasnie-podstawa leczenia to dobry lekarz,do ktorego ma sie zaufanie,ja niestety na takiego trafilam dosc pozno bo po 5 latach maratonu po wszystkich okolicznych ginach wg.ktorych wszystko bylo oki,coz tacy to byli znawcy,a wystarczyla 2miesieczna terapia,ciekawe czy oni zdaja sobie sprawe ile lez i rozczarowan przechodzimy co miesiac,moze gdyby niektorzy choc troche wczuli sie w nasza sytuacje to wzieli by sie odrazu za konkretne leczenie
Justyna rozumie Ciebie , nikt z lekarzy nie liczy się z tym ile łez zostało wylanych w poduszkę przez lekceważenie naszych problemów ...
Ewa30 ja kiedyś brałam Duphaston od 16 d.c i brałam go się przez 10 dni. ( lek ten miał na celu wyrególowanie cyklu i przebieg prawidłowej owulacji ) . Pozdrawiam
robiłam PCT w Inviccie - koszt 53zł. Dziś powtórzyłam, wynik takim sam 0 plemników ruchliwych. Potem byłam u mojej lekarki, brała mi wymaz zeby sprawdzić czy nie ma jakiejś bakterii (bo to też może być przyczyna, że śluz jest wrogi) i stwierdziła,że wejście do szyjki jest wielkość główki od szpilki, więc nie wie jak ta położna w Inviccie pobrała materiał do badania. Jest możliwe, że w większej części pobrała go z pochwy zamiast z szyjki, i wtedy to normalne, że plemniki się nie ruszają po tych 8h bo jest inne ph.
W każdym razie, jestem umówiona do Invicty na początku cyklu i będę nalegać na inseminacje już w tym cyklu, a leki będę i tak brać te, które mi przepisała moja lekarka bo wtedy wiem, że owulka się pojawi.
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
~Makarena, jakie były u Ciebie wskazania do inseminacji? Udało się?
image

image
NETA ja też brałam Duphaston od 16 dc, ale w tym cyklu jeszcze przyjmowałam CLO -po raz pierwszy i dlatego ta zmiana. Zobaczę czy to coś pomoże. Jeszcze nie jestem tak bardzo zdesperowana. Podziwiam te dziewczyny, które czekają od kilku lat na dziecko. Chociaż taka jest prawda,że co ma być to będzie. Są ludzie, którym dzieci nie są pisane. Nie chcę się bardzo nakręcać, bo jak same piszecie najgorsze jest rozczarowanie w dniu @.