Widok

Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja już staram się 5 lat , ale zawsze wybrałam złego lekarza . (Ostatni ginekolog to leczył mnie tabletkami na cukrzyce !!! Gdzie nie mam cukrzycy!) Zmieniłam lekarza ! Dopiero od 2 miesięcy zaczęto traktować mnie poważnie . Już nie raz nie mam sił ;( - tyle starań , ciągłe zmiany lekarzy i wszystko od nowa. To mnie czasami przerasta , ale czego nie robi się dla dziecka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też oprócz tamtych tabletek przyjmuję Metformax, na wyrównanie poziomu cukru. Też tak jak Ty NETA nie mam cukrzycy, bo we wrześniu badałam, ale myślę, że te tabletki muszę brać profilaktycznie. One mi nie zaszkodzą, a podczas ciąży cukrzyca jest bardzo niebezpieczna i często się wtedy objawia. Tak sobie to tłumaczę. Myślę, że ten lekarz wie co robi, bo mam koleżankę, która po dwóch poronieniach poszła do niego i ciążę donosi, bo jest już w 7 m-cu. Na razie nie myślę o zmianie lekarza, bo to za wcześnie. Dam mu szansę się jeszcze wykazać.
moja gin twierdzi,że CLO powinno się brać z Metformaxem. Ja tak teraz biorę, a nie mam cukrzycy. Skutkiem ubocznym metformaxu jest owulacja, co dla nas jest akurat dobrym działaniem. W poprzedniej ciązy brałam metformax do 14 tyg,alby lepiej dozywić płód,a i tak potem miałam cukrzycę ciążową,ale byłam na diecie nie na insulinie. Jasiek urodził się cały i zdrowy. Czasami warto zaufac lekarzowi.
czesc dziewczyny, ja tez staram ie od roku o dziecko i nic z tego:( lekarka przepisala mi Clo i Remifemin;/ ale na Remifeminie napisane jest ze to lek przepisywany w okresie menopauzy;/ sama nie wiem czy brac to czy nie? mialyscie jakies doswiadczenia z tym lekiem?
hej dziewczyny. Dziś miałam usg i lekarz mówi że nic nie ma. I nie wiem jak to możliwe bo przed hsg miałam pęcherzyk dominujący jak chodziłam do innego lekarza. a dzis 13 dzień cyklu i nic nie ma. Nie wiem co mysleć już nie mam sił a czuje jak mnie jajniki bolą.
W poprzednim cyklu też bolały mnie jajniki, a podczas badania wyszło, że brak owulacji. ZAŁAMANA bierzesz jakieś tabletki stymulujące owulację?
Biore clo. I przed hsg pomagało. a teraz jak zmieniłam lekarza to twierdzi że nie mam. Nie wiem jak to możliwe.
a jest możliwość że jeszcze urośnie czy już ten cykl jest stracony
To rzeczywiście dziwne. Dla mnie wydawało się, że CLO powoduje owulację, bo w końcu jeżeli nie, to po co się faszerować tymi lekami. Bez nich owulacja też raz jest raz jej nie ma. W poniedziałek idę na monitoring i się dowiem czy to możliwe.
No właśnie ja to nie rozumie. a spytałam lekarza dziś jak to możliwe a on rozłożył ręce i nic nie powiedział. i w poniedziałek mam iść znowu na usg. Chociaż nie wiem czy jest sens
Może jest, bo słyszałam, że jest nawet możliwość owulować dwa razy w cyklu. Może była jakaś pomyłka, ale ten lekarz też jakiś dziwny. Rozkłada ręce jakby był laikiem w tych sprawach. My możemy nie wiedzieć o wielu rzeczach, ale on powinien znać przyczynę. Jeśli można wiedzieć, czy on jest z NFZ, czy prywatnie się leczysz?
Prywatnie. Nie wiem co o nim myśleć . Miałam nadzieje że mi pomoże a dzisiaj się zachował jakby nic nie wiedział na ten temat. Ja i tak mam długie cykle. Ostatnio jak chodziłam do innego miałam 20 dnia owulacje ale już 14 dnia widział pecherzyk. Raz miałam 16 dnia.
Ja bym poczekała. Może dojdzie do jakiegoś wniosku, a jak nie to nie ma co marnować czasu i pieniędzy. Tak to jest z tymi lekarzami.Ci z NFZ-tu potrafią zrobić jedynie cytologię, a Ci prywatni udają, że się na wszystkim znają,bo każda wizyta to czysty pieniądz. Przynajmniej ja mam takie wrażenie.
No też tak mysle. Jeszcze pójde w poniedziałek i zobacze czy coś się pojawi. A Ty długo bierzesz clo.
Dopiero pierwszy raz i też nie wiem czy te tabletki działają. Zobaczę w poniedziałek co mi powie lekarz.
Ewa zgadzam sie z toba calkowicie jesli chodzi o tych lekarzy,rzeczywiscie,ze ci z NFZ-u potrafia zrobic tylko cytologie,jak kiedys zapytalam dr w przychodni czy moglaby mnie skierowac na bad.hormonow to mnie wysmiala i stwierdzila,ze naczytalam sie jakichs glupstw
No na mnie wcześniej działały. Teraz to się zastanawiam czy tamten lekarz mnie czasami nie okłamywał albo ten mnie kłamie . Bo chyba dziwczyny jak działa lek to działa a nie raz nie a raz tak. Nie wiem co mam myśleć
jak ja się zapytałam dlaczego po CLO w jednym cyklu mam super pęcherzyki, a w drugim wcale,to gin powiedziała,że to zależy od całego organizmu, a nie tylko od tabletek. I bądź madry i pisz wiersze!!!
No to ja już nie wiem co myślec
Z Clo niestety tak już jest, nie na każdego działa i nie w każdym cyklu. Ja raz miałam owulację, raz nie, innym razem było kilka pęcherzyków ale zaden dominujący i to pomimo całej masy innych leków oprócz Clo.

Jeśli organizm nie reaguje odpowiednio na Clo są jeszcze inne leki stymulujące owulację tylko, że one nie kosztują już 3 zł ale znacznie, znacznie wiecej, dlatego lekarze zaczynają stymulowanie od Clo.