Widok

Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja byłam dzisiaj na usg. jest to mój 8 d.c. miałam sprawdzane jajniki. Posiadają drobne pęcherzyki z tym , że lewy jajnik ma objawy lekkiego PCO ;( Natomiast prawy jajnik jest ok. We wtorek idę znów na monitoring zobaczymy czy pęcherzyki rosną. Kupiłam już PREGNYL lepiej niech czeka w domku niż później miałabym biegać i szukać w aptekach.
Justyna byłam też kiedyś państwowo i poprosiłam o skierowanie do endokrynologa na zbadanie hormonów ( że słyszałam od znajomej,że dobrze byłoby zrobić takie badania ) to ginekolog mnie wyśmiała i bezczelnie powiedziała,że 5 lat się uczyła po to aby leczyć , a nie robić za sekretarke.Zrobiło mi się głupio ;/ Oczywiście zmieniłam lekarza .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety po Clo nie zawsze są ładne pęcherzyki, ja pierwszym razem miałam mnóstwo, ale nic z nich nie wyszło,a teraz w trzecim podejściu miałam tylko 1 dominujący i to w nim pokładam nadzieję...
Organizm co miesiąc może inaczej reagować na CLO
Neta gdzie kupiłaś Pregnyl?
Nie martw się PCO,bo ja mam na obu jajnikach i w ciązę zaszłam i donosiłam. Problem był z owulką,ale CLO zadziałało. Teraz staram sie o drugie dziecko ale na razie nie wychodzi. Jestem po 3 cyklu z CLO i czemam na @,bo raczej nic w nim się nie przydaży.
Każda z nas ma nadzieję tylko najgorsze są te rozczarowania. Dlatego ja staram się myśleć pesymistycznie i najwyżej miło się zaskoczyć. Rozumiem te dziewczyny,które czekają od kilku lat. W takich sytuacjach naprawdę można się załamać, ale co ma być to będzie. Pocieszam się patrząc na dziewczyny, którym się udało. Mam koleżankę, która po 10 latach starań, w wieku 38 lat urodziła podwójne szczęście- bliźniaki. I TAK MIAŁO BYĆ
Ja PREGNYL odkupiłam od dziewczyny z forum http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=2746&start=0 , bo jej już PREGNYL był zbędny. z tym , że zapłaciłam normalną cene tak jak jest na opakowaniu czyli 64 zł. za 3 zastrzyki.
Dziewczyny, a ja pierwszy raz od wielu miesiecy mam spokoj psychiczny, nie mysle o @ bo wiem ze i tak przyjdzie w terminie. Skoro wszystkie plemniczki nieruchliwe to ciazy na bank nie bedzie. A za miesiac inseminacja i wtedy to chyba umre z stresu przez te dwa tygodnie do @, ale teraz ciesze sie psychiczna wolnoscia:-)
image

image
64 zl za pregnyl? Ja place w aptece 7 zl za zastrzyk, za cale opakowanie 21 zl.
image

image
Ceny leków zależą od aptek. Za clo ja zapłaciłam 10zł w aptece, a dziewczyny pisały wcześniej, że kosztuje 3 zł. Najciekawsze jest to, że w każdej aptece, w jednym mieście ten sam lek może mieć inną cenę.
ja za clo płaciłam 4 zł a za pregnyl 21zł na receptę w wejherowie.
A ja zapłaciłam 64zł, ale odkupowałam od dziewczyny z forum , więc znając życie to pewnie chciała zarobić . Ja wolałam zapłacić i mieć pewność , że PREGNYL jest w lodówce i że nie muszę już się stresować tym , że go nie dostane. Podczas przesyłki jeszcze 1 zastrzyk się potukł :( ale mam nadzieje , że te dwa wystarczą :) Ahhh jak trudno się żyje z tą niepewnością czekając na każdy cykl , jak narazie jestem dobrej myśli :)
Dziewczyny czy u Was występują problemy z cerą, bo ja odkąd zaczęłam brać te tabletki wyglądam jak 14-latka. Może znacie jakieś sposoby co z tym zrobić.
ja nie odczuwam żadnych dolegliwości po nich, a jak przestajesz je brać to nie przechodzi Tobie?
Jak przestaję brać to skóra nie zdąży nawet dojść do normalności i znowu muszę zacząć brać tabletki. Wiem,że najbardziej na to wpływa Duphaston. Wcześniej nie miałam żadnych problemów. W końcu dojrzewanie już dawno przeszłam.Mam nadzieję, że długo nie będę musiała brać tych tabletek i jakoś dojdę do ładu.
Mnie korci żeby zrobić test, ale jeszcze zostało kilka dni do @, nie chcę żeby się rozczarować, bo to ostatnia próba
Ja mam jeszcze jedno pytanie. Czy boli Was brzuch po Clo? Mam teraz 15 dc , a cykle mam 25-27 dniowe. Owulację miałam w środę (tak czułam- ból prawego jajnika). Dzisiaj jest niedziela i nadal mnie boli, ale promieniuje na całe podbrzusze.
Mnie boli tzn nie boli tylko tak mnie ćmi podbrzuchem. I też nie wiem czy to wina cło czy znów mi się coś dzieje
Nie wiem co to jest, bo wcześniej bolał mnie jajnik, ale tylko przez 1 dzień. Boję się, że to jakieś torbiele.
tak CLO działa, to jest coś nowego dla organizmu, mnie jeż bolało podbrzusze i jajniki ilekarz powiedzial mi, że po CLO tak organizm może reagować
dziewczyny mnie tez bolal brzuch po clo jeden albo dwa dni jak przestawalam go brac ale wydaje mi sie,ze to dobry objaw bo znaczy,ze jajniki pracuja takze nie martwcie sie tym,gorszy bol mialam jednak po pregnylu-jakby mi brzuch rozrywalo ale efekt jest na szczescie takze dziewczyny zacisnijcie zeby i dzialajcie,oby wyznaczony cel zostal osiagniety-tego wam zycze
~Mi a jak dlugie masz cykle bo mi przy 33-34 dniowych test wyszedl pozytywny juz tydzien przed @,moze idz tez na bete,oczywiscie przy pierwszym tescie wyszla dosc slaba ta druga kreska ale widoczna a potem juz wychodzily coraz mocniejsze