Widok

Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7
no ja mam 28-29 dni i w sumie w czwartek mogę się go spodziewać, to moje ostatnie podejście i zaczynam się denerwować, bo bardzo chciałabym żeby się udało.Wstrzymam się jeszcze może do jutra, bo dłużej już chyba nie wytrzymam;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a nie lepiej isc na bete?ona jest bardziej wiarygodna bo z tego co wiem przy krotkich cyklach test moze tak szybko nie wyjsc,u mnie pojawily sie krwawienia,ide dzis do lekarza,boje sie cholernie,ze sie nie uda
Uda się napewno!!! Trzymam za Ciebie kciuki. Będzie napewno dobrze. Odezwij się po wizycie. Ja też ide sprawdzić czy pojawiłm się jakiś pęcherzyk ale wątpie w to. Napewno ten cykl stracony na starania.
Witam wszystkich!
Trafiłam tu po raz pierwszy i postanowiłam napisac swoją historie.
Ja też brałam clo..i za 4 miesiącem cyklu zaszłam wciąze,ale była to ciąża biochemiczna tzw.puste jajo i poroniłam...Teraz będe robić badania hormonalne i mam nadzieję ze się wszystko wyjaśni.
Dodam jeszcze że brałam clo.. od 5-9 dnia cyklu 2 tabletki i bolałmnie bardzo brzuch...
No ja też biore teraz od 5 dnia. dziś byłam na usg i pęcherzyk ma 16 mm endo 7-8. Nie wiem czy to dobrze. Dziś jest 17 dzień cyklu. Dodam że 13 dnia nic nie było widać. Nie wierze że uda mi się zajść w ciąze w tym cyklu, ale ciesze się że mam pęcherzyk
Mnie dzisiaj brzuch już nie boli. Mam 16 dc i też byłam u lekarza. Mój pęcherzyk ma 20 mm, ale teraz jest już chyba po owulacji. Lekarz mi powiedział, że w pierwszym cyklu z clo są małe szanse na ciążę. Także teraz też czekam na @.
A to pękł Ci pęcherzyk już. Mi to około srody pęknie. A jak juz jesteś po owulacji to może sie udało
A jeśli urósł Ci pęcherzyk i pękł to wydaje mi się że tak samo są szanse. Mi też poprzedni gin powiedział że udaje się za 5 razym. I wydaje mi się że to nie jest prawdy że im dłużej stosuje si ę clo to wieksze są szanse
Sama nie wiem czy pękł, bo gin. powiedział mi, że chyba tak, bo jest trochę spłaszczony. Żeby się upewnić musiałabym jeszcze raz iść na usg za dwa dni, ale mówił, że nie ma sensu. A co do ciąży w tym cyklu sama nie wierzę w takie cuda, bo jeżeli przez 1,5 roku mi się nie udawało to na pewno za pierwszym razem też nic nie będzie. Pytałam się jeszcze o Duphaston- czy blokuje owulację. Mówił, że jeżeli komórka jajowa jest dojrzała to pomaga jej. Źle wpływałby, gdybym brała go zanim komórka dojrzeje.
dziewczyny bylam u gina,jest ok,serduszko bije,dostalam kaprogest na te krwawienia
~zalamana to masz ladny pecherzyk i bardzo dobre endometrium,czyli szanse sa ;)
Ciesze się że u Ciebie justyna ok. I ciesze się że mam ten pechęrzyk bo już myślałam ze po hsg mi się wszystko zablokowało i clo już na mnie nie działa. A dzięki justyna za odp bo myślałam że to endo mam złe bo nawet się nie spytałam lekarza. A wogóle to co to jest. Nie wiem czy to nie głupie pytanie ale poprostu nie wiem
wiem,ze endometrium musi miec ok.7-8mm zeby doszlo do zaplodnienia,jakos tak z tym jest,ja tez mialam podobnie jak ty dosc pozno ten pecherzyk i nawet troche mniejsze endo i udalo sie,a pregnyl bierzesz?
witam wszystkie forumowiczki :)
pierwszy raz tutaj jestem. my staramy sie od roku. mam za wysoką prolaktynę. od 3 miesięcy biorę bromergon: 1/2 rano i 1 na noc. własnie zaczynam 2 cykl z clo. dziś pojawiła się @ :( po clo pęcherzyki rosły mi ładne: 17 dc pęcherzyk dominujący 23 mm a drugi 19mm. śluzówka 9,1. test LH był pozytywny a jednak się nie udało :( zobaczymy tym razem. mam 28 lat i nadzieję, że przed 30 urodzę :) pozdrawiam serddecznie
dziewczyny jakby ktoras potrzebowała
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=135902&c=1&k=16
odbior na Żabiance
justyna nie brałam tego zastrzyku. Poprzedni lekarz twierdził że sam mi pęka. A ten lekarz też nic nie wspominał. W czwartek ide na usg. A w środe gin powiedział że mam próbować.
mi za pierwszzm razem tez sam pekl i nie podali mi pregnylu i efektu nie bylo,za drugim razem z zastrzykiem sie udalo,podobno on tez wspomaga druga faze jakos,tak moj gin twierdzi,ale najwazniejsze,ze wszystko uroslo jak trzeba wiec do dziela ,trzymam kciuki
zalamana ja bym ci radzila dzialac juz od wtorku,podobno wieksze szanse sa jak staranka odbywaja sie jeszcze przed peknieciem pecherzyka
Wiesz gin mi powiedział że w czwartek mi pęknie. Powiem ci szczerze że też bym chciała mieć zastrzyk bo bym wiedziała kiedy pęknie. A tak to to sięokaże dopiero w czwartek. Wiez nie wierze że mi się uda ale ciesze się ze mam szanse