Widok

Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7
Nie wiem czy to prawda, ale ja słyszałam, że są szanse nawet dzień po owulacji. Także trzeba mieć szczęście. Ja w tym miesiącu zaczęłam kontrolować temperaturę , ale nie wiem czy te tabletki maja jakiś wpływ i czy te pomiary są wiarygodne. Dzisiaj mam 17dc czyli powinna być w normie- 36,6, a ciągle mam 37,2. Może Wy coś wiecie na ten temat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez nie wierzylam,ze sie uda,wogole jakos w te leki nie wierzylam,stwierdzilam,ze wezme je 2cykle i pojde na histeroskopie-nawet zrobilam do niej wszystkie badania,ale stal sie jakis cud,teraz tylko mam nadzieje,ze bedzie dobrze,biore zastrzyki i krwawienia ustaly ale nadal boje sie o dzidzie
Ewa te tabl.nie maja wplywu na temp.poprostu masz druga faze cyklu,w ktorej temp.jest podwyzszona-i to oznacza,ze wszystko przebiega prawidlowo,wiem,ze mozna zajsc rowniez w dzien po owulce jednak podobno najwieksze szanse sa przed peknieciem pecherzyka
Ewa chodzi o to,ze do owulki temp.jest nizsza,pozniej nastepuje skok tempki,owulacja i druga faza cyklu,potem tempka spada 1 lub 2 dni przed@ albo w dniu@,jesli nie spada to jest ciaza
No zobaczymy co będzie ze mną czy mi pęknie sam czy nie czy mi się uda chociaż nie wierze. A u Ciebie justyna to który tydz ciązy. Napewno bedzie dobrze trzymaj się i nie martw się na zapas.
Witam :) Dzisiaj byłam na USG jest to mój 11 d.c. i niestety nie ma ani jednego pęcherzyka - jestem załamana ;( Brałam CLO i sądziłam , że owulacja wystąpi !!! Chyba za bardzo wierzyłam w to :( w piątek znów idę na monitoring. Teraz mam brać o 16 d.c. lutenyl po pół tabletki przez 10 dni. A potem znów CLO od 2 d.c. przez 5 dni , ale tym razem 2 tabletki. Straciłam juz nadzieje :(
Neta ja w 12dc też nie miałm pęcherzyka, a w 16 miał 19mm. Nie stresuj się tylko idź na kolejny monitoring. będzie dobrze :)
rybkagd dziękuje za pocieszenie , mam nadzieje że ęcherzyk urośnie. Dam Wam znać jak będę po kolejnym monitoringu. 5 lat starania już czasami brak mi sił i łez , ale ciągle mam iskierke nadzieji lecz niekiedy ta iskierka przygasa :(
~zalamana to juz 6tydz.ale nie wiem czy bedzie dobrze,krwawienia nie wroza nic dobrego,juz raz to przechodzilam
~NETA to dopiero 11dc takze napewno jeszcze doczekasz pecherzykow,nie trac nadzieii ani wiary
justyna musisz mysleć pozytywnie. Neta ja też tak przecież miałam w zeszły czwartek był 13 dzień i zero pęcherzyka a w poniedziałek 17 dzień i miał 16 mm a Ty jakie masz cykle.
Ciężko określić mój cykl bo muszę mieć zawsze wywoływaną @ . Nie raz mam co 28dni niekiedy 30 dni a niekiedy 32 dni .
No ja też właśnie mam późnie i nieregularne. I dlatego tak późno mam owulacje. I nigdy nic nie wiadomo. Dlatego też nie załamuj sie bo może ten cykl nie jest w cale stracony. Ja jutro mam usg, I zobaczymy czy pękł mi pęcherzyk.
ja w zeszłym cyklu nie miałam owulacji , dlatego teraz biore CLO. Mam nadzieje , że pęcherzyk się pojawi . Ja kolejne usg mam w piątek , trzymam kciuki za ciebie załamana :)
Dzięki. Ja też trzymam za Ciebie kciuki. Ja też w poprzednim cyklu robiłam usg aby sprawdzić czy jest owulacja i nia było. Dlatego też biore cło. Wiesz ja przed hsg też brałam przez 5 cykli cło. Pęcherzyk rósł pękał ale nie udało się.... Wiec nie licze że teraz się uda
A ja wogóle nie miałam robionego hsg i nawet nie wiem na czym to badanie polega.
To badanie wykonuje się w celu niedrożności jajowodów i przy okazji moze usunąć ewentualne zrosty. Mnie gin skierował na to badanie po nieudanych cyklach z clo. Ale wynik wyszed mi dobry.
ciekawa jestem co u mnie jest przyczyną braku owulacji ;( zobaczymy czas pokaże .
No ja też nie wiem co u mnie jest przyczyną. W zeszłym roku zaszłam w ciąże bez leków. A teraz nie mam owulacji. kurcze każdy mówi żeby nie myśleć tylko się kochać z męzem. A jak tu nie myśleć jeśli mam zalecone dzis współżyć. I chyba mi pękł pęcherzyk bo mam białą wydzielinę, czyli wczoraj powinnam się kochać :(.
Załamana może się uda - próbuj aż do skutku :)