Widok

Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7
Magda81 Gratulacje!!! Super, ze Ci sie udalo. Takie wiadomosci daja nadzieje tym, ktore sie staraja. Dzieki rowniez za szczegolowy opis
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dodam jeszcze, ze badanie miałam w czwartek na 8.00. Po 10 byłam już w domku. Zwolnienia dostałam 2 dni. Badanie było bez jakiegokolwiek znieczulenia... Po badaniu wziełam tabletki przeciwbólowe, które zadziałały po 15 min i to był koniec bólu
zrobiłam test dziś jezt 10 dzień o owulacji negatywny. Tak przypuszczałam i nigdy nie zobacze 2 kresek. Nie mam siły
Postanowiłam że w następnym cyklu bede brał 2 tabletki dziennie. Nie wiem czy może mi zaszkozić ale spróbuje
~zalamana moze wez po 2 tabl.przez pierwsze 2dni a potem bierz po 1tabl.bo mozesz nabawic sie torbieli/popros swojego gina o pregnyl nawet jesl pecherzyk sam ci peka,ten zastrzyk wspomaga tez druga faze cyklu i zwieksza mozliwosc zajscia w ciaze,tak bylo u mnie-samo clo dalo owulke ale bez efektow w postaci 2kresek,dopiero zastrzyk dal ten efekt
pozatym test 10dni po owulce to moze byc jeszcze za wczesnie,zrob lepiej bete
Dzięki justyna za odp. Ja nie licze na nic już w tym cyklu nie mam żadnyh objawów ciązy. Jak bede u gina teraz to spytam się o ten zastrzyk bo on nic nie wspominał. A powiedz mi czemu Twój gin Ci zwięszył dawke przecież miałaś owulacje przy jednej tabletce? Ja wspomniałam mojemu żeby może zwiększyć dawke to powiedział że nie ma potrzeby Ale zwieksze
mialam owulke przy jednej ale moj gin stwierdzil,ze przy 2tabl.pecherzyk urosnie troche szybciej,jak wspomnialam juz wczesniej tez ten pecherzyk pekl sam ale lekarz powiedzial,ze lepej dostac pregnyl nawet jesli samo peka bo on wspomaga tez druga faze cyklu,dlatego namawiam cie na ten zastrzyk
u mnie bylo podobnie, Sliwinskiemu nie podobalo się to ze owulka jest dosc pozno i dlatego zalecil 2 tabletki i od 3 d.c bo tak to bralam od 5
No teraz powiem ginowi o zastrzyku. A przy dwóch tabletkach miałas szybciej owulke niż przy jednej. Troche się obawiam wziąść 2 tabletek bo powinnam być monitorowana w przerwie co wypada sylwester. Ale chyba nie nabawie się niczego złego. A Ty jak się czujesz.
mialam pecherzyk taki konkretniejszy i rzeczywiscie moze jakby troche szybciej,czuje sie dobrze,krwawienia ustaly,ide na wizyte 22 takze wszystko sie okaze
No to dobrze że jest ok. A powiedz mi w którym dniu po owulacji zrobiłas test. I czułaś jakieś objawy ciązy przed ty czy czułaś się normalnie
test zrobilam tydzien przed @,i juz wtedy wyszly 2 kreski choc jedna slabsza,bylo to jakies 12dni po owu przy cyklach 33dniowych,czulam sie tak jakbym miala za chwile dostac @,ciagle bolal mnie brzuch,zadnych objawow ciazowych nie bylo
dzięki:)
witam kobietki!
przeczytałam cały ten wątek i ja też żyję nadzieją jutro idę na monitoring jestem pierwszy cykl na clo ale o dziwo nie odczuwałam żadnych działań ubocznych.
Moje pęcherzyki rosną ale słabo i nie pękają czyli owulacji brak ale nawet gdyby była to przy 12mm pęcherzyku i tak o ciąży nie ma mowy.
Zastrzyk mam już w domu także ciekawa jestem co i jak tam w środku, jajniki mnie pobolewają to chyba dobry znak?
Mam nadzieję że to tylko owulacja jest u mnie problemem bo boje sie myśleć o innych przyczynach.
piszcie piszczie bo fajnie się czyta ten wątei i oczywiście ogromne gratulacje dla przyszłych mam:)
Hej dziewczyny. U mnie pierwszy cykl z clo się nie powiódł, ale mam pytanie. Czy u Was te tabletki wpływały na długość @, bo ja zawsze miałam 5-dniowe, a teraz 3 dni i koniec.
Mi też się skrócił okres wiec nie masz co się martwić
ja mialam normalnie 5dni jak zawsze
Może to też przez antybiotyki, bo teraz tyle przyjmuję tabletek, że organizm może zwariował. Pytałam się, bo obawiam się tych torbieli. Nie wiem jak często one występują u dziewczyn, ale ta świadomość mnie przeraża.
dziewczyny ja też miałam taki krótki okres i myślałam że znów coś nie halo ale skoro wy piszecie że też tak macie po clo to zn że tak działa ten lek