Widok

Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7
Neta - nie bierz Clo bez nadzoru lekarza. Przy Clo należy albo wziąść zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków, albo co najmniej po owu sprawdzić czy pęcherzyki pękły. Możesz narobić sobie kłopotu, bo jeśli pęcherzyki nie pęknę, to przekształcą się w torbiele. Jak nie odpowiada Ci leczenie tego lekarza, to zmień go na innego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, ja już brałam 1 serie CLO i lekarz nie monitorował cyklu :( Nawet nie dał mi zastrzyku na pęknięcie , robiłam testy owulacyjne i miałam pozytywny wynik więc zabrałam sie z mężem do przytulania.Niestety nie udało się nam ;( Powiedziałam mojej pani ginekolog,ze najwdoczniej pęcherzyki nie pękają i czy mogłaby mi przepisać pregnyl.To okrzyczała mnie,że ona wie jak ma mnie leczyć.Więc zmieniłam lekarza , z tym,że leczenie znów zaczynam od zera!!!! Z dnia na dzień coraz bardziej się martwię , że mi się nie uda więc dlatego wolałabym brać CLO bo tylko w tym leku widzę ratunek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Neta ja też mam policystyczne jajniki i z tego powodu nie miałam/nie mam owulacji.Generalnie więc przyczyna była po mojej stronie i nawet do głowy by mi nie przyszło,że kłopoty ma też mój mąż a jednak...

No i potwierdzam,że branie Clo bez monitoringu mija się z celem.No bo nie wiesz jak rosną pęcherzyki,czy pękają czy brac go nadal a może zwiększyc dawkę... nie wspomnę o tym,że można przestymulowac jajniki i może się wytworzyc torbiel.Robiąc Usg w trakcie owu co 2-3 dni masz wszystko jasne jak na dłoni.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zośka teraz będe miała monitorowany cylk co 2-3 dni . Nawet zmieniłam lekarza ( bo poprzedni był do kitu - nieprzyjemny i nie ufałam jej ) i znów całe leczenie od początku :( z tym , ze narazie nie przepisała mi CLO , a bez tego owulacji nie będę miała ;( Teraz biore luteinę i od 6 dc mam mieć monitorowany cykl co 2-3 dni ,a wiem ze bez CLO owulacji nie będzie ;(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Neta spokojnie... wiem,wiem łatwo powiedziec a jak bardzo chce się zajśc w ciążę to każdy miesiąc jest na wagę złota.
Zrobisz monitoring na "naturalnym" cyklu, upewnisz się jak to jest naprawdę z tą owulacją a potem może zapisze Ci Clo.Może taki ma plan ginekolog.

A hormony sa ok? Prolaktyna np.? Gdy jest za wysoka też utrudnia zajście.

Trzymaj się i pamiętaj,że PCO to nie wyrok i można zostac mamusią:) tylko niestety wymaga to troszkę więcej czasu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Badania miałam wszystkie w normie,nawet przebadali mnie na tarczyce - wszystkie wyniki były dobre. Wiesz , ja już prawie 5 lat staram się o maleństwo i jest mi ciężko . Denerwuje mnie fakt iż zawsze leczenie zaczynam od początku . To już jest mój 3 lekarz prowadzący !!! Najpierw chodziłam do lekarza w Gdyni a potem przeprowadziłam się i zmuszona byłam iść do innego ginekologa , ale ten to okazał się wielki niewypał ! No i teraz inny lekarz i znów od nowa leczenie ~ jestem załamana !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie czytałam całości ... może już tam byłaś, ale jeśli nie - polecam Invictę - mi pomogli :) szczególnie dr Czech
co do clo, to powoduje on powstawanie pęcherzyków, problemem jest to, że może ich być dużo, ale mogą nie pękać - wtedy powinno się stosować inny lek ...
ale przede wszystkim trzeba jednak lekarzowi zaufać ... wiem, że czasem ciężko, szczególnie po jakichś porażkach, ale jednak nie ma wyjścia, bo porady forumowe nie zastąpią fachowego leczenia
Chętnie skorzystałabym z Invicty z tym,ze już nie mieszkam w Gdynii,ani w pobliskiej okolicy :( Ale dziękuję za radę :)
NETA kurcze 5 lat to bardzo długo.I nigdy Twój mąż nie badał się??? Wiem,może upierdliwa z tym jestem ale naprawdę masa mężczyzn ma ten problem w tych czasach i naprawdę powinnaś go namówic.
Nie wiem gdzie teraz mieszkasz ale jak wpiszesz w wyszukiwarkę "biała lista ginekologów" to wyskoczy Ci stronka z polecanymi lekarzami z różnych miast.
Ja mieszkam w Bydgoszczy , a mój mąż już jest zdecydowany na badania.Obenie jest zagranicą , ale 4 listopada idzie zrobić badania. Mam nadzieje,że będzie po tym wiadomo.Tak bardzo już chciałabym bobaska , ale widocznie mała kruszynka narazie nie jest nam pisana ;(
ja rowniez staram sie o dziecko 6 lat,obecnie jestem pierwszy cykl na clo,czekam na efekty
witam,ja biore clo pierwszy cykl i obecnie czekam na efekty,ciagle boli mnie brzuch tak jak na @
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Justyna trzymam kciuki za ciebie :)
dzieki,zobaczymy co z tego wyjdzie,o dzidzie staram sie juz 6 lat,12dc pecherzyk mial 11mm (jeszcze maly ze wzg.na dlugie cykle)ale za tydzien juz pekl i pregnyl nie byl potrzebny,mam nadzieje,ze mi sie udalo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Justyna ja też jestem w takiej samej sytuacji ja Ty, niestety po Clo wszystko w środku wariuje, mnie też boli brzuch, lekarz powiedział, że jeśli będzie następny raz (chociaż mamy nadzieję że nie będzie:) ) to dostanę mniejszą dawkę Clo.
Trzymam kciuki za Was dziewczyny:)
u mnie nieco odwrotnie,jesli tym razem nie zadziala to zwiekszy mi dawke do 2 tabl.mam nadzieje,ze pomoze i uda sie w pierwszym cyklu z clo,coz innego nam pozostaje jak nie nadzieja,za tydzien wszystko bedzie jasne
a wy kiedy testujecie?
hej dziewczyny,jak u was sytuacja?
Ja dostałam dzisiaj @ . A już myślałam , ze sie udało zajść w ciąże , ale niestety kolejny raz nie powiodło nam sie ;(
bardzo mi przykro,teraz nabieraj sil na kolejny cykl staran,neta jaki masz plan leczenia w tym cyklu?ja jesli sie nie uda a nie wierze w cuda to kolejny cykl clo 5-9dc po 2 tabl,duphaston od ok 18dc i ewentualnie pregnyl.pozdrawiam i trzymaj sie