Widok

Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja w sobote zaczynam clo, trzeci cykl po przerwie, zobaczymy jak będzie, ale brakuje mi juz sily na tą walkę.
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W poprzednim cyklu były 4 dobre pęcherzyki, które pękły i nic :(
image

image
Jus.tyna , a wiesz co u ciebie stwierdzono???PCO czy coś innego?Pozdrawiam i 3-mam kciuki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niby PCO bo robią się czasem cysty, jest dużo pęcherzyków, ale bez dominującego, ale brak innych objawów PCo, moja lekarka określiła to jako takie lekie PCO. Po prostu nie ma owulki bez leków.
image

image
Mam pytanie,czy któraś z Was leczyła się u dr Olszewskiej z Wrzeszcza?
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jus.tyna wejdz na stronke www.znanylekarz.pl tam masz listę i opinię dobrych ginekologów . Możesz nawet znaleść opinie o swoim ginekologu POLECAM
Dzięki NETA. Ja już długo się u niej leczę. W sumie efekt był, bo owulka była i raz ciąża (poroniłam w 6 tyg), ale czasem się zastanawiam czy nie iść do tego Śliwińskiego z Invicty, tyle dobrego dziewczyny o nim piszą.
image

image
Jus.tyna przykro mi z powodu tego,że poroniłaś ;( Według mnie jak jesteś pewna , że twoj lekarz jest dobry to bez sensu zmieniać Go.Bo ze zmianą lekarza musisz całe leczenie rozpoczynać od nowa.
w dodatku chyba pod jej opieka udalo ci sie zaciazyc a to juz bardzo duzo,ja na twoim miejscu trzymalabym sie tej lekarki
Też tak myślę, tylko czasem mam chwilę zwątpienia. Ten cykl to już będzie mój ostatni cykl z CLO. Jak nie wyjdzie to spróbuję z tymi zastrzykami. A jak to nie pomoże to już chyba zdecydujemy się na INVitro.
image

image
Ja tez leczyłam sie u dr Olszewskiej i pomimo tego, że nie udało mi się zajść w ciażę myślę, że jest to bardzo dobry lekarz, zawsze polecam ją każdemu, zwłaszcza iz miałam kilka "traumatycznych" doświadczeń z innymi ginekologami. Przede wszystkim dla niej każdy cykl jest ważny i szuka różnych sposobów leczenia.

U mnie nawet przy 2 tabletkach dziennie Clo i innych, różnych, wspomagajacych sterydów w zasadzie nie dochodziło do owulacji, także jak już jest owulacja to zawsze bliżej sukcesu.

Teraz jestem na etapie "odpuszczenia sobie" ale jak widać to też nie jest sposób na zajście w ciążę, przynajmniej nie u mnie. To już prawie 2 lata starań. Mam jeszcze nadzieję, ze zdążę przed 30-stką, trochę czasu mi zostało.
Ja też sobie odpuszczałam i nic. Owulki nie było, @ się spóźniała, cykle się robiło blisko 40-dniowe. Dlatego znowu zaczęłam chodzić do lekarza. Mam za sobą dwa cykle, owulka była, pęcherzyki piękne, ale ciązy brak. Jeszcze jeden miesiąc z clo, a potem zastrzyki.
Zyczę Ci powodzenia w "odpuszczaniu" i w staraniach również. Ostatnio czytałam, że jak nie ma owulki, to bez względu na to czy udaje się ją uzyskać za pomocą leków czy nie to i tak powinno się szukać przyczyny. Może to pomogłoby Ci stymulować owulacje?
image

image
dziewczyny moj lekarz powiedzial,ze jesli nie uda sie na 3 cyklach z clo to robimy laparoskopie i po niej kolejne 3 cykle z clo,zastanawiam sie czy nie zrobic inseminacji jeszcze przed laparo
A kiedy sie robi laparo? Kiedy nawet przy braniu lekow nie ma owulki? A jak ja na przyklad mam owulke po clo i sterydach, mąż przebadany i jest ok, jajowody raczej drożne bo raz do ciązy doszło, to jakie jeszcze mogą być przyczyny tego, że nie zachodzę w ciążę?
image

image
sluchaj ja tez mam owulke po clo,mam tez dwuroznosc macicy i moj lekarz stwierdzil,ze jesli clo nie pomoze to sprawdzi i ewentualnie zoperuje ta dwuroznosc i sprawdzi odrazu czy nie mam przegrody,mimo,ze dwuroznosc niby nie utrudnia zajscia w ciaze to powiedzial,ze skoro nie zachodze to byc moze u mnie jest to przyczyna i trzeba to sprawdzic(dodam,ze tez bylam raz w ciazy,ktora zakonczyla sie poronieniem)
sluchaj justyna zapytaj lekarza czy nie powinien wykonac u ciebie histeroskopii?czyli wgladu w glab macicy w celu sprawdzenia czy wszystko oki,to rutynowa sprawa przy leczeniu nieplodnosci,czasem pomaga dziewczynom,bo jesli masz owulke i nie udaje sie to warto byloby poszukac innej przyczyny
Hej dziewczyny. Mam taki sam problem jak Wy. Przez 5 miesięcy brałam clo. Pecherzyki rosły i pękały, ale ciązy nie ma. 2 tygodnie temu miałam robione hsg. . Spytałam się dziś moje giniekologa o szanse na zajście w ciąze. Poprostu załamał mnie. Powiedział że 20 % jest sznas. Od przyszłego cyklu zaczynam znów brać Clo. I juz tracę nadzieję.
a co dokladnie jest przyczyna tego,ze masz tylko 20 procent?
cały czas bierzesz CLO, co miesiąc bez żadnych przerw? - z tego co mi wiadomo to można 3 razy pod rząd i przerwa.
A jak wyszło Ci HSG, masz już zdjęcie i opis?