Widok

Clostilbegyt- czy której z Was pomógł zajść w ciąże?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie clostilu. Zostały mi właśnie przepisane te tabletki na wywołanie owulacji, której ponoć nie mam. Naczytałam się sporo o tym leku i sama nie wiem czy go brać czy nie. Przepisał mi je Dr Doering-wiem, że posiada duże uznanie w światku ginelkologii-ale wiadomo jak to jest..nigdy nie ma się 100% pewności.
Dzieczyny, jakie są Wasze doświadczenie z tym preparatem. Sama nie wiem czy go brać czy nie. Czy któraś z Was faktycznie poczęła swojego maluszka dzięki temu? Wolałabym zajść w ciążę naturalnie...ale już tak bardzo chce, że łamię się czy ich nie wziąć. Proszę o opinię
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 7
hej Mi,a jak rozwinela sie sytuacja z twoimi pecherzykami?bo marnie bylo jak sie nie myle
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No teraz miałam 1 miesiąc przerwy. Zmieniłam lekarza bo jak wcześniej brałam clo to miałam tylko raz w cyklu robione usg, i cały czas gin mówil że jest wszystko dobrze. Hsg nic nie wykazało. powiedział mi lekarz że 20% dziewczyn zachodzi po clo w ciąze. I jak przez 3 cykle nie zajde to wysyła mnie na lakaroskopie.
Ja to już nic nie rozumie. W zeszłym roku zaszłam w ciąze bez clo ale poroniłam. I jak to jest możliwe że teraz nie mam owulacji.
A może Wy wiecie czy po laparoskopii są większe sznase na ciąże. Czy takie same jak przed? Pozdrawiam
jestesmy w podobnej sytuacji,ja w ciaze zaszlam po 3 latach bez zadnych lekow(zakonczylo sie poronieniem)teraz kolejne 3 lata i nic,jestem 2cykl na clo,jesli sie nie uda ide na laparo
podobno po laparo wielu dziewczynom sie udaje
Kurcze mnie to już wszystko przeraża... Chyba musze się pogodzić z tym że nie bede nigdy w ciąze. Już brakuje mi sił. Ciągłe czekanie na dni płodne. Masakra. A powiedz mi w jakim dniu cyklu pęka Ci pęcherzyk
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja to mam problem jeszcze z mężem. Bo niestety jest kierowcą i ciagle się stresuje czy wróci tego dnia co trzeba.
mi dosc pozno-ok.18-20dc,ja mam dosc dlugie cykle (33dni)i dlatego,pecherzyk musi miec ok 25mm a endo ok 8-9mm,mi ostatnio pekl bez podania zastrzyku,a jak u ciebie
No mi też pękał bez zastrzyka. i właśnie jednego cyklu 16 dnia a ostatnio 20 dnia. Ale niestety nic nie wyszło. Też mam takie długie cykle.
W tym cyklu chodzę też na usg co 2 dni zeby sprawdzić czy rosną mi pecherzyki bez clo, ale niestety nic nie widać.
ja szczerze mowiac wolalabym z zastrzykiem ,wtedy mam okreslony czas na przytulanko i bylabym pewna,ze nie przegapilam wlasciwego momentu,ostatnio w 12dc mialam pecherzyk 11mm a w 18 usg wykazalo,ze juz pekl i nie wiedzialam kiedy
Cześć dziewczyny! Biorę clo i masę innych leków, czekam na 11 dc i idę do lekarza. Tak się zastanawiam, czy jeżeli raz zaszłam w ciążę to mimo to powinnam zrobić drożność jajowodów?
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A tak wyczytałam że już 6 lat starasz się o dzidzie. Powiedz mi czy przez ten okres to cały czas bierzesz clo?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej. No mi lekarz właśnie zaproponował hsg z tego względu że przy poronieniu mogły powstać jakieś zrosty.
No też prawda wiesz dokładnie kiedy pęka. No zobaczymy jak w przyszłym cyklu poprowadzi mnie ten gin. Może też mi da zastrzyki.
clo biore drugi cykl ale jakos nie mam nadzieii,ze pomoze,poprostu trzeba sprobowac wszystkiego zeby potem nie zalowac,ze czegos sie nie zrobilo
Też tak podchodzę do tej sprawy. Trzeba spróbować wszystkiego. I być dobrej nadziei. Ale niestety jest to trudne:(
jakos mam wrazenie,ze te co zaszly po clo to przypadek,ze akurat nadszedl ich czas na ciaze i zaszlyby rowniez bez niego,bo niby dlaczego jedne zachodza w pierwszym cyklu,inne w szostym a jeszcze inne wogole,dziwny ten lek,ze raz dziala a raz nie
A no właśnie. Ja to miałam już dać sobie spokój po hsg i odczekać troche mając nadzieje że bez obliczania dni i nie myślenia może zajde. ale jak teraz mi sprawdził że nie mam owulacji to przecież nie mogę zajść i nie mogę liczyć na cud.