Widok

Co daje internetowa rejestracja w Laboratorium UCK? Zdaniem pacjentów niewiele...

Opinie do artykułu: Co daje internetowa rejestracja w Laboratorium UCK? Zdaniem pacjentów niewiele....

Do Laboratorium Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego możemy umówić się przez internet. Co nam to da? Zdaniem pacjentów niewiele. Po odejściu od rejestracji, gdzie podaje się skierowanie, płaci za badania oraz odbiera probówki, pacjenci ustawiani są w jednej, tej samej kolejce do punktu pobrań. Niezależnie od tego, czy umawiali się przez internet, czy osobiście.

Lepsze jest wrogiem dobrego - ta maksyma, zdaniem naszej czytelniczki, odnosi się do systemu internetowej rejestracji w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale za to jest postęp, technologia i zrobiło się tak jamerykańsko.

Dajmy każdej sprzątaczce po tablecie i przenieśmy ich pracę na wyższym poziom technologiczny !
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak. I nauczmy każdego stawiać spację przed znakiem interpunkcyjnym.

! ! ! !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a co

ty cierpisz do sprzątaczek ,myślisz że jak flakon perfum wylejesz na siebie toś lepszy(a),smród i tak rozchodzi się wkoło ciebie,a te Panie po takim syfie co za sobą zostawiasz muszą sprzątnąć
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Rejestacja internetowa do rejstracji okienkowej

czego to nie wymyśli nasza służba zdrowia.
No i jeszcze p. zast. dyr. dziwi się o co chodzi, bo nic się nie zmieniło.

Tak p. dyrektorze, na tym polega problem, ze u was nic się nie zmienia.
W większości placówek pacjent jest traktowany jak petent, a nie klient i nic tu się nie zmienia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tam zawsze był Sajgon, umowiony czy nie trzeba się na czekać

Fakt że umówiony czeka trochę mniej :)
Teraz jedyną opcje to powiększyć punkt pobrań, bo jak widać nie daje rady
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 1

większy punkt pobrań z pewnością by się przydał

"godziny szczytu" laboratorium też sa przewidywalne więc powinno dać się dostosować liczbę personelu do zapotrzebowania.
Drugą sprawą jest to że pani Magda sporo przesadza, jeśli chce się przekonać jaka jest różnica czasu oczekiwania do rejestracji po fiolki z rejestracją internetową i z marszu biorąc numerek z grupy A to niech kiedyś spróbuje. Oczekiwanie po fiolki rano z grupy A to często nie mniej jak 2godziny a z rejestracją przez internet do 15 minut - naprawdę nie widać różnicy? Po odejściu z fiolkami jest już jedna niedługa - 15min kolejka, nie widzę tragedii.
A to że robi badania odpłatnie - jej sprawa, niech robi w innym laboratorium - mało takich w 3 mieście, a nie oczekujmy że jak płacę to czerwony dywan rozwiną.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Najbardziej wkurza to

że człowiek przychodzi na badania prywatnie, przed pracą, zostawia 200-300 zł, a musi walczyć o miejsce w kolejce i stać razem z tymi, którym nie spieszy się do żadnej pracy, a badanko opłaca NFZ. Rejestracja internetowa do pełnego zakresu usługi mogłaby częściowo zniwelować opisaną niedogodność.
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 47

xxx

a NFZ, to niby za darmo działa, my tez płacimy. Za darmo, to jedynie śmierć po nas przyjdzie, i po Ciebie i po mnie.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 9

Cwaniactwo UCS i tyle..

Skoro umozliwiaja platne badania to powinni uwzglednic to w grafiku punktu poboru krwi, nie chca to niech utrzymuja sie z NFZu.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

co to jest

UCS????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Doczytaj sobie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie wydaje mi sie

ja w swojej przychodni prywatnej (która przyjmuje na NFZ) płacąc prywatnie mam pierwszeństwo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie za darmo i nie opłaca NFZ tylko podatnik opłaca z wypłaty składkę na świadczenia zdrowotne. Jeżeli nie opłacasz składki to płacisz dodatkowo a stoisz jak reszta.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bzdura, bzdura, bzdura

Np. w moim PIT widnieje wysokość odprowadzonych składek na ubezpieczenie zdrowotne w kwocie 7000-8000 zł rocznie. No i co z tego? Żeby wykonać badanie diagnostyczne musiałbym czekać miesiącami na specjalistę, poprosić o skierowanie do laboratorium, a nie wiadomo czy dostałbym i w jakim zakresie (zwykle w podstawowym, bo przecież to kosztuje, a na pacjencie się oszczędza). Chcąc wykonać badanie szybko i w pełnym zakresie po prostu trzeba pójść do specjalisty prywatnie, a do laboratorium udać się na własną rękę i wyjąć parę stów z kieszeni. Badania z krwi to nie tylko morfologia... Z NFZ-u to można, ale umrzeć.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem pacjentem jednej z poradni już od wielu lat. Często przy okazji wykonania badań zleconych przez lekarza, robię badania odpłatne. Czekam cierpliwie w kolejce, bo badania od lekarza muszę wykonać w laboratorium UCK. Czasami idę do punktu pobrań do szpitala na Klinicznej. Dziwię się, że przychodzicie do UCK z badaniami płatnymi, jeżeli nie musicie ich tam robić. Jest przecież tyle laboratoriów prywatnych. Czy lubicie narzekać? A może odpowiadają wam niskie ceny? Jeżeli żałujecie wydać pieniądze na badania w innych miejscach (nawet dwa lub trzy razy więcej), to znaczy, że godzicie się na tak długi czas czekania, więc nie narzekajcie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

W laboratorium UCK jest najszersze spektrum możliwych badań, a do tego mają one opinię najbardziej wiarygodnych. Cena nie ma nic do rzeczy, liczy się możliwość wykonania i wiarygodność. Morfologię i typowe parametry mogę oznaczyć sobie gdziekolwiek, ale bardziej skomplikowaną diagnostykę warto powierzyć UCK. I o tym jest mowa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wydaje mi się, że opinia anonima o pacjentach leczących się na NFZ jest krzywdząca. Czy anonim uważa, że tylko płacący za badania pracują, a cała reszta to obiboki lub emeryci? Przecież Oni również w większości pracują.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rotfl.

Znaczy w internecie rejestrujemy się do rejestracji fizycznej?

I ten dyrektor mówi z poważną miną, że to jest jakaś wartość dodana? Świetnie zarządzacie tym UCK, że są zapisy na miejsca kolejkowe.
popieram tę opinię 112 nie zgadzam się z tą opinią 2

personel sie nie liczy

dlatego jest dyrektorem
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

#dojna zmiana
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

widać kto wie o czym mówi a kto wypowiada aby zaistnieć

A wiecie w ogóle co się dzieje w rejestracji? Otóż wydawane są odpowiednie pojemniczki na krew i drukowane kody kreskowe do ich oznakowania, tego nie da się zrobić przez internet. Tak się składa, że dokładnie 2 tygodnie temu byłam w UCK i nie zarejestrowałam się przez internet. Przybyłam o 7.45 a wyszłam... o 10.50! Oczekiwanie do rejestracja trwało wieki, bo była masa ludzi po wyniki - numerki B, oraz tych co przez internet, numerki 0. A do pobrania krwi wchodziło się od razu po odejściu od rejestracji i tam wręcz pielęgniarki czekały na pacjentów. System ma sens jeśli jest równy podział sił. Wtedy rejestrowały 2 a momentami nawet żadna osoba a pobierało krew aż 6!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

pomyśl troszkę

powiadasz 6 pobierało krew,to chyba siedziały jedna na drugiej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tobie widać, że tylko troszkę wystarczy do życia

tak, 6 pielęgniarek w dwóch pokojach, a nie w korytarzach pionowych i poziomych. A wiesz w ogóle gdzie jest UCK?

Zuzi, niestety wiele osób się wypowiada

a mało kto w laboratorium UCK był.
chodziłem i z rejestracją internetową i bez - różnica diametralna ok, 2godz krócej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

gdyby były dwie kolejki do rejestracji

dla uprzednio zarejestrowanych w internecie i dla reszty ludzi "z ulicy", to by ewentualnie była jakaś wartość dodana. Bo teraz to jest jakaś ściema dla naiwnych. Jeśli zmieniło się funkcjonowanie rejestracji internetowej a dyrekcja o tym nie wie, to radziłbym częściej rozmawiać z pracownikami.

Bzdury. Po co dwie kolejki do rejestracji, skoro wchodzicie do rejestracji o określonej godzinie? A na tą samą godzinę umówione są tylko dwie osoby. O ile wiem system się nie zmienił tylko mniej jest osób pobierających krew.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

za mało stanowisk do pobierania

co do on-line, to można rozszerzyć również na pobranie, ale i tak jakieś zamieszanie będzie.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

To prwie jak kubić bilet na SKM skasować i zapłacić mandat za brak biletu:)

Niech żyje technika w Polsce:) Minister Szyszko zadba aby było drewniano nie murowano:)
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 12

A co ma Szyszko do tego?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

nieważne, że nic

KODomiczni najemnicy zawsze do każdego tematu muszą wrzucić Szyszkę, Antka albo Jarka. Płacone mają od słów kluczowych po prostu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie ma takiego omijania se kolejki.

Swoje trzeba odstac, to ze sie ma komputer i internet nie znaczy, ze sie jest lepszym.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 32

"To jest właśnie wartość dodana"

W UCK wszystko jest na styk....Zarząd UCK jest świadomy...
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 1

Emeryci

Bedąc w zaawansowanej ciąży i robiąc laboratorium za kasę też przyszlo mi się czekać w wielkiej kolejce. To jest chore. A najwięcej zawsze wykłócają się emeryci i oni zawsze mają najwięcej do powiedzenia.
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 19

juz sie w zyciu nastali

blisko do konca to szkoda zycia marnowac nA STANIE W KOLEJCE
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 15

Najgorsze są ciężarne , zupełny brak szacunku dla starego schorowanego człowieka
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 21

do Aaa

Ty też będziesz kiedyś starsza, czas leci, a sił nie przybywa - przekonasz się o tym.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Taaak. Najbardziej skanujesz emeryta, kiedy czekasz na swoją kolej z miesięcznym, chorym dzieckiem, nadchodzi twoja kolej, ale zanim zdążysz wyciągnąć dziecko z wózka schorowany emeryt już siedzi w gabinecie. Szacun!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

i na ciebie przyjdzie kolej bycia emerytką. a poza tym trzeba znać swoje prawo! Kobiety ciężarne są przyjmowane poza kolejnością!

logistyka

Najlepsza ta wartość dodana
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co miał powiedzieć,że zamiast inwestować w infrastrukturę tworzą nowe miejsca pracy w działach promocji, reklamy itp?

no i chyba czekają na ukrainki do pobierania krwi, bo te może podejmą pracę za takie wynagrodzenmie...

narzekanie i krytykanctwo

Ludzie opamiętajcie się z ta krytyką, sami znawcy logistyki zarządzania itp. Nie dbają latami o siebie, palą papierosy, otyli ...a oczekują od pracowników ochrony zdrowia cudów...jak mają usprawniać systemy jak na wszystko brakuje pieniędzy. Wszyscy pracownicy z ochrony zdrowia winni pracować za darmo i być na każde skinienie również za darmo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

spoko spoko - dla kadry "zarządzającej" na wypłate i premie starcza

a dla pielęgniarek...jakoś...tak...no nie bardzo

ta reklama najlepsza

i tu i teraz mamy reklamę

W opisie i tak daje więcej niż naprawdę. Nie raz rejestrowałem się internetowo, by widzieć, jak ludzie, którzy przyszli po mnie są już obsłużeni. Powód? Zarejestrowany internetowo, tak jak podaje artykuł, i tak musi przecież podejść odebrać potrzebne rzeczy z rejestracji. W końcu wziąłem bilet na miejscu i jak wychodziłem, to mojego jeszcze nie było. Same panie przyznały, że nie warto, bo przecież nie trzeba internetowego brać.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzisiejsza obserwacja w punkcie przyjęć

W dniu dzisiejszym byłam na pobraniu krwi kolejka do rejestracji jak zawsze, ale Panie w rejestracji bardzo szybko obsługiwały natomiast kolejka do pobrania masakra stałam godzinę z numerem 12 Jedna osoba do 7:15 pobierała krew,koleżanki co chwilę przychodziły widać spóźnione i nie bardzo spieszyły z pomocą. Na tablicy na przemian wyświetlały się numery A i B. Jeśli punkt jest czynny od 6:15 gdzie zgłasza się najwięcej pacjentów to powinna być zwiększona ilość personelu i do rejestracji i do pobierania lub zmiana godzin pobierania bo rozumiem, że nie każdy z pracowników może dojechać tak szybko do pracy.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

dawno temu

jak pobierały osoby z laboratorium to był porządek, a teraz pielęgniarki w ramach umowy zlecenia z różnych klinik,,,to jak może być
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

nowoczesność taka jak widać panie, kontrakty, rotacje, taniej - dla zarządu. Pacjent, a co tam i tak przyjdzie.

A pracownik? a kto to pracownik?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kto każe pracować za 1200 zawsze można się zwolnić :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W LuxMedzie rejestruję się do każdego lekarza przez internet o dowolnej godzinie. Gdy przyjdę do placówki to nawet nie muszę stać w kolejce do rejestracji, bo na 15 min przed wizytą dostaję sms i w odpowiedzi sms dostaję info o rejestracji i który gabinet. Obsługa jest mi tylko potrzeba do tego, gdy muszę zapłacić za coś, czego nie mam w abonamencie (niewiele nie mam w abonamencie). I to wszystko za 145 zł miesięcznie. ZUS zabiera mi z pensji ponad 800 zł miesięcznie i nic z tego nie mam.

Bezsensowny system rejestracji jest też w GUMedzie - rejestracja do lekarza rodzinnego jest możliwość przez internet i do wyboru są tylko 4 godziny - 12:00, 12:15, 12:30, 12:45. Gdzie tu logika?

Dopóki stare pryki będą siedziały na stołkach, dopóty nowoczesność nie wejdzie na salony zasilane z naszych podatków!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

W LuxMedzie tak samo jak w każdym innym miejscu przy otwarciu do pobieralni tworzy się kolejka, wszyscy chcą być obsłużeni przed pracą, a tak się nie da, tak samo jest w UCK. Jak się przyjdzie o 8-9 to się jest obsłużonym z marszu.

ale to jest prywatne

pretensje do Pani Dyrektor
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To teraz weź pod uwagę ze badania badaniami za 145 zl/mc to nie wiele, ale jak zachorujesz to żadna prywatna klinika nie zrefunduje ci ani jednego lekarstwa. Idziesz do apteki i bulisz 100%

I to tez m.in. na to idą pieniądze obowiązkowo z pensji. Żebyś potem za lekarstwo nie płacił 250 zl tylko 60.

Smsy są od kilku miesięcy

Wcześniej nawet jak się do nich rejestrowało przez internet to i tak trzeba było podejsc do rejestracji sie wylegitymować, inaczej by lekarz nie przyjąl. A jak zapomne/rozładuje mi się tel to i tak muszę do tej rejestracji podejsc. Bezsens. Opóznienia też na porządku dziennym. A w mojej nfz-towej przychodni jak się rejestruję na wizytę przez internet to po dotarciu na miejsce idę wprost do gabinetu, nikt nie musi mnie sprawdzać.

Należy rozróżniać rezerwację wizyty od rejestracji wizyty.
Jeśli chcesz szukać dziury w całym to ją zawsze znajdziesz. Mi takie smsy ułatwiają życie. Ile razy zdarzyło Ci się, że telefon w ciągu dnia miałeś rozładowany? Jeśli zbyt często, to znaczy, że nie dbasz o naładowanie telefonu. Idąc Twoim tokiem myślenia to idąc do lekarza może na mnie meteoryt spaść i nie dojdę na umówioną wizytę. Po co więc umawiać się na wizytę, na którą nie dojdę? ;)

Jak ominąć kolejkę

A ja polecam laboratorium w dawnym szpitalu studenckim na ulicy Zwycięstwa. Jest to oddział UCK, więc ceny są takie same a kolejki zdecydowanie mniejsze. Zazwyczaj koło godziny 7 spotykam 2-3 osoby.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokladnie. Tak samo na Klinicznej. Jedyny mankament, to taki, ze w sobote maja nieczynne
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciiii! Nie mówicie, bo się skończy ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niezupełnie

Niestety tu kolejki są mniejsze, ale Pani rejestrująca jest jedna i do tego bardzo powolna . Rejestracja kilkunastu osób zajmuje jej nawet 1,5 godziny(!)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zamknięta poczekalnia

Rano przed otwarciem, jak wszyscy pracownicy są już na miejscu drzwi do poczekalni są zamknięte do ostatniej minuty. W brudnym korytarzu kotłuje się kilkadziesiąt osób starcy i dzieci. Obsługa siedzi w ciszy - po co się męczyć. Popracujcie nad taką obsługą klienta.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 12

tu potrzebna

logistyka

musza przygotowac sie do pracy. włączyc komputery, systemy itd...jak by wpuścili tłum żeby czekał w poczekalni to ludzie by tego nie uszanowiali, że jeszcze nie zaczęli pracy? na poczte też się wpychasz przed godziną otwarcia, do sklepu też??
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

A o której mają otwierać o czwartej bo ty juże przyjechałeś
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy jest jakaś instytucja, którą otwiera się przed godzinami otwarcia, jeżeli ta nie pracuje w trybie 24-godzinnym?
Pracuję w jednostce prywatnej i drzwi do budynku również otwieramy o określonej godzinie, nie wcześniej.

crazy

ale wyniki mozna szybciej sprawdzic bez adrenaliny hehe u Dr .A druga sprawa nie ma co narzekac dobrze , ze wogole mozna zrobic te wyniki hehe ! i
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehe

co pali

hehe
robi się badania nie wyniki. wyniki to w sporcie. he he....

CMI na Smoluchowskiego jeszcze większa porażka

Tam nie rejestrują na godzinę, trzeba odstac pół dnia zeby wejść do lekarza.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wprowadzono żadnych zmian w tym zakresie

logistyka:))))))))))))))))))))))))))))

Trzeba przyjść w godz 9-13, ludzie przychodzą jeszcze wcześniej i wszyscy stoją

Zarzadzanie tragiczne, ludzi maja za chołotę
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

wszystko mozna trzeba chciec...

Lecze sie w uck 32lata i nigdy dzwiek brzeczacego pieniadza tak bardzo nie wyprzedzał tego do czego jest uck powołane a wiec leczenia...Moze trzeba dopuscic młodych menagerów ktorzy zorganizuja zintegrowane leczenie pacjenta,którzy zorganizuja hierarchie usług medycznych,ktorzy wrowadzazintegrowany system operacyjny itd itd.Dzisiejsza organizacja to ,,pecunia non olet,, jak sie prowadzi operacje naczyn np tetnic noznych to nie mozna w tym czasie zamknac przetoki...Przeciez rejestracje i koordynacje leczenia jako stały pacjent 6 klinik specjalistycznych prowadze sam lawirujac miedzy terminami wolnymi w pracy..Trzeba byc koniem by sobie z tym radzic i tu pytanie do rektoratu i władz uck; w czym tkwi problem czy niechec do wprowadzynia zintegrowanego systemu leczenia...W niecheci
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

jestes chodzącą reklamą tego szpitala - leczą tyle lat i żyjesz, z drugiej strony - tyle lat za ciebie biorakasę zNFZ - tez

pewne źródło dochodów...

Bo im większy jest bałagan, tym mniej widać na ilu etetach pracują w tym samym czasie

Taki jeden, co chciał zmian został wyrzucony.

Bzdurny artykuł

Co za brednie.... każdy, kto korzysta z tego laboratorium wie, że czeka się tam właśnie w kolejce do rejestracji. Po zarejestrowaniu, w ciągu maksymalnie kilku minut zapraszają do pobierania. Najczęściej wyglada to tak, że odchodzac od okienka w rejestracji, jest się pierwszym do pobieralni. To w rejestracji tworzy sie zator, pobieranie idzie bardzo sprawnie. Panie rejestratorki nie ogarniaja systemu komputerowego, a zdaje się, że również obsługi komputera, przez co tworzą się długasne kolejki. Artykul jest z tyłka wzięty i mało ma wspolnego z rzeczywistoscia. Redakcja zanim puści w eter narzekania frustratów, powinna je najpierw sprawdzić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 21

Wyraźnie widać, że Ktosia83 dawno nie była w tym laboratorium. Kiedy byłem ostatnio, rejestracja szła bardzo sprawnie, a do pobrania krwi stałem ponad godzinę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo Ktosia83 pobiera krew więc broni siebie i koleżanek, a winą za opieszałość przerzuca na rejestrację (nie pracuję w rejestracji)

Byłem dwukrotnie i oprócz tego, że nigdy o 6:00 nie mogłem się zarejestrować bo zawsze było zarezerwowana ta godzina to złego słowa nie mogę o systemie napisać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Lepszy sort

I bardzo dobrze, że została Pani - Pani Magdo załatwiona według kolejności - rejestracja przez internet powoduje, iż nie stoi Pani, tak jak inni pacjenci, w kolejce do rejestracji - i to tylko tyle. Oczekiwanie na dodatkowe przywileje czyli, pobranie krwi poza kolejnościa - to już przesada. W tej kolejce oczekują ludzie np. po bardzo poważnych operacjach, chemioterapii, pacjenci leczeni na przewlekłe choroby różnego typu i nikt z nich nie domaga się obsługi poza kolejką.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Olgo

chemioterapia bez kolejki

przeciez o to chodzi

wiecej glownych specjalistow

ta malkontetntka to albo wydalony pracownik, albo konkurencja. Tam jest tłum, bo małe pomieszczenie, pobierają odrazu po

zarejestrowaniu no bo na logikę - stanowisk pobierania jest więcej i to trwa szybciej od zarejestrowania itp. Więc jak ma być odwrotnie. Jak nic jakaś konfitura albo roszczeniowa pańcia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

UCK takie niby nowoczesne

a nie potrafią ogarnąć prostego systemu rejestrowania wizyty na konkretną godzinę, a nie od do. To jest porażka!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

a moze to zalezy od kadry zarzadzajacej w tym kierownikow

Zmieńcie szpital

Jak Wam nie pasuje to zmieńcie szpital i laboratorium. Nikt wam na siłę nie karze robić badań w tm szpitalu. Zapraszam do innych szpitali w Gdańsku, macie "cudowny" COPERNICUS", były szpital "św. Wojciecha" Zaspie, szpital MSW no i masę przychodni gdzie są laboratoria i możecie zrobić sobie badania.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Tam przynajmniej pracują kulturalni ludzie, nie tak jak w UCK- chamy.

I kto to pisze?

Laboratorium w przychodni studenckiej

Zamiast do laboratorium UCK chodze do tego zlokalizowanego w przychodni studenckiej - jest tam zwykle o wiele mniej osob.

Ciiiicho

nie podpowiadaj...

no wlasnie nie podpowiadajcie bo tam zrobia sie wielkie kolejki bo tam najszypciej przed praca mozna zalatwic badane

Jak tam jest tak źle to dlaczego korzysta z ich usług zapraszam do brussa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Brus ma wlasne laboratorium i ne podrzuca do uck te samwe wyniki robione w brusie iuck znacznie roznia sie od siebie

Czy jesteś pewna, że nie podrzuca żadnych badań do UCK i wszystkie badania wykonują sami? Słyszałem co innego.

w urzedzie miasta w Gdańsku

Nie wszędzie tak jest Dziś byłem wymienic dowód osobisty bo się skończył i zona powiedziała ze można zarezerwować przez internet i w sobotę kliknąłem i dziś byłem na odrebnym stanowisku bez kolejki.można? można
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

w Urzedzie Pracy tez bez kolejki jak sie zarejestrujesz przez neta i nawet na konkretną godzinę....

Jednak można...

i na Partyzantów w urzędzie też

i ja umówiłem się przez internet aby zawiesić działalność gosp., więc można ;)

Czy po rejestracji internetowej w urzędzie numer przesyłany jest do innego stanowiska? Nie. Więc o czym mówicie. Zastanówcie się nad specyfiką pracy.

całe to UCK niby takie nowoczesne a tam wszedzie wielkie burdiello. Najwieksze chyba na KORZE-zli

ludzie tam pracują....
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłem tam parę razy i nigdy więcej w tym kołchozie.

Każdy oddział powinien mieć swój pobór a nie z całego kołchozu UCK wysyłają w jedno miejsce.Najbardziej mi żal ludzi z nowotworami którzy co dwa tygodnie tam wysiadują resztkami sił.Ktoś ich musi przywieźć a zaparkować trudno i jeżeli jest miejsce to drogo.Przeniosłem się z leczeniem w inne miejsce gdzie w porównaniu z tym burd..em to Ameryka.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam to rozwiązanie wszystkim niezadowolonym.

Zarejstrowałem się przez internet na badanie rezonasem - załączyłem skan skierowania

i co z tego - skoro musiałem i tak w ciągu 2 dni dostarczyć oryginał skierowania i osobiście pofatygować się do zakładu radiologii - a tam okazało się że jeszcze nie dokonano rejestracji na podstawie zgłoszenia internetowego
niestety pracownicy UCK nie dorośli do nowoczesnych technik przekazywania informacji,
w większości przypadku nie mają empatii dla pacjentów
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Empatia w służbie zdrowia?

Człowieku, oni ich uczą bycia niewrażliwymi. Inaczej by nie wytrzymali psychicznie.
To czego możesz doświadczyć - to kiwanie głową i sztuczny uśmiech a nie empatia.
Udają, że leczą, udają że ci współczują. Cieszą się - a i to nie wszyscy - przy kopercie dopiero.
Większość uważa, że im się należy te 20-30 tysi miesiąc w miesiąc, a to, że pacjenta nie stać i takich kwot to on rocznie nie widzi - kompletnie ich nie interesuje.

Całe uck to jeden wielki bu. .del. Nigdy nikt nic nie wie. Spędziłam trochę czasu na jednym oddziale i moje motto dla tej instytucji wygląda tak: "Idź pan w ch*j, przyjdź w poniedziałek".

tak jest w gabinetach prywatnych. Daj pan szybko kase i sp-dlaj.
Ja unikam gabinetów prywatnych w domach , po pierwsze warunki uragające, poza tym kiepski sprzęt, brud i naciagający pseudo lekarz czesto nie pracujący w szpitalu lub przychodni .
Uważajcie i omijajcie ich szerokim łukiem

A największą porażka to neurochirurgia. Pie****olą na potęgę. Pseudo specjaliści. Potem ludzie naprawiają, to to im spieprzyli w uck, w innych ośrodkach.

Słoń wierzchem jeździ

prywatna opieka

Od kilku lat mam mozliwosc leczyc sie w prywatnej przychodni, poniewaz jest to opłacane przez mojego pracodawce. Roznica ogromna. Wizyty rezerwowane przez internet,szybki dostęp do specjalistów, krótki czas oczekiwania na specjalistyczne badania, brak kolejek do lekarzy, wchodzenie na umowioną godzinę bez walki o miejsce w kolejce, brak niegrzecznych komentarzy pod adresem lekarzy ze strony oczekujących pacjentów. Gabinety nowoczesnie wyposazone. Jak mam iść do lekarzaz na NFZ (czasem chodzę, ze względu na przewlekłą chorobę leczoną od wielu lat w UCK) to coś mi się robi.

jak widzę to zdjęcie u góry, to żyg....ć mi się chce na chlustająco
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacja. Niech zyja lekarze pracujący na etatach w szpitalach.! Konowałom i innym mówimy stanowcze nie.

Leczę się w UCK u hematologa. Kilka razy oddawałem krew do badań bez rejestracji i według mnie jest to bardzo dobrze zorganizowane i idzie sprawnie. Jedynie czasem pacjenci nie kumają systemu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zgadzam się z autorką artykułu

Korzystam z pobierania krwi w UCK średnio co 3 miesiące. Za każdym razem rejestruję się przez internet. I też zauważyłam niekorzystną zmianę. Wcześniej po umówieniu przez internet na konkretną godzinę, w laboratorium odbierałam numerek, rejestrowałam się i w ciągu 5 minut miałam pobranie krwi, a ostatnim razem na pobranie czekałam w długiej kolejce tak jak wszystkie inne osoby, które nie rejestrowały się przez internet.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

I to jest prawda. Zwróćcie uwagę, że zmniejszyła się ilość personelu. Może w tym jest problem?

A sprobujcie dodzwonic sie do UCK . To jest horror i graniczy z cudem . Cokolwiek chcesz zalatwic to musisz tam jechac i odstac swoje . Internet do rejstacji to zle funkconujcy pomysl .

W Studenckim nie ma tłoku

Dziwię się że wszyscy pchają się do tego laboratorium,ja chodzę do byłego Studenckiego a tam jest mało pacjentów.

Całe uck działa jak rejestracja internetowa do laboratorium. KOR i kliniki też. Przekonałam się na własnej skórze niestety.

takie jest zarządzanie

Ja stałe rejestruję się do laboratorium w uck przez internet i jestem zadowolona,że nie muszę długo czekać.Czasami były nieporozumienia z oczekiwaniem,ale wówczas wchodziłam do gabinetu i zostałam przyjęta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Centrum Medycyny Inwazyjnej

Jedno wielkie nieporozumienie, dziadostwo to mało powiedxiane, jednak w mniejsxych osrodkach wygodniej się leczyć. Dodzwonić się ni mozna, koljki fo lekarzy bez umawiania na konkretna godzine, trzeba przyjsc w danym dniu i odstać kilka godzin a parking 8 zl za godz. To lepiej bez stresu pojsc prywatnie

Tęsknota...

Kiedyś na Zaspie, dla tych, którzy płacili był oddzielny gabinet pobrań. Kolejka rozkładała się na 2
i było ekstra...

jest jeszcze punkt pobrań na Klinicznej z mniejszymi kolejkami

niekoniecznie wszyscy muszą być w UCK

Ustąpcie miejsca profesjonalistom

W sprawnie zarządzanej firmie, gdzie najważniejszy jest klient, odpowiedzialne osoby poproszone by były o poszukanie sobie odpowiedniejszego do swoich umiejętności zajęcia !!!

Brud.

Dzisiaj o 6,30 stanąłem w kolejce po numerek i zauważyłem, że korytarz przed wejściem do rejestracji, chyba od kilku dni nie był sprzątany. Brud niewyobrażalny. Czy UCK nie zatrudnia ludzi do sprzątania?
do góry