Widok

Co daje internetowa rejestracja w Laboratorium UCK? Zdaniem pacjentów niewiele...

Opinie do artykułu: Co daje internetowa rejestracja w Laboratorium UCK? Zdaniem pacjentów niewiele....

Do Laboratorium Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego możemy umówić się przez internet. Co nam to da? Zdaniem pacjentów niewiele. Po odejściu od rejestracji, gdzie podaje się skierowanie, płaci za badania oraz odbiera probówki, pacjenci ustawiani są w jednej, tej samej kolejce do punktu pobrań. Niezależnie od tego, czy umawiali się przez internet, czy osobiście.

Lepsze jest wrogiem dobrego - ta maksyma, zdaniem naszej czytelniczki, odnosi się do systemu internetowej rejestracji w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W LuxMedzie rejestruję się do każdego lekarza przez internet o dowolnej godzinie. Gdy przyjdę do placówki to nawet nie muszę stać w kolejce do rejestracji, bo na 15 min przed wizytą dostaję sms i w odpowiedzi sms dostaję info o rejestracji i który gabinet. Obsługa jest mi tylko potrzeba do tego, gdy muszę zapłacić za coś, czego nie mam w abonamencie (niewiele nie mam w abonamencie). I to wszystko za 145 zł miesięcznie. ZUS zabiera mi z pensji ponad 800 zł miesięcznie i nic z tego nie mam.

Bezsensowny system rejestracji jest też w GUMedzie - rejestracja do lekarza rodzinnego jest możliwość przez internet i do wyboru są tylko 4 godziny - 12:00, 12:15, 12:30, 12:45. Gdzie tu logika?

Dopóki stare pryki będą siedziały na stołkach, dopóty nowoczesność nie wejdzie na salony zasilane z naszych podatków!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak ominąć kolejkę

A ja polecam laboratorium w dawnym szpitalu studenckim na ulicy Zwycięstwa. Jest to oddział UCK, więc ceny są takie same a kolejki zdecydowanie mniejsze. Zazwyczaj koło godziny 7 spotykam 2-3 osoby.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

W LuxMedzie tak samo jak w każdym innym miejscu przy otwarciu do pobieralni tworzy się kolejka, wszyscy chcą być obsłużeni przed pracą, a tak się nie da, tak samo jest w UCK. Jak się przyjdzie o 8-9 to się jest obsłużonym z marszu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokladnie. Tak samo na Klinicznej. Jedyny mankament, to taki, ze w sobote maja nieczynne
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zamknięta poczekalnia

Rano przed otwarciem, jak wszyscy pracownicy są już na miejscu drzwi do poczekalni są zamknięte do ostatniej minuty. W brudnym korytarzu kotłuje się kilkadziesiąt osób starcy i dzieci. Obsługa siedzi w ciszy - po co się męczyć. Popracujcie nad taką obsługą klienta.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 12

dawno temu

jak pobierały osoby z laboratorium to był porządek, a teraz pielęgniarki w ramach umowy zlecenia z różnych klinik,,,to jak może być
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale to jest prywatne

pretensje do Pani Dyrektor
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tu potrzebna

logistyka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

personel sie nie liczy

dlatego jest dyrektorem
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

crazy

ale wyniki mozna szybciej sprawdzic bez adrenaliny hehe u Dr .A druga sprawa nie ma co narzekac dobrze , ze wogole mozna zrobic te wyniki hehe ! i
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

CMI na Smoluchowskiego jeszcze większa porażka

Tam nie rejestrują na godzinę, trzeba odstac pół dnia zeby wejść do lekarza.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najgorsze są ciężarne , zupełny brak szacunku dla starego schorowanego człowieka
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 21

nie wprowadzono żadnych zmian w tym zakresie

logistyka:))))))))))))))))))))))))))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

hehe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wszystko mozna trzeba chciec...

Lecze sie w uck 32lata i nigdy dzwiek brzeczacego pieniadza tak bardzo nie wyprzedzał tego do czego jest uck powołane a wiec leczenia...Moze trzeba dopuscic młodych menagerów ktorzy zorganizuja zintegrowane leczenie pacjenta,którzy zorganizuja hierarchie usług medycznych,ktorzy wrowadzazintegrowany system operacyjny itd itd.Dzisiejsza organizacja to ,,pecunia non olet,, jak sie prowadzi operacje naczyn np tetnic noznych to nie mozna w tym czasie zamknac przetoki...Przeciez rejestracje i koordynacje leczenia jako stały pacjent 6 klinik specjalistycznych prowadze sam lawirujac miedzy terminami wolnymi w pracy..Trzeba byc koniem by sobie z tym radzic i tu pytanie do rektoratu i władz uck; w czym tkwi problem czy niechec do wprowadzynia zintegrowanego systemu leczenia...W niecheci
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co miał powiedzieć,że zamiast inwestować w infrastrukturę tworzą nowe miejsca pracy w działach promocji, reklamy itp?

no i chyba czekają na ukrainki do pobierania krwi, bo te może podejmą pracę za takie wynagrodzenmie...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bzdurny artykuł

Co za brednie.... każdy, kto korzysta z tego laboratorium wie, że czeka się tam właśnie w kolejce do rejestracji. Po zarejestrowaniu, w ciągu maksymalnie kilku minut zapraszają do pobierania. Najczęściej wyglada to tak, że odchodzac od okienka w rejestracji, jest się pierwszym do pobieralni. To w rejestracji tworzy sie zator, pobieranie idzie bardzo sprawnie. Panie rejestratorki nie ogarniaja systemu komputerowego, a zdaje się, że również obsługi komputera, przez co tworzą się długasne kolejki. Artykul jest z tyłka wzięty i mało ma wspolnego z rzeczywistoscia. Redakcja zanim puści w eter narzekania frustratów, powinna je najpierw sprawdzić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 21

Byłem dwukrotnie i oprócz tego, że nigdy o 6:00 nie mogłem się zarejestrować bo zawsze było zarezerwowana ta godzina to złego słowa nie mogę o systemie napisać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Lepszy sort

I bardzo dobrze, że została Pani - Pani Magdo załatwiona według kolejności - rejestracja przez internet powoduje, iż nie stoi Pani, tak jak inni pacjenci, w kolejce do rejestracji - i to tylko tyle. Oczekiwanie na dodatkowe przywileje czyli, pobranie krwi poza kolejnościa - to już przesada. W tej kolejce oczekują ludzie np. po bardzo poważnych operacjach, chemioterapii, pacjenci leczeni na przewlekłe choroby różnego typu i nikt z nich nie domaga się obsługi poza kolejką.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry