Widok

Co daje internetowa rejestracja w Laboratorium UCK? Zdaniem pacjentów niewiele...

Opinie do artykułu: Co daje internetowa rejestracja w Laboratorium UCK? Zdaniem pacjentów niewiele....

Do Laboratorium Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego możemy umówić się przez internet. Co nam to da? Zdaniem pacjentów niewiele. Po odejściu od rejestracji, gdzie podaje się skierowanie, płaci za badania oraz odbiera probówki, pacjenci ustawiani są w jednej, tej samej kolejce do punktu pobrań. Niezależnie od tego, czy umawiali się przez internet, czy osobiście.

Lepsze jest wrogiem dobrego - ta maksyma, zdaniem naszej czytelniczki, odnosi się do systemu internetowej rejestracji w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Całe uck działa jak rejestracja internetowa do laboratorium. KOR i kliniki też. Przekonałam się na własnej skórze niestety.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo Ktosia83 pobiera krew więc broni siebie i koleżanek, a winą za opieszałość przerzuca na rejestrację (nie pracuję w rejestracji)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kto każe pracować za 1200 zawsze można się zwolnić :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Empatia w służbie zdrowia?

Człowieku, oni ich uczą bycia niewrażliwymi. Inaczej by nie wytrzymali psychicznie.
To czego możesz doświadczyć - to kiwanie głową i sztuczny uśmiech a nie empatia.
Udają, że leczą, udają że ci współczują. Cieszą się - a i to nie wszyscy - przy kopercie dopiero.
Większość uważa, że im się należy te 20-30 tysi miesiąc w miesiąc, a to, że pacjenta nie stać i takich kwot to on rocznie nie widzi - kompletnie ich nie interesuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

W Studenckim nie ma tłoku

Dziwię się że wszyscy pchają się do tego laboratorium,ja chodzę do byłego Studenckiego a tam jest mało pacjentów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem pacjentem jednej z poradni już od wielu lat. Często przy okazji wykonania badań zleconych przez lekarza, robię badania odpłatne. Czekam cierpliwie w kolejce, bo badania od lekarza muszę wykonać w laboratorium UCK. Czasami idę do punktu pobrań do szpitala na Klinicznej. Dziwię się, że przychodzicie do UCK z badaniami płatnymi, jeżeli nie musicie ich tam robić. Jest przecież tyle laboratoriów prywatnych. Czy lubicie narzekać? A może odpowiadają wam niskie ceny? Jeżeli żałujecie wydać pieniądze na badania w innych miejscach (nawet dwa lub trzy razy więcej), to znaczy, że godzicie się na tak długi czas czekania, więc nie narzekajcie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

I to jest prawda. Zwróćcie uwagę, że zmniejszyła się ilość personelu. Może w tym jest problem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy po rejestracji internetowej w urzędzie numer przesyłany jest do innego stanowiska? Nie. Więc o czym mówicie. Zastanówcie się nad specyfiką pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

I kto to pisze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyraźnie widać, że Ktosia83 dawno nie była w tym laboratorium. Kiedy byłem ostatnio, rejestracja szła bardzo sprawnie, a do pobrania krwi stałem ponad godzinę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A sprobujcie dodzwonic sie do UCK . To jest horror i graniczy z cudem . Cokolwiek chcesz zalatwic to musisz tam jechac i odstac swoje . Internet do rejstacji to zle funkconujcy pomysl .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tam przynajmniej pracują kulturalni ludzie, nie tak jak w UCK- chamy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy jest jakaś instytucja, którą otwiera się przed godzinami otwarcia, jeżeli ta nie pracuje w trybie 24-godzinnym?
Pracuję w jednostce prywatnej i drzwi do budynku również otwieramy o określonej godzinie, nie wcześniej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niezupełnie

Niestety tu kolejki są mniejsze, ale Pani rejestrująca jest jedna i do tego bardzo powolna . Rejestracja kilkunastu osób zajmuje jej nawet 1,5 godziny(!)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się z autorką artykułu

Korzystam z pobierania krwi w UCK średnio co 3 miesiące. Za każdym razem rejestruję się przez internet. I też zauważyłam niekorzystną zmianę. Wcześniej po umówieniu przez internet na konkretną godzinę, w laboratorium odbierałam numerek, rejestrowałam się i w ciągu 5 minut miałam pobranie krwi, a ostatnim razem na pobranie czekałam w długiej kolejce tak jak wszystkie inne osoby, które nie rejestrowały się przez internet.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rejestacja internetowa do rejstracji okienkowej

czego to nie wymyśli nasza służba zdrowia.
No i jeszcze p. zast. dyr. dziwi się o co chodzi, bo nic się nie zmieniło.

Tak p. dyrektorze, na tym polega problem, ze u was nic się nie zmienia.
W większości placówek pacjent jest traktowany jak petent, a nie klient i nic tu się nie zmienia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Leczę się w UCK u hematologa. Kilka razy oddawałem krew do badań bez rejestracji i według mnie jest to bardzo dobrze zorganizowane i idzie sprawnie. Jedynie czasem pacjenci nie kumają systemu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo im większy jest bałagan, tym mniej widać na ilu etetach pracują w tym samym czasie

Taki jeden, co chciał zmian został wyrzucony.

Ciiii! Nie mówicie, bo się skończy ;)

tak jest w gabinetach prywatnych. Daj pan szybko kase i sp-dlaj.
Ja unikam gabinetów prywatnych w domach , po pierwsze warunki uragające, poza tym kiepski sprzęt, brud i naciagający pseudo lekarz czesto nie pracujący w szpitalu lub przychodni .
Uważajcie i omijajcie ich szerokim łukiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry