Widok

Co daje internetowa rejestracja w Laboratorium UCK? Zdaniem pacjentów niewiele...

Opinie do artykułu: Co daje internetowa rejestracja w Laboratorium UCK? Zdaniem pacjentów niewiele....

Do Laboratorium Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego możemy umówić się przez internet. Co nam to da? Zdaniem pacjentów niewiele. Po odejściu od rejestracji, gdzie podaje się skierowanie, płaci za badania oraz odbiera probówki, pacjenci ustawiani są w jednej, tej samej kolejce do punktu pobrań. Niezależnie od tego, czy umawiali się przez internet, czy osobiście.

Lepsze jest wrogiem dobrego - ta maksyma, zdaniem naszej czytelniczki, odnosi się do systemu internetowej rejestracji w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

#dojna zmiana
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

To teraz weź pod uwagę ze badania badaniami za 145 zl/mc to nie wiele, ale jak zachorujesz to żadna prywatna klinika nie zrefunduje ci ani jednego lekarstwa. Idziesz do apteki i bulisz 100%

I to tez m.in. na to idą pieniądze obowiązkowo z pensji. Żebyś potem za lekarstwo nie płacił 250 zl tylko 60.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

nowoczesność taka jak widać panie, kontrakty, rotacje, taniej - dla zarządu. Pacjent, a co tam i tak przyjdzie.

A pracownik? a kto to pracownik?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

do Aaa

Ty też będziesz kiedyś starsza, czas leci, a sił nie przybywa - przekonasz się o tym.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

co pali

hehe
robi się badania nie wyniki. wyniki to w sporcie. he he....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wydaje mi sie

ja w swojej przychodni prywatnej (która przyjmuje na NFZ) płacąc prywatnie mam pierwszeństwo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Olgo

chemioterapia bez kolejki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

przeciez o to chodzi

wiecej glownych specjalistow
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ta malkontetntka to albo wydalony pracownik, albo konkurencja. Tam jest tłum, bo małe pomieszczenie, pobierają odrazu po

zarejestrowaniu no bo na logikę - stanowisk pobierania jest więcej i to trwa szybciej od zarejestrowania itp. Więc jak ma być odwrotnie. Jak nic jakaś konfitura albo roszczeniowa pańcia.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

widać kto wie o czym mówi a kto wypowiada aby zaistnieć

A wiecie w ogóle co się dzieje w rejestracji? Otóż wydawane są odpowiednie pojemniczki na krew i drukowane kody kreskowe do ich oznakowania, tego nie da się zrobić przez internet. Tak się składa, że dokładnie 2 tygodnie temu byłam w UCK i nie zarejestrowałam się przez internet. Przybyłam o 7.45 a wyszłam... o 10.50! Oczekiwanie do rejestracja trwało wieki, bo była masa ludzi po wyniki - numerki B, oraz tych co przez internet, numerki 0. A do pobrania krwi wchodziło się od razu po odejściu od rejestracji i tam wręcz pielęgniarki czekały na pacjentów. System ma sens jeśli jest równy podział sił. Wtedy rejestrowały 2 a momentami nawet żadna osoba a pobierało krew aż 6!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Smsy są od kilku miesięcy

Wcześniej nawet jak się do nich rejestrowało przez internet to i tak trzeba było podejsc do rejestracji sie wylegitymować, inaczej by lekarz nie przyjąl. A jak zapomne/rozładuje mi się tel to i tak muszę do tej rejestracji podejsc. Bezsens. Opóznienia też na porządku dziennym. A w mojej nfz-towej przychodni jak się rejestruję na wizytę przez internet to po dotarciu na miejsce idę wprost do gabinetu, nikt nie musi mnie sprawdzać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taaak. Najbardziej skanujesz emeryta, kiedy czekasz na swoją kolej z miesięcznym, chorym dzieckiem, nadchodzi twoja kolej, ale zanim zdążysz wyciągnąć dziecko z wózka schorowany emeryt już siedzi w gabinecie. Szacun!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

pomyśl troszkę

powiadasz 6 pobierało krew,to chyba siedziały jedna na drugiej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak. I nauczmy każdego stawiać spację przed znakiem interpunkcyjnym.

! ! ! !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

UCK takie niby nowoczesne

a nie potrafią ogarnąć prostego systemu rejestrowania wizyty na konkretną godzinę, a nie od do. To jest porażka!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

a moze to zalezy od kadry zarzadzajacej w tym kierownikow
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

musza przygotowac sie do pracy. włączyc komputery, systemy itd...jak by wpuścili tłum żeby czekał w poczekalni to ludzie by tego nie uszanowiali, że jeszcze nie zaczęli pracy? na poczte też się wpychasz przed godziną otwarcia, do sklepu też??
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry