Widok

Co daje internetowa rejestracja w Laboratorium UCK? Zdaniem pacjentów niewiele...

Opinie do artykułu: Co daje internetowa rejestracja w Laboratorium UCK? Zdaniem pacjentów niewiele....

Do Laboratorium Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego możemy umówić się przez internet. Co nam to da? Zdaniem pacjentów niewiele. Po odejściu od rejestracji, gdzie podaje się skierowanie, płaci za badania oraz odbiera probówki, pacjenci ustawiani są w jednej, tej samej kolejce do punktu pobrań. Niezależnie od tego, czy umawiali się przez internet, czy osobiście.

Lepsze jest wrogiem dobrego - ta maksyma, zdaniem naszej czytelniczki, odnosi się do systemu internetowej rejestracji w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja. Niech zyja lekarze pracujący na etatach w szpitalach.! Konowałom i innym mówimy stanowcze nie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak widzę to zdjęcie u góry, to żyg....ć mi się chce na chlustająco
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Należy rozróżniać rezerwację wizyty od rejestracji wizyty.
Jeśli chcesz szukać dziury w całym to ją zawsze znajdziesz. Mi takie smsy ułatwiają życie. Ile razy zdarzyło Ci się, że telefon w ciągu dnia miałeś rozładowany? Jeśli zbyt często, to znaczy, że nie dbasz o naładowanie telefonu. Idąc Twoim tokiem myślenia to idąc do lekarza może na mnie meteoryt spaść i nie dojdę na umówioną wizytę. Po co więc umawiać się na wizytę, na którą nie dojdę? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

prywatna opieka

Od kilku lat mam mozliwosc leczyc sie w prywatnej przychodni, poniewaz jest to opłacane przez mojego pracodawce. Roznica ogromna. Wizyty rezerwowane przez internet,szybki dostęp do specjalistów, krótki czas oczekiwania na specjalistyczne badania, brak kolejek do lekarzy, wchodzenie na umowioną godzinę bez walki o miejsce w kolejce, brak niegrzecznych komentarzy pod adresem lekarzy ze strony oczekujących pacjentów. Gabinety nowoczesnie wyposazone. Jak mam iść do lekarzaz na NFZ (czasem chodzę, ze względu na przewlekłą chorobę leczoną od wielu lat w UCK) to coś mi się robi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Całe uck to jeden wielki bu. .del. Nigdy nikt nic nie wie. Spędziłam trochę czasu na jednym oddziale i moje motto dla tej instytucji wygląda tak: "Idź pan w ch*j, przyjdź w poniedziałek".
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co

ty cierpisz do sprzątaczek ,myślisz że jak flakon perfum wylejesz na siebie toś lepszy(a),smród i tak rozchodzi się wkoło ciebie,a te Panie po takim syfie co za sobą zostawiasz muszą sprzątnąć
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zarejstrowałem się przez internet na badanie rezonasem - załączyłem skan skierowania

i co z tego - skoro musiałem i tak w ciągu 2 dni dostarczyć oryginał skierowania i osobiście pofatygować się do zakładu radiologii - a tam okazało się że jeszcze nie dokonano rejestracji na podstawie zgłoszenia internetowego
niestety pracownicy UCK nie dorośli do nowoczesnych technik przekazywania informacji,
w większości przypadku nie mają empatii dla pacjentów
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brus ma wlasne laboratorium i ne podrzuca do uck te samwe wyniki robione w brusie iuck znacznie roznia sie od siebie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

no wlasnie nie podpowiadajcie bo tam zrobia sie wielkie kolejki bo tam najszypciej przed praca mozna zalatwic badane
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nieważne, że nic

KODomiczni najemnicy zawsze do każdego tematu muszą wrzucić Szyszkę, Antka albo Jarka. Płacone mają od słów kluczowych po prostu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

gdyby były dwie kolejki do rejestracji

dla uprzednio zarejestrowanych w internecie i dla reszty ludzi "z ulicy", to by ewentualnie była jakaś wartość dodana. Bo teraz to jest jakaś ściema dla naiwnych. Jeśli zmieniło się funkcjonowanie rejestracji internetowej a dyrekcja o tym nie wie, to radziłbym częściej rozmawiać z pracownikami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bzdura, bzdura, bzdura

Np. w moim PIT widnieje wysokość odprowadzonych składek na ubezpieczenie zdrowotne w kwocie 7000-8000 zł rocznie. No i co z tego? Żeby wykonać badanie diagnostyczne musiałbym czekać miesiącami na specjalistę, poprosić o skierowanie do laboratorium, a nie wiadomo czy dostałbym i w jakim zakresie (zwykle w podstawowym, bo przecież to kosztuje, a na pacjencie się oszczędza). Chcąc wykonać badanie szybko i w pełnym zakresie po prostu trzeba pójść do specjalisty prywatnie, a do laboratorium udać się na własną rękę i wyjąć parę stów z kieszeni. Badania z krwi to nie tylko morfologia... Z NFZ-u to można, ale umrzeć.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

i na Partyzantów w urzędzie też

i ja umówiłem się przez internet aby zawiesić działalność gosp., więc można ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłem tam parę razy i nigdy więcej w tym kołchozie.

Każdy oddział powinien mieć swój pobór a nie z całego kołchozu UCK wysyłają w jedno miejsce.Najbardziej mi żal ludzi z nowotworami którzy co dwa tygodnie tam wysiadują resztkami sił.Ktoś ich musi przywieźć a zaparkować trudno i jeżeli jest miejsce to drogo.Przeniosłem się z leczeniem w inne miejsce gdzie w porównaniu z tym burd..em to Ameryka.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tobie widać, że tylko troszkę wystarczy do życia

tak, 6 pielęgniarek w dwóch pokojach, a nie w korytarzach pionowych i poziomych. A wiesz w ogóle gdzie jest UCK?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciiiicho

nie podpowiadaj...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry