Re: Co dziś na obiad cz. 23 - wiosenno-letnia :)
                    
                        u nas właśnie teraz dla Mamy i Młodego zupa koperkowa z ryżem :) 
później z reszty smaku powstanie botwinka(na jutro) :]  u nas zawsze ziemniaki gotuje się osobno i podaje mocno...
                        rozwiń                    
                    
                        u nas właśnie teraz dla Mamy i Młodego zupa koperkowa z ryżem :) 
później z reszty smaku powstanie botwinka(na jutro) :]  u nas zawsze ziemniaki gotuje się osobno i podaje mocno posypane zieleniną (koperek+pietruszka+szczypiorek) i okraszone skwareczkami/podsmażoną kiełbaską lub samą cebulką :] 
do tego jajko na twardo :) 
ale chętnie wypróbuję wersję z ziemniakami w zupie :] 
________
na kolację młode ziemniaczki z zieleniną, kalafior polany podsmażoną bułką tartą i jajka sadzone :] 
________________
robiłam Naany na grillu :))))) pyyyycha - chociaż trzeba uważać żeby nie przypalić ;) będę często robiła :] co zostało - podgrzałam w domu w  piekarniku, posmarowane roztopionym klarowanym masłem z przeciśniętym ząbkiem czosnku :] część posypałam tartym serem - REWELACJA :] wszystkie opcje pycha :]
                    
                    zobacz wątek