Re: Co dziś na obiad cz. 24 WAKACYJNA ;-)
a ja robię tez bruscetty z cukinią. 3 cukinie ścieram na grubych oczkach, potem solę, pół godzinki żeby zmiękła. mocno odciśniętę przesmażam na 2 łyzkach oliwy z dwoma ząbkami czosnku. trochę...
rozwiń
a ja robię tez bruscetty z cukinią. 3 cukinie ścieram na grubych oczkach, potem solę, pół godzinki żeby zmiękła. mocno odciśniętę przesmażam na 2 łyzkach oliwy z dwoma ząbkami czosnku. trochę papryki chilli pieprz i ew. sól. potem studzę, dodaję pokruszoną fete. Grzanki z chleba tostowego podpiekam w piekarniku, dosłownie chwile zeby złapały temperaturę i chrupkość. potem dajemy na to farsz cukiniowy. ozdabiamy listkami bazylii. Pycha. robiłam wczoraj, dzis nie mam niestety cukinii....:(
zobacz wątek