Re: Co dziś na obiad cz. 25
@~A./
Na patelni rozpuszczam masło i dodaję pokrojoną w kosteczkę cebulkę razem z kurkami, podduszam. Dodaję ryż arborio, zalewam szklanką białego wina. Kiedy wino wyparuje, dodaję...
rozwiń
@~A./
Na patelni rozpuszczam masło i dodaję pokrojoną w kosteczkę cebulkę razem z kurkami, podduszam. Dodaję ryż arborio, zalewam szklanką białego wina. Kiedy wino wyparuje, dodaję partiami bulion i często mieszam. Na osobnej patelni podsmażam kawałeczki piersi przyprawione delikatnie solą i pieprzem. Gdy ryż staje się miękki, dodaję kurczaka, mieszam a na koniec dodaję sporo startego parmezanu, czasem śmietanę 30%.
Wczoraj robiłam chińszczyznę (makaron sojowy, kurczak, kapusta czerwona, cebula, marchewka, cukinia, kalarepa smażone na patelni z sosem sojowym i sosem chilli) i trochę zostało, więc dzisiaj dokończymy.
zobacz wątek