Re: Co dziś na obiad cz. 28 - zimowa:-)
Emilko jak robisz to risotto? przyznam szczerze że robiłam 2 razy ale niestety nie wyszło mi za dobre:( kupiłam specjalny ryż Alborio, robiłam jak należy w przepisie, najpierw obsmażałam ziarenka,...
rozwiń
Emilko jak robisz to risotto? przyznam szczerze że robiłam 2 razy ale niestety nie wyszło mi za dobre:( kupiłam specjalny ryż Alborio, robiłam jak należy w przepisie, najpierw obsmażałam ziarenka, potem cierpliwie dolewałam rosołek po łyżce,mieszałam... i klapa:( Pierwsze wyszło mi twarde bo gotowałam tyle co w przepisie ok.20 minut, drugie gotowałam z pół godzinki, dalej twarde, suche, no niedobre, a marzy mi się nauczyć bo to fajne danie.W opisie risotto jest takie miękkie i kleiste a moje było zupełnie inne...:( no nie wiem co robiłam nie tak, może zły przepis miałam???
zobacz wątek