Odpowiadasz na:

Re: Co dziś na obiad? cz.30 - wiosenna:-)

Graszka ja wprawdzie tortów nie robię ale tak sobie pomyślałam że pyszny byłby tort przekładany tym kremem rafaello:
Rafaello na biszkopcie:)
-3 jaja
-3/4 szkl. mąki (pół... rozwiń

Graszka ja wprawdzie tortów nie robię ale tak sobie pomyślałam że pyszny byłby tort przekładany tym kremem rafaello:
Rafaello na biszkopcie:)
-3 jaja
-3/4 szkl. mąki (pół ziemniaczanej, pół tortowej)
-1/2 szkl. cukru
-2 łyżeczki pr. do pieczenia

Białka ubic, dodac cukier, żółtka, na końcu mąki z proszkiem, wylać na blachę, piec 20-30 min w 180st.

-2 białe czekolady milka najlepiej
-2 śnieżki
-śmietan-fix
-śmietana 36% 500ml
-żelatyna 2 płaskie łyżki rozpuścić w 1/2 szkl. wody gorącej
-2 op. wiórek kokosowych
-rodzynki namoczone 1 op.

Białą czekoladę rozpuścić na parze, schłodzić
-2 śnieżki ubić w 1 szkl.mleka ze śmietan-fixem,
-w drugiej misce ubić kremówkę, dodać ubitą śnieżkę, zmieszać,dodać białą czekoladę, rodzynki, wiórki kokosowe i ostudzoną zelatynę, wymieszać delikatnie drewniana łyżką, wylać na biszkopt, posypać wiórkami kokosowymi uprażonymi lub płatkami migdałowymi też uprażonymi:) schłodzić w lodówce:) do masy śmietanowej mozna dodać jeszcze 1 czekoladę białą pokrojoną w małe kosteczki, wtedy jest słodsza ale bajecznie chrupie jak się je:)
-tylko trzeba było zrobić biszkopt z podwójnej porcji ciasta i tym kremem poprzekładać jak tort, bo smak tego ciasta jest naprawdę bajeczny.....:)

zobacz wątek
11 lat temu
~ania:)

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry