Re: Co dziś na obiad? cz.30 - wiosenna:-)
Emilko placki po cygańsku wcale nie są takie pracochłonne, bo ja zazwyczaj jak gotuję gulasz to robię wiekszą ilośc i następnego dnia tylko ścieram ziemniaki na placki. Gulasz tęż robię nie jakiś...
rozwiń
Emilko placki po cygańsku wcale nie są takie pracochłonne, bo ja zazwyczaj jak gotuję gulasz to robię wiekszą ilośc i następnego dnia tylko ścieram ziemniaki na placki. Gulasz tęż robię nie jakiś skomplikowany, mięso z szynki kroję w duże kostki, przesmażam na patelni z przyprawami i czosnkiem, wrzucam posiekana cebulę i zalewam fixem Knora do gulaszu i duszę, i cała praca:) a lubię ten fix bo jest odpowiednio przyprawiony i nie musze już kombinować ze smakiem sosu:)
U mnie dzisiaj spagetti z sosem szpinakowym i dla nas łosoś z piekarnika:)
Agusiu jak robisz te ziemniaki z gzikiem to je gotujesz czy pieczesz w piekarniku? bo są różne przepisy w necie i nie wiem jak je lepiej zrobić?
zobacz wątek