Re: Co dzisiaj na obiad? Cz. 36 wrześniowa
Jagodzianka, mięso mielone pieczone zarabiał prawie jak na kotlety.
Do mięsa dodaje jajko, namoczona w mleku bułkę, przyprawy jakie mi danego dnia leżą;-) czasem przekladam takie mięso...
rozwiń
Jagodzianka, mięso mielone pieczone zarabiał prawie jak na kotlety.
Do mięsa dodaje jajko, namoczona w mleku bułkę, przyprawy jakie mi danego dnia leżą;-) czasem przekladam takie mięso jajkiem ugotowanym lub jakimiś warzywami, np. papryka,tzn.polowa miesa do brytwany, na to warzywa i kolejna czesc miesa. Czasem tez scieram do mięsa jedna marchewkę;-) nigdy nie daje cebuli, sporadycznie wyciskam czosnek. Taka Papke przekładami do brytwany lub zarodpornej misy i tak wkładam do piekarnika.
Co do nie smażenia polecam gotowanie na parze, np. mielonych;-) ja zrobilam koleciki zawijalam w folie i tak do garczka;-) tylko bez panierki;-)
W ogóle późne lato i wczesna jesień jest świetnym czasem na takie lekkie gotowanie, bo jest z czego ;-)
Jakby Ci brakowało pomysłów to polecam książkę "dieta latwostrawna" Polec Zawistowska. Raczej do zdobycia tylko w antywariatach, albo na allegro. Opisują tam jak powinno się jes lekko I zarazem bardzo zdrowo. Oczywiscie dieta ta nie ma nic wspolnego z odchudzaniem;-) I na czas ciazy tez na pewno sie przyda, sama tez z niej czesto korzystam;-) . Jest tam bardzo duzo przepisow na rozne posilki, wlasnie glownie bez smazenia;-)
zobacz wątek