Re: Co dzisiaj na obiad. Część 46 wrzesień 2015:-)
Proszę bardzo:)
Mięso mielone ok 1 kg, 2 jajka, zioła, sól i pieprz. wyrobić "ciasto" na pulpety. Obsmażyć (ja nie obsmażam tylko wrzucam na gorącą wodę z włoszczyzną w słupki).
Po...
rozwiń
Proszę bardzo:)
Mięso mielone ok 1 kg, 2 jajka, zioła, sól i pieprz. wyrobić "ciasto" na pulpety. Obsmażyć (ja nie obsmażam tylko wrzucam na gorącą wodę z włoszczyzną w słupki).
Po ugotowaniu, na maśle krótko podsmażam ogórki w plastrach lub w większych kawałkach-jak kto woli. Dodaję do wywaru z pulpetami. całość można zagęścić (ja tego nie robię), natomiast dodaję śmietankę słodką do zabielenia sosu. Na sam koniec dodaję koperek i pietruszkę-natkę.
zobacz wątek