Re: Co dzisiaj na obiad. Część 46 wrzesień 2015:-)
Agusia.Gga Do zagotowanej już kaszy, miękkiej i nadającej się do jedzenia wlewasz po prostu rozrobiony w mleku budyń. Proporcji budyniu nie podam,bo nie podałam również proporcji kaszy-uda sie...
rozwiń
Agusia.Gga Do zagotowanej już kaszy, miękkiej i nadającej się do jedzenia wlewasz po prostu rozrobiony w mleku budyń. Proporcji budyniu nie podam,bo nie podałam również proporcji kaszy-uda sie Tobie na pewno.
Jeszcze lepsza dziecięca potrawa to ryż ugotowany do miękkości na wodzie (możesz go nawet rozgotować) i zalany takim budyniem. Taki ryż budyniowy po raz pierwszy jadłam kilka lat temu chyba w Jastrzębiej Górze,w naleśniku jako nadzienie.
Jak już napisałam wcześniej proporcji nie podam,raczej dzielę się tu pomysłami,które sprawdziłam i mi smakują.
Ryż i kasza na pewno Ci wyjdą,ot będą po prostu mniej lub bardziej budyniowe.Ważna zasada: Budyń rozrabiaj w większej ilości mleka niż napisane jest w instrukcji,tak abyś mogła przemieszać go razem z kaszą lub ryżem zanim zgęstnieje (a gęstnieje bardzo szybko).
zobacz wątek