Re: Co dzisiaj na obiad? Część 49 luty 2016 :-)
Dzisiaj zapiekanki jak z dzieciństwa ;) (bagietki z pieczarkami, cebulką i serem)
Wczoraj makaron Barilla Orecchiette Pugliesi z sosem bolońskim. Testowaliśmy sosy Międzychód -...
rozwiń
Dzisiaj zapiekanki jak z dzieciństwa ;) (bagietki z pieczarkami, cebulką i serem)
Wczoraj makaron Barilla Orecchiette Pugliesi z sosem bolońskim. Testowaliśmy sosy Międzychód - boloński i pomidorowy. Bez szału i tak musiałam dodać mięso mielone oraz przyprawić po swojemu... Więc wg mnie nie warte ponownego zakupu ;) chociaż sam sos pomidorowy smaczny, delikatny. Dobry skład.
Środa - domowe frytki, rybka i surówka z kiszonej kapusty.
Wtorek - zupa szcz*wiowa z jajkiem i ziemniakami. A później ryż i sos słodko-kwaśny Międzychód ;) Suuuuper sos. Idealny. Można śmiało zjeść bez dodawania mięsa. Ja dałam pierś z kurczaka i parówki z szynki(bo trochę za mało piersi było) + pół puszki kukurydzy(bo mi zostało z poniedziałku). Ten sos polecam ;) Super skład.
Poniedziałek - quesadilla z kurczakiem (piersi pokrojone w cieniutkie plastry, dalej robione jak kurczak po żydowsku tylko cynamon zastąpiłam słodką papryką), sosem bbq, kukurydzą i czerwoną cebulką.
Wcześniejszych obiadów nie pamiętam, bo miałam dwa tygodnie wyjęte z życiorysu(najpierw Młody coś jakby 3dniówka z temp. do 39,5°C, a zaraz po nim ja - po kilku dniach podobnej temp. okazało się, że mam zapalenie oskrzeli).
Dzisiaj i jutro będzie też krupnik na indyczych żołądkach. I tort mega orzechowy (biszkopt z orzechami, bez mąki, krem z gotowanych w mleku orzechów).
zobacz wątek