Re: Co dzisiaj na obiad?------cz.31 majowo-czerwcowa:-))
u nas dzisiaj zupa jarzynowa, kotlety mielone, marchewka z groszkiem, ziemniaczki z zieleniną (dla Młodego bez) i może mizeria?
Na jutro(poza zupą jarzynową) i sobotę zaplanowałam...
rozwiń
u nas dzisiaj zupa jarzynowa, kotlety mielone, marchewka z groszkiem, ziemniaczki z zieleniną (dla Młodego bez) i może mizeria?
Na jutro(poza zupą jarzynową) i sobotę zaplanowałam naleśniki z mięsem :) z 3 rodzajów mięsa :] wołowina, wieprzowina i indyk :] do tego włoszczyzna z rosołu i podsmażona cebulka :)
Tylko tyle mi tego mięsa wyjdzie (w sumie ok 1,5-2kg), że część ugotowanego chciałabym zamrozić, żeby mieć na następny raz(czy to do naleśników czy pasztecików albo do pierogów/kartaczy).
I tu pojawia się pytanie - zamrozić zmielone ugotowane mięso(bez warzyw) czy pokrojone na kawałki, a mielić po rozmrożeniu? Robiłyście coś takiego?
Na niedzielę kotlety schabowe - nie wiem z czym, bo ja w weekend do 18 w szkole, więc obiad zrobi Mama ;]
zobacz wątek