Widok

Co kupić 9-latce pod choinkę? POMOCY!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NO właśnie:)
Tym bardziej, że ona podobno nie bawi się zabawkami.
Matko co to za dziecko? Ja się jeszcze lalkami bawiłam w jej wieku.
Normalnie stara maleńka:D

Z tego co wiem to lubi rysować.
Pomóżcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam 9 lat aktualnie jest u mnie 01.12.2020 sama się zastanawiam nad jakimś zestawem plastycznym albo do biżuteria albo po prostu ubrania może jakaś ozdobą to pokoju np. łapacz snów albo lampki dekoracjne itd. itp. pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam 14 lat i tak dla moich rówieśników to jakieś kosmetyki instax lub perfumy - mam nadzieję że pomogłam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam wątek. Muszę kupić coś mojej chrześniaczce pod choinkę, ma 9 lat i nie bawi się raczej zabawkami, nie skupia uwagi długo na jednej rzeczy, ogólnie jest od małego nadpobudliwa.
Podobno chce tą maszynę do szycia co reklamują ale widzę, że kosztuje około 180zł a jak ją znam to będzie na jeden raz i trochę szkoda mi kasy.
Myślałam o mp3 albo mp4 albo jakieś fajne słuchawki nauszne ( często wyjeżdża na wycieczki). Myślicie, że to dobry pomysł? Jeśli tak to co kupić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja sama jestem 9 latką i jak nie lalki to bym się cieszyła z np.są takie zestawy litlest pet shop np.teatrzyk.Albo biżuteria można robić z gumek są w takich dużych pudłach i jest ich bardzo dużo za niecałe 30 zł albo torba listonoszka np.nie do zabawy jakieś kosmetyki np.perfum dezodorant pomadka. Albo jeszcze pościel lub pidżamka najbardziej znana bajka to kraina lodu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dla 14-latki to może pióro kulkowe PARKERA?
jak lubi plastyczne zabawy ro podobrazia. ostatnio były w lidlu i swojej ośmiolatce kupiłam, do tego paleta i farby i pędzle. sama pokój udekoruje.
dla 14 latki można tez kopic jakaś fajna książkę (o ile lubi czytać) ja zawsze na święta prosiłam o książki ;)

dla 9 latek tez można znaleźć rożne książki, albo jakieś encyklopedie.

wydaje mi się ze takie karty podarunkowe to jest iście na łatwiznę. ale to już każdego indywidualna sprawa
Ja też myślę, że jakieś kosmetyki albo perfum.
dla 9-latki moze cos z tej serii
http://allegro.pl/listing.php/search?string=monster+high&category=0&sg=0
dla 14-latki kupilabym kosmetyk albo kartę podarunkową do empiku lub HM albo innego sklepu z ciuchami mlodzieżowymi
a dla 14 - latki?? która w dodatku ma chyba wszystko?? nie mam kompletnie pomysłu - oprócz ciucha jakiegoś - ale i to nie do końca, bo nie wiem czy trafię .... jakieś pomysły? help....:)
Dla mojej 8-latki kupiłam taką grę z Martyną Wojciechowską:
http://allegro.pl/gra-wyprawa-z-martyna-wojciechowska-zrodlo-wiedzy-i1977255739.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sa zestawy kreatywne firmy cobi-bizuteria, figurki z koralikow, figurki ze sznurkow.
Crayola rowniez ma centra kreatywne. Sa tez takie zwiazane z rysowaniem. Trzeba wpisac w google czy allegro. Polecam jeszcze znalezc review na youtube :)
Sama szukam prezentu i wlasnie z tego korzystam. Mnostwo jest tego. Otatnio przeszlam sie do smyka i tam byly 2 regaly takich zabawek. Warto obejrzec i zdecydowac i kupic przez internet:)
O też super pomysł:)
może torbe listonoszke z monster high? teraz na czasie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
O ten projektor, to fajny pomysł:)
Gry planszowe raczej odpadają, bo nie ma rodzeństwa.
Może książki typu "jak rysować" albo "nauka rysowania"... coś w tym stylu. trochę tego jest w księgarniach i w necie np:
http://allegro.pl/jak-rysowac-zwierzeta-krok-po-nowa-i1933225817.html
ja mam podobną książkę i służy naprawdę wielu dzieciom i dorosłym :)

a może jengę?
no to jak lubi rysowac to nie stara maleńka bez przesady. sa super komplety do projektowania ubran czy innych rzeczy razem z projektorami albo same szkice, jakies porzadne kredki farby itp kolorowanki masa ich jest odpowiednie do wieku ale tro projekty sa lepsze moim zdaniem.
Puzzle tez sa fajne jakies gry edukacyjne.
Książke jak nie chce lalek itp. Torebke.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może grę planszową?Monopoly, scrabble itp itd

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry