Widok

Co lepiej kupić pod wynajem

Mieszkanie drogie 2 pokojowe gdzieś w centrum Gdańska wykończenie na podwyższonym poziomie i wynająć
Mieszkanie dużo tańsze 2 pokojowe gdzie droga do centrum miasta zajmuje 15 minut średni poziom i wynająć.
Jak myślicie gdzie stopa zwrotu z inwestycji będzie większa ?_
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że stopa zwrotu będzie podobna. Różnica jest taka, że dysponując droższym mieszkaniem, w dobrej lokalizacji, urządzonym w wysokim standardzie można liczyć na bardziej majętnego najemcę, a więc potencjalnie mniejsze prawdopodobieństwo problemów z płatnościami. Poza tym jest "mniej zachodu" z najemcą jednego mieszkania za 600tys, niż z najemcami dwóch mieszkań po 300tys.
Na tańsze mieszkania jest natomiast większy popyt wśród najemców, a więc mniejsze jest prawdopodobieństwo pustostanów

kupujac w centrum nastawiasz sie raczejna najem dobowy, gdzie na peryferiach nie jest to tak popularne. Pytanie czy chcesz sie w to bawic - moze to przyniesc znacznie wiecej kasy ale tez wiecej jest zachodu
kupowac w centrum zeby wynajac studentom za 1500 mija sie z celem...

Mialem wynajęte mieszkanie w centrum na najmie krótkoterminowym w sezonie super ! Ale gdy sezon się skończył we wrześniu miałem 700 zł z wynajmu xd nastawiam się raczej na najem długoterminowy

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Gdzie kupić mieszkanie?? (36 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

do góry