Widok

Co na 2 urodzinki dla dziewczynki?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny zblizaja sie Kornelki 2 urodzinki, czas rozgladnac sie coż kupic:)
Co polecacie, nie musza byc zabawki, ale moga:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla mojej Madzi hiciorem jest łóżeczko z kołderką + lalki:)
puzzle
malowanki wodne
nie wiem czy ma - może kuchnia albo domek z lalkami albo mały sklep
Braciszka hihi ;)
może jakąś fajną kuchnię, zestaw lekarski,moja takie zabawki dostała i do dnia dziś nam służą
a niewiesz czym tak sie zainteresuje?
Kupując "obcemu" dziecku,lub takiemu kórego sie nie widzi na codzien to trudniej

JA do 2 urodzinek tez miałam problem by cos kupic nie tyle fajnego a trafnego tym bardziej ze jak cos upatrzyłam to kupowałam jak trafiałamna okazję ;)
ale juz na 2,5 roku znalazłam (akurat były prezenty pod choinkę) którymi bawi sie cały czas-kolejka,zjeżdżalnia do autek,organki z siedzeniem i mikrofonem..tyle ze mój to chłopczyk..

zycze powodzenia ;)
ja swojej bede chyba co roku jakies wypasione duplo kupować, bo sama mam zamiar się nimi bawic :D
ja szukam pomysłu dla mojego już niedługo 2-latka na urodziny może cos mi też podpowiecie.
hehe Asiu - braciszka to moze pod choinke czy cos, ale za jakies 2 -3 lata:P hehe, Narazie matkuje Szymkowi;P

Kuchnie ma, puzzli nie bardzo lubi tez ma, lale ma, moze cos dla lali jakis zestaw hmmm , albo lale na wypasie - siusiajaca itd?:) To jest jakis pomysl. Bo mamy lalki ale w sumie nic nie robia.

Teraz jest na etapie matkowania misiom i mlodszemu koledze;), lubi bajki, gotowac, ksizeczki ale tych tez mamy kosmos:)
a jakies fajne garki ma ? skoro lubi gotować i jakąś żywnośc do "gotowania"?
ma kuchnie smoby tefala, tam jest czajnik elektryczny, karnek,kubeczki, talerzyki itd, w sumie ona merda we wszystkim cosie da, nawet pudeleczkach:) Moze zywnosc... ale chyba jeszcze nie dkonca kuma ze cos mozna np. usmazyc:P a w tych garnuszkach sie nie pomieszcza owocki itd.

Mysle tak sobie teraz, ze moze lale " wypasie" czyli cos robiaca, albo lozeczko czy cos. Bo wozki ma 2.
Chyba ze cos pod katem letnim, np hulajnoge dla malych dziewczynek? ale chyba za mala nie?
my dwa tygodnie temu byliśmy na urodzinkach dwulatki, daliśmy jej w prezencie taki rowerek http://allegro.pl/rowerek-dla-dzieci-milly-milly-z-daszkiem-hit-lata-i1409854677.html odrazu na niego wsiadła i po domu jeździła, więc prezent udał się ;]
mmay rowerek wiec odpada:( ale juz mam pewne pomysly:)
http://allegro.pl/mw-oryginalny-interaktywny-kucyk-starsong-wys24h-i1434863416.html-polecam,koleżanki córeczka dostała na gwiazdkę,moja ma 20 miesięcy i zawsze jak tam idziemy to się nim bawi,planuję to podać jako propozycję dla niej na 2urodzinki:)
klocki lego duplo!!!!! Albo zwykłe, albo jakis zestaw (jak masz więcej kasy to dom rodzinny albo pociąg) plus polecam płytę konstrukcyjną.
fajny ten kucyk:)
klocki chyba nie bardzo ma takie duze z drzewkami, okienkami itd, male i szalu nie ma z tym, wiec duplo czy nie duplo raczej nie.
a gdzie taką kuchnie mozna kupic?
poszukam jutro czy sa na allegro - teraz juz oczy mi sie kleja i ide lulu:( Ale kupowalam jej pod choinke w tesco czy real, ale tylko 1 pudelko takie stalo, za to innych byla cala masa. Fajna jest:)
U mnie w rodzinie dzieciaczki bardzo lubiły rysowanie na macie wodnej, rodzice tez zadowoleni:)
Np coś takiego http://www.benc.pl/czytelnia/381/mata-wodna-aquadoodle-xxl-aquadoodle/
bylam dzis w ikea-jest kuchnia dla dzieci za 500zł !!!! pogieło ich do reszty....
Moja 2 letnia córa kuchnia pocieszyła się 3 dni i teraz robi za kurzący sie mebel. Dużo tu zalezy od charakteru i upodobań dziecka.
U nas hitem okazał się 3 kołowy wózek dla lalek + łóżeczko z kołyska dla lali. Mega zabawę ma też z kolejki elektrycznej Tomek z zestawem klocków.
No i wszystko co jest ze świnką peppą jest uwielbiane :)
Ostatni zakup http://allegro.pl/swinka-peppa-plac-zabaw-rozne-zestawy-gdynia-i1424887717.html całymi dniami bawi się tymi placykami (brałam bez przesyłki, bo to z Gdyni)
moze tablice ?do rysowania kreda a po drugiej strony flamasttrami....
Jadzka a niechcesz kuchni sprzdac?
Nie, schowałam ją do piwnicy. Za 2 mc wyciągnę i będzie jak nowa zabawka :D
Kupowałam w tesco na jakiejś promocji -20% i cenowo przyzwoicie wyszło.
szkoda,bo tak sobie pomyslalam ze swojej corce kupie na urodzinki.
helutek ja mam taka dla Malej kuchnie, bez tostera. Jest naprawde fajna:) Mala sie nie bawi:)
http://allegro.pl/smoby-kuchnia-elektr-studio-tefal-czajnik-toster-i1452106187.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry