Widok

Co na chrypke dla roczniaka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny co na chrypke dla takiego Malucha jak moj? Juz wczoraj wydawalo mi sie, ze ma leciutko zmieniony glosik, ale myslalam ze mi sie wydaje, a dzis ma taki lekko z chrypka... Czy cos mozna podac, czy samo minie? Bylismy wczoraj na bulwarze, moze troche sie nawdychala powietrza albo spocila i lekko ja zawialo, no nie wiem... Ale nie ma kataru, czy cos tam, tylko ta lekka chrypka... Niechce by cos tam sie rozwinelo przez przypadek:/
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kasiaczek, moj maly kiedys bedac akurat na szczepieniu mial chrypke(ale sama chrypke bez zadnych innych objawow) i pediatra dala krople Fenistil, po max 2 dniach glosik byl juz w normie
image
kup Tantum verde i psikaj powinno pomóc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tantum Verde od kiedy zmieniono skład nie jest dozwolone dla dzieci. Nie mogą go przyjmować również kobiety w ciąży.
ooooooooo coś podobnego - nie wiedziałam , naprawdę ?? popytam w aptece...
a nie jest tak że jest to zwykle tantum verde oraz wersja mocniejsza Forte ??? tak mi coś świta ..
Cholipcia, tylko nie Tantum;/
U nas teraz przy wychodzących 5 tkach, ratuje życie:)
image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wlaśnie weszłam na strone tantum verde, nadal jest dla dzieci - nie straszyc tutaj, bo to podstawowy lek!:)
No wlasnie... forte chyba nie mozna, ale to tantum verde nie jest dozwolone? Jak mala miala czerwone gardziolo, pediatra tez kazala mi psikac tantum...
image
image
no to ufff:) tantum mam to spikne jej jak sie obudzi:) Toleruje ten lek wiec ufff:)
Dziekuje, jak zawsze pomocne:)
image
image
No az mi cisnienie skoczylo! Nie straszcie tak! Dobrze,ze przeczytalam ten watek, jak juz ktos sprostowal,bo moj maly tez dostawal Tantum -oczywiscie na zlecenie pediatry,ale w koncu ona tez jest czlowiekiem,wiec zwatpilam. Ufff!
Mój mały też miał chrypkę pare dni dawałam mu cebion multi i przeszło kiedyś tez miał bolubi dużo spiewać hehe i też samo przeszło pozdrawiam

no nibz jest ok, tyn ma ta chrzype, glosik ze az sie dziwnie slucha... tantum jak nazlosc mi sie skonczyl... psiknelam 2 razy dzis i nie ma... Cebion dalam, ale nie bardzo chciala wiec nie zmuszalam bo balam sie ze mi zwymiotuje. Taka troszke nieswoja jest, chodz moze i mi sie wydaje... niechcialabym by byla chora, kurcze w sr mamy szczepienie i tak juz odkladane od marca z powodu ospy... Chyba to nic takiego nie_
image
image
kasiaczek ja od lekarza na chrypke dla mojej córci dostałam syrop homeopatyczny Malia bardzo dobry malinowy syropek. kupisz bez recepty
Kurcze, przepraszam za zamieszanie - nie chciałam nikogo zdenerwować.

Ja dostałam taką informację od farmaceutki w aptece, ale być może tyczyło się to tylko kobiet w ciąży, bo ja wtedy w ciąży byłam, już sama nie wiem. Jak będę następnym razem (a mam nadzieję, że nie prędko ;) ) to zapytam raz jeszcze. :)
ja mojej corci na chrypke robie mleko z szałwią - zalewam szalwie mlekiem odstawiam na ok 10 min , slodze i daje malej - smak ma pyszny ale trzeba poslodzic i co najwazniejsze skuteczne

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

do góry