Widok

Co pod choinkę dla 11-latka ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam! Proszę o podpowiedź co kupić 11-latkowi pod choinkę? Brakuje mi pomysłów;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Miałam dokładnie ten sam problem. Mam 11-to letniego siostrzeńca, który jak to obecnie dzieci, nie ma marzeń, bo wszystko ma.
Ale delikatnie go odpytałam i oprócz gier na PSP czy inne konsole, których kupić mu nie chciałam, powiedział mi, że lubi nadl klocki. Np. lego technic. A ja kupiłam mu trudniejsze bo magnetyczne. Dokładnie takie, ale są i tańsze:
http://allegro.pl/klocki-magnetyczne-250-formula-witka-wawa-i2865683963.html

Można np. tarcze na rzutki magnetyczne - też fajne, bo w mieszkaniu powiesi i nie zniszczy ostrą rzutką mebli i ścian.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Można właśnie lego technic. Albo jakiś model do sklejania lub skręcania?
Albo coś z serii "zrób to sam" jest tego dużo np.:
http://allegro.pl/4m-zestaw-kreatywny-eko-rakieta-zrob-to-sam-hit-i2848225986.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie moje dziecko jest na etapie,że nic mu nie jest potrzebne i w sumie to nic nie chce.O! Za klockami nie przepada,ba powiem więcej On nawet nie lubi komputerów,gier i innych takich:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
na topie wśród 10-11 latków są: książki, rzeczy związane ze sportem, ubrania, gry, może zegarek na rękę, fajny plecak na wycieczki, MP4, gadżety z angry birds, płyta z muzyką
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
jak zaproponowałam mojemu siostrzeńcowi książkę, to mnie wysmiał hehe ;-).
Taki wiek...zaczyna się "dojrzewanie".

Ale czymś musi się interesować? Puzzle? Sprzęt sportowy? Hmmm?
może jakas fajna mlodz. bluza na zamek albo koszulka , fajny zegarek z bajerami , nowa gra na konsole czy pc , pamięć usb taka smieszna jakaś , nowa mysz/pad do kompa , tablet , nowa komórka ...nie wiem ale napewno przyda się jakiś modny gadżet w tym wieku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
deskorolka , nowa piłka do nogi czy buty sportowe fajne jakieś ,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
lornetke,zestaw chemika
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
w tchibo będą super pamięci USB, Darth Vader i Bart Simpson, mają też inne gadżety, pomyślałam też o dużych słuchawkach do mp4
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
i przy okazji zapytam ,czy widziałyscie zestawa małego chemika taki 8+
i w jakiej cenie ,na allegro po ok.60-70 zł ale obawiam sie ze nie dotrze przed swietami
mój synek by chciał tylko jak obskoczyc wszystkie sklepy??:)
kurcze do tej pory zawsze były samochody,samochodziki ,teraz zestaw małego chemika :)
może sekrety elekrtoniki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Super podpowiedzi:)
Niestety książka też nie dla Mojego dziecka,nic do komputera ,ani na jakieś konsole (ma ps2,laptopa,komórkę i w ogóle nie używa!!!) Jest dziwny haha dzieci w jego wieku tylko komputer i gry,a ten NIE!!!Z czego ja się oczywiście cieszę:)
Także zastanawiam sie nad piłką(sport lubi) może zegarek.......hmmm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://allegro.pl/bankomat-maly-bankier-skarbonka-prezent-edukacyjny-i2788204733.html
ja kupiłam chrześniakowi i mysle ze mu sie spodoba
ja właśnie znalazłam piłkę buruss dortmund w hurtowni w Miszewku :)i
O własnie myślałam żeby wybrac się do Miszewka po piłkę:) Czy można tam kupować "osobiście" czy tylko przez internet???
A ten bankier...fajny ,ale czy taki 11 latek nie jest za duży na taką zabawkę? Mój 11-latek "wywalił" wszystkie zabawki ze swojego pokoju:):):) tzn oddal mlodszemu rodzeństwu!!!
można , w kasie tylko mówisz że na allegro znalazłaś, bo w hurtowni mają czasem drożej
11 latek to jeszcze chyba sie bawi zabawkami, nie? mattel ma masę zabawek dla takich starszych, widziałam taki niby katalog na ich stronie z loterią, wpisz w google listdomikolaja i mattel, to powinno wyskoczyc. tam sa zabawki na kategorie wiekowe podzielone, dla 11 latkow tez jest.

a co myslicie o szczeniaczku uczniaczku dla dwulatki?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam Kostkę Rubika :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
A może książkę? np Dom Tajemnic ja ostatnio czytałąm pierwszą częśc i byłam bardzo zadowolona! Słyszałam że 2 częsć jest jeszcze lepsza :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Prezenty

Pomysł na prezent dla 60latki (165 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

Prezent dla teściowej (121 odpowiedzi)

Moja teściowa obchodzi niedługo 60te urodziny. ale jak to zwykle u mnie bywa nie mam pojęcia co...

Jaki zegarek dla żony na prezent (65 odpowiedzi)

cześc. Czy możecie mi doradzić jaki zegarek kupić dla żony w prezencie na urodziny? Wspominała...

do góry