Widok

Co potrafi 3 miesięczne niemowlę?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kochane Forumki;
powiedzcie proszę czy 3 miesięczne niemowlę powinno podnosic się do siadu? Byłam już u kilku lekarzy i każdy mówi co innego...Wg książek przy podnoszeniu go z plecków nie powinna mu głowa leciec bezwładnie, a mój leniuszek jakos nie garnie się do tego:( już chyba zaczynam panikowac!
A jak Wasze maluszki?
Czy myślicie że wizyta u neurologa rozwiałaby moje wątpliwości?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja Tosia zaczęła podnosić się do siadu w 5 miesiącu, jest zdrowym, normalnie rozwijającym się dzieckiem... :) Nie martw się niepotrzebnie!
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wymagaj od dziecka w tym wieku takich umiejętności,mój synek ma 7 miesięcy i wcale się do siadu nie podnosi,ja to mogę panikować,ale po co?Ma czas na siadanie maksymalnie do 9 miesiąca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
podnoszenie sie do siadu w 3 miesiacu?
bez przesady....:P
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
no napewno głowę powinien już trzymać sztywno ........musisz duzo klaść go na brzuchu jeśli jeszcze tego nie robisz ..na całą resztę ma jeszcze czas ...:-))
dzięki dziewczyny...po prostu pediatrzy sieją mi zamęt, że się z plecków nie podnosi, bo na brzuszku trzyma głowę super! Podnosi główkę razem z klatką piersiową więc chyba ok:)
jeszcze raz dzięki!
Moja córa ma 3.5 miesiąca, była ostatnio u 2 pediatrów i wszystko z nią w porządku, a nie podnosi się do siadu. Za to bardzo ładnie trzyma i obraca główkę leżąc na brzuszku i jak ją trzymamy na rękach.
image
image
Jasiek zaczłą podnosić się do siadu w wieku 6 miesiecy, długo zajęło mu porządne siadanie, a teraz skonczył 10 miesiecy i zasuwa za rączki po pokoju.
Wszystko w swoim czasie.
Nasz był leniuchem;)
no ja też to wszystko wyczytałam...więc tak jak piszecie nie powinnam się martwic, ale jak tak ci jeden lekarz i drugi powie czemu dziecko nie podnosi się do siadu to się włącza myślenie:)
dzięki kochane dziewuszki!
moja ma prawie 3 miesiące i się rozleniwiła - na brzuchu już nie chce podnosić główki :( ale jak ją kłade na moim brzuchu - nie ma większych problemów.
a moja trzymiesieczna coreczka juz sie podnosi do siadania:D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jeśli szukasz bezpiecznych produktów dla swojego dziecka koniecznie sprawdź https://bebeconcept.pl/kategoria/pielegnacja-niemowlat. Najwyższej jakości kosmetyki organiczne dla niemowląt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

do góry