Widok

Co potrafi 3 miesięczne niemowlę?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kochane Forumki;
powiedzcie proszę czy 3 miesięczne niemowlę powinno podnosic się do siadu? Byłam już u kilku lekarzy i każdy mówi co innego...Wg książek przy podnoszeniu go z plecków nie powinna mu głowa leciec bezwładnie, a mój leniuszek jakos nie garnie się do tego:( już chyba zaczynam panikowac!
A jak Wasze maluszki?
Czy myślicie że wizyta u neurologa rozwiałaby moje wątpliwości?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja Tosia zaczęła podnosić się do siadu w 5 miesiącu, jest zdrowym, normalnie rozwijającym się dzieckiem... :) Nie martw się niepotrzebnie!
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wymagaj od dziecka w tym wieku takich umiejętności,mój synek ma 7 miesięcy i wcale się do siadu nie podnosi,ja to mogę panikować,ale po co?Ma czas na siadanie maksymalnie do 9 miesiąca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
podnoszenie sie do siadu w 3 miesiacu?
bez przesady....:P
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
no napewno głowę powinien już trzymać sztywno ........musisz duzo klaść go na brzuchu jeśli jeszcze tego nie robisz ..na całą resztę ma jeszcze czas ...:-))
dzięki dziewczyny...po prostu pediatrzy sieją mi zamęt, że się z plecków nie podnosi, bo na brzuszku trzyma głowę super! Podnosi główkę razem z klatką piersiową więc chyba ok:)
jeszcze raz dzięki!
Moja córa ma 3.5 miesiąca, była ostatnio u 2 pediatrów i wszystko z nią w porządku, a nie podnosi się do siadu. Za to bardzo ładnie trzyma i obraca główkę leżąc na brzuszku i jak ją trzymamy na rękach.
image
image
Jasiek zaczłą podnosić się do siadu w wieku 6 miesiecy, długo zajęło mu porządne siadanie, a teraz skonczył 10 miesiecy i zasuwa za rączki po pokoju.
Wszystko w swoim czasie.
Nasz był leniuchem;)
no ja też to wszystko wyczytałam...więc tak jak piszecie nie powinnam się martwic, ale jak tak ci jeden lekarz i drugi powie czemu dziecko nie podnosi się do siadu to się włącza myślenie:)
dzięki kochane dziewuszki!
moja ma prawie 3 miesiące i się rozleniwiła - na brzuchu już nie chce podnosić główki :( ale jak ją kłade na moim brzuchu - nie ma większych problemów.
a moja trzymiesieczna coreczka juz sie podnosi do siadania:D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jeśli szukasz bezpiecznych produktów dla swojego dziecka koniecznie sprawdź https://bebeconcept.pl/kategoria/pielegnacja-niemowlat. Najwyższej jakości kosmetyki organiczne dla niemowląt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

do góry