Widok

Co sądzicie o nowo powstających ośrodkach, salach weselnych? Zaufać? Zaryzykować?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!

Zauważyłem że miejsc w którym można by zorganizować całkiem fajne wesele przybywa...

Co jakiś czas pojawiają się miejsca które "zaczynają próbować swoich sił w tej roli..."

Czasami mają troszkę niższe ceny niż u konkurencji, czasami ceny są podobne, lub nawet wyższe niż u innych obecnych już na rynku weselnym i ci z kolei zachęcają nowymi, nowoczesnymi salami i udogodnieniami...

Ale zawsze pojawia się wątpliwość...

Czy warto im zaufać? Czy staną na wysokości zadania?

Jakie są wasze obawy co do takich miejsc, co może być ich atutami a co wadami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A napisz jeszcze, jakie przybyły?

Ostatnio pytałam o salę na wesele na 2011 rok - raczej miejsce typu dworek, chata, hotelik itp. na łonie natury. Nikt mi nie odpowiedział :-( Szukam sali raczej na południe od Gdańska. Znasz coś nowego co niedawno powstało?
Z za Gdańska niestety nie znam...
Ja interesuję sie bardziej Rumią i jej okolicą...
I z tego co ostatnio zauważyłem to parę miejsc się troszkę rozbudowało, powstaje lub może nawet już powstał nowy tego typu ośrodek w Rumi na Dywizji Wojska Polskiego.. (przy trasie na Kazimierz)...
Myśmy zaryzykowali i wesele mamy w Dzikim Winie za Redą:-)opinie różne,ale nam to miejsce przypadło do gustu i mamy nadzieję,że wszystko potoczy się dobrze:-)
Ja również chcę mieć tam wesele w 2011 roku a Ty kiedy ??
image
Rokitnik, okolice Gdańska dworek/pałac to znam takowe:
-Pałac w Leźnie
-Kozi Gród (nie do końca dworek, ale barzdo ładny i elegancki lokal, warty rozważenia)
-Pani Walewska

Myśle, że jest tego więcej, ale akurat te są mi znane. Może ktos rozwinie listę? Pozdrawiam!
Z mojej strony polecam wątek-Miejsca na wesele w Gdyni-cena menu za osobę-jest w nim garść informacji na temat różnych restauracji-nie tylko w Gdyni-Polecam:-)
Dzięki za to, co się pojawiło. Będę sprawdzać.

Wątki o Gdyni widziałam, ale... sęk w tym, że mnie interesuje teren dość mocno od Gdyni oddalony ;-) Ale i tak jeszcze raz przejrzę

Pozdrowienia
To może Ranczo pod Lipą w Marynowach koło Nowego Dworu Gdańskiego. Piękna sala na łonie natury, nad rzeką, zabudowania w odległości 1-2 km.... cudowne miejsce. Mamy tam rezerwacje :)

http://www.ranczopodlipa.pl/
a tu kawałek sali widać :) http://www.waszachwila.pl/szczegoly-1741.html
trzeba przyznać że miejsce ma swój klimacik... i jest dość specyficzne... a więc zależnie od gustu albo ktoś się w nim zakocha, albo znienawidzi.... :)
a jak wygląda sytuacja cenowa w związku z tą salą? właśnie też się nad nią zastanawiam? i na kiedy masz rezerwację? i czy jest dużo chętnych?
image
chodzi mi o salę w Marynowach ;) zapomniałam dopisać upsss...
image
Przecież te sale, które w chwili obecnej są bardzo popularne i zachwalane przez klientów też zaczynały od podstaw i pierwsi klienci musieli im zaufać na słowo :)
Najlepiej po prostu dobrze przygotować się do rozmowy z właścicielem nowo powstałej sali weselnej. Powiedzieć im na czym nam najbardziej zależy i czego oczekujemy. Pewne ryzyko zawsze istnieje :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
I tak naprawde dopiero lata doświadczeń sprawiają, że klienci są zadowoleni z usługi :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
Mamy pytanie, bo my równiez planujemy zarezerwować termin w 2011 roku. Jak umawiał się z wami właściciel jeżeli chodzi o cenę, nam zaproponował 25 zł od osoby, musimy przyznać ze pierwszy raz spotykamy się z liczeniem ceny za salę od osoby!!!
~Gosia i Kamil- my otrzymaliśmy podobną propozycję. a o jakiej dacie myślicie?
image
My myślimy o dacie gdzieś sierpień wrzesien 2011. czy nie uważacie, że cena powinna być jednak z góry ustalona za wynajem sali, a nie od osoby, bo nawet gdybyśmy chcieli zrobic tylko przyjecie na 50 osób to dlaczego mamy płacić tak jak za wesele na 120 osób?
Wszędzie tam gdzie się dowiadywaliśmy, cena była ustalona z góry - za wynajem sali
a próbowaliście negocjować cenę czy nie ma sensu?
Może podajcie swój numer gg, chętnie pogadamy o tej sali.
hmm nie próbowaliśmy negocjować- na razie chcemy tam pojechać i ją obejrzeć dokładnie tak myślę za tydzień- więc jak już będę po wizycie to chętnie opiszę co i jak wygląda. a moje gg 7124234 pozdrawiam
image
W Gdańsku lipcach jest nowa duża sala z dobrym dojazdem z centrum, na około 120 - 130 osób. Byłam tam na sylwestra i było świetnie - taki dworek z obrazami, żyrandolami i dużym pasem zieleni. http://www.trojmiasto.pl/Dworek-Goscinny-Lipce-o34582.html
My również zaryzykowaliśmy ,i będziemy mieli w nowo otwartej sali restauracji La Fontaine, pracuje tam nasz znajomy więc jeśtesmy spokojni poza tym właścicielka podczas rozmów bardzo elastyczna i przychylna naszym pomysłom. Zreszta od tego jak bedziemy wspominać wesele zależy też od gości i dobrego zespołu który potrafi porwać ludzi do zabawy. Co do menu można się dogadać i zmienić pod siebie.
image
Polecam Kozi Gród za Kolbudami i Dzikie Wino w Redzie dla wymagających.Pozdrawiam
image
do góry