Widok

Co sie bardziej opłaca?

Chciiałabym byc krawcowa ale podobno się nie opłaca...
Uwielbiam szyć itp od małego.
Życie mi sie troche skomplikowalo teraz nadrabiam i chciałabym pojsc na kurs krawiecki, ale wiadomo że chce tez dobrze zarabiac.

Myslalam tez o szkole policealnej lub kursie kosmetycznym, ale to sporo kosztuje i czasu i pieniedzy a ja niestety czasu nie mam chcialabym podjac prace w przeciagu najblizszych 2 lat ...

Czy moglby mi ktos pomoc w mojej decyzji ?

Czy pojsc za marzeniami i sie zapisac na jakis kurs krawiecki, czy poszukac innej pracy, mniej lubianej ale lepiej platnej? Jesli tak to jakiej ? Bardzo prosze o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bylam w technikum odziezowym i nie poradzilam sobie z matematyką wiec nie zdalam i glupia bylam bo sie poddalam i poszlam zaocznie no ale czasu nie cofnę teraz musze to naprawic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli potrafisz szyć to możesz szyć jakieś gadżety dla małych dzieci . Rzeczy np. kocyki które będą dobre gatunkowo i będą alternatywą dla tego badziewia z chin które zalewa rynek. Do tego koniecznie się reklamuj: załóż konto na allegro , stronę www i profil firmy na fejsie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez tak uwazam- wlasnie szyje suknie slubna i naprwde nie sadze zeby cena ktora mam za nia zaplacic to chociaz w polowie wartosc materialu.
Ale powiem ci tez ze np naprawy krawieckie odchodza do lamusa- moze poza skracaniem spodni. Chcialam ostatnio przerobic sobie plaszczyk wiosenny- dostalam go, w sumie prawie nie noszony, dobrej firmy- niestety jest dla mnie raz ze za dlugi, to jeszcze ma za dlugie rekawy. Wstepnie dowiedzialam sie ze koszt takich przerobek to min. 50- i powiem szczerze ze stracilam chec bo za niewiele wiecej moge miec nowy.
Poza tym w tym fachu najwazniejszy jest marketing- i to zarowno ten tradycyjny- ogloszenia na forach, portalach, klatkach schodowych, strona ww itd ale tez tzn szeptany- raz komus cos dobrze i tanio naprawisz czy uszyjesz to jest duza szansa ze poleci cie innym osobom.
Ja np nie moglam znalez prywatnej krawcowej, która by sie zajela przerobka, do tego mieszkala niedaleko i najlepiej gdyby miala kontakt 'internetowy'
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry