Widok

Co sie dzieje z kucharzami?

Od jakiegoś czasu mam problem z zatrudnieniem kucharzy. Widze, że to nie tylko mój problem bo od ponad miesiąca ciągle widze te same restauracje szukające kucharzy. CV praktycznie nie przychodzą. Czy naprawde wszyscy są w Gdańskich hotelach i restauracjach na czas Euro? Czy staje się to deficytowa profesja?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kolejny kwiatuszek.Gianni-w Sopocie.Biorą ludzi na kilka godzin-nie płacą,nie informują o wynikach"testu".Ewidentny wałek-powtarzam-Gianni.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dorzucę kolejną "perełkę" Coctail Bar Max w Sopocie. Cztery dni próbne po 12 godzin naturalnie za darmo. Później miała byc umowa i praca w Sopocie lub w Jastrzębiej Gorze i co ? Szkoda, że młodzi ludzie juz na starcie zostaja ofiarami pazernych "szefów".
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ze pracownik ma w 2 lata 10-15 miejsc pracy czesto nie wynika z jego nielojalnosci, tylko z tego ze pracodawcy na rozmowach mowia jedno, a po miesiacu, trezch okazuje sie zupelnie co innego. Sama z tego powodu swego czasu zmienialam prace czesto bo nie zamierzalam robic za frajera.

Nikt normalny w dzisiejszych czasach nie rezygnuje z dobrej, pewnej pracy bo ktos mu da 2 zl wiecej za godzine. Wiec bzdura totalna panie pracodawca od siedmiu bolesci.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
każda branża jest oparta na przekrętach. Typowa mentalność polska - zarobić na innych jak najwięcej, dając od siebie jak najmniej.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli dostanę 12zł netto na godzinę mogę wysłac Panu cv . mój adres mariolau82@wp.pl gwarantuje uczciwosc lojalnosc i wszystko czego oczekuje sie od kucharza:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cafe Marta-Jastarnia.7-8 zł/h.Dwa dni nie zaglądałem do mediów,czyżby złoty tak się umocnił?
A Barbados znowu szuka;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
jednak Pan pracodawca Gzzz nie jest zainteresowany kucharzami a moze nie stawką minimalną 12 zł netto .... bo zazwyczaj oferuja od 7 do max 10 zł na h !!!! i dziwia ze szanujacy sie kucharze nie wysyłaja cv byle gdzie i za byle jaka stawkę !!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powtarzam po raz enty.PRACODAWCY GASTRONOMICZNI -PODAWAJCIE W OGŁOSZENIACH STAWKI!Przecież podobno jesteśmy w Europie.Osobiście mam dosyć pieprzonych kwizów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko co piszecie to zlota prawda najpierw obiecuja co chcesz a potem jakby amnezja.Sama mialam przyklad "tak oczywiscie nie ma problemu"a potem" wie pani no dzis jest drobny problem, dzis akurat nie ma pieniedzy".Jezeli ktos ma na utrzymaniu dzieci rodzine to jak moze pracowac u takich nierzetelnych ludzi.Do waszej listy nierzetelnych pracownikow dodam jesze firme p. jurczykowskich.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
pracowałem u nich u Państwa Jurczylowskich w gościńcu myśliwskim co tam się dzieje to się w glowie nie mieści nie sposób to opisać słowami ale niepolecam nikomu tego miejsca a o wyołatę to tam nie jeden prosił i nie wiem czy się doprosił bo dałem z tamtąd dyla jak tylko otrzymałem swoje wynagrodzenie o które apelowałem tydzień wczesniej zaznacze tylko ze nauczony doświadczeniem umówiony byłem na dniówki.w każdym razie jak ktoś jest głodny wrażeń niech tam pójdzie do pracy w charakterze kucharza kelnera kogo kolwiek gwarantuje niepowtarzalne przeżycia to tak jak byście pierwszy raz wrzucili grzyby ,szefostwo bije wszelkie rekordy no są poprostu niesamowici.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
masz racje szefostwo jest niesamowite i bije rekordy.Pracowalam w mysliwskiej i jeszcze na stolowkach u nich. Obiecane mialam juz sama nie pamietam co ale wszystko super a co wyszlo latwo sie domyslec.I tak bylam w najlepszej sytuacji bo bralam co tydzien pieniadze i w miare terminowo ale znam ludzi co mieli pensje miesieczne i czekali prawie miesiac na wyplate
Panie Gzzz i co z tymi kucharzami ?
i ktos odwazy sie powiedzieciec ze pracownicy to zlodzieje i alkoholicy. A jak maja postepowac z nierzetelnym pracodawca co obiecuje zlote gory a prawda jest taka jaka jest
ludzie pytanie jedno tylko, dlaczego poza naszym pieknym krajem pracodawcy sa ludzmi?Tak samo spotykam sie z tym ze pracodawca musi podac do urzedu nizsze pensje niz te co placi bo takie sa przepisy ze nie wyrobi ale poza tym jest czlowiekiem i przykladowo jak ci powie 5 zl to jest 5 zlotych a nie jakas bajka
bistro coś tam na lotnisku - kolejna pozycja do naszej dyskusji - nie polecam.
pojawili sie. Euro sie skonczylo. Na szczescie
bardzo inteligentnie
Dobry wieczór. Zapewne nie jest już pan zainteresowany solidnym uczciwym i lojalnym pracownikiem ale poświęcę chwile swojego czasu i postaram się na swój sposób odpowiedzieć panu na zadane pytanie. Kucharze faktycznie są specyficzna grupa zawodowa ale nie ze względu na to że skaczą z miejsca na miejsce lecz dlatego że w naszym kraju nie mają możliwości rozwinięcia skrzydeł a dodatkowo są pojmowani za niewolników. Najlepiej żeby nie mieli rodzin a jeżeli już któryś z nich ma dla kogo żyć i kim się opiekować to najlepiej żeby widywał się z nimi raz w miesiącu i to najlepiej w środku tygodnia. Ktoś tu napisał że kucharze powinni zarabiać od 13zł do 15 zł jak dla mnie farsa . To mogła by być stawka wyjściowa na pierwsze parę dni próby które były by od razu podparte umową, nawet tygodniową. to tak naprawdę nic nie kosztuje. Dodatkowo moja rada dla pana i wielu innych właścicieli restauracji hoteli a nawet zwykłych budek z fastfudem. Pozwólcie nam eksperymentować, próbować, sprawdzać a nawet czasem się pomylić. Jedną pomyłką nie zrujnujemy wam interesu a może uda nam się zrobić coś niespotykanego i co najważniejsze smacznego.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiście istnieje coś takiego jak dni próbne ale większość pracodawców powinna nazwać je wolontariatem na rzecz swojej firmy z uwagi na to że pracujesz za darmo-co jest bezprawne i od razu wiesz że taki człowiek nie szanuje pracownika więc szkoda czasu na takiego "pracodawcę"
Jestem za i dodaję do listy Hotel Królewski w którym nie tylko dni próbne są za darmo ale też pracownicy pracują za darmo bo szefa nie stać na nadgodziny i terminowe wypłaty.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Własny start up (3 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was moze odwarzył sie na otwarcie własnego start upu? Na co przy czymś takim...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

do góry