Widok

Co się staneło ?

Salamon, podzielił się dzisiaj na forum treścią przyszłego swojego wiekopomnego dzieła. Gdzieś ten temat zniknął. Gdzie on teraz jest ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trolina:

Nie pojął /chyba/, że miałaś na myśli krytyczny wpis o Kulcie MB.
Dla / Prawdziwych/ uczniów jest to temat tak oczywisty, że jak widać pomijany niczym ślimak na E-7

Krótko - Kult bałwochwalczy, m.in miała po Jezusie dzieci z Józefem, znamy imiona 4 braci oraz fakt iż także miał przynajmniej dwie siostry, każdy kto zna Pismo wie, że JEDEN jest pośrednik między Bogiem a ludźmi - Jezus i nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przez niego - List do Tymoteusza 2:5 i Ew. Jana 14:6

Ergo - Tak naprawdę nie pośredniczka, nie dziewica na zawsze i nie poszła z ciałem do Nieba, ciało i krew nie mogą wejść do sfery duchowej jak czytamy w Biblii.

Jedna książka nie może być o wszystkim, ale może ich z tuzin - już tak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

No i pleciesz te satanistyczne brednie sekty świadków Jehowy, powstałej całkiem niedawno temu w USA i zamieszanej w różne przestępcze biznesy. Korzystasz przy tym z ignorancji ludzkiej. Tak w skrócie to "braćmi" Żydzi nazywali kuzynostwo, jest to jedno i dokładnie to samo słowo. Jest pewien cień przesłanki, że Józef był wdowcem i miał dzieci przed ślubem z Maryją, ale to mało prawdopodobne. Na 99% te bardzo wątłe wzmianki w Biblii odnoszą się do kuzynostwa. Spójrz choćby na scenę na Golgocie, w której Jezus przekazuje św. Janowi opiekę nad Maryją. Nie robiłby tego, gdyby miała gromadkę innych dzieci.
Natomiast dogmat o wniebowzięciu jest tylko powtórzeniem tego, co Kościół wiedział już od i wieku. Jeszcze wtedy żyli ludzie, którzy pamiętali i widzieli na oczy i Jezusa i Maryję. I w prawosławiu ten fakt się nie zatarł i katolicyzmie. Dopiero w czasach nowożytnych protestanci zaczęli to podważać, nie wspominając już o żydach talmudycznych, którzy zaczęli z Maryi robić upośledzoną... nawet nie napiszę kogo.
Nie walcz zatem z Bogiem i Jezusem, bo On sam się Jej powierzyl całkowicie. Jako zupełnie bezbronne niemowlę na Jej ręce się położył. I tak jak pierwsze Jego przyjście odbyło się przez Maryję, tak też drugie w ten sposób się odbędzie, o czym jest wyraźnie mowa w Apokalipsie. No Jasne .ze sam Jezus wystarczy, ale... do Pacanowa też możesz dojsć przez Chiny i Afganistan
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ach jeszcze

https://www.youtube.com/watch?v=xJ27fEm_ZCA

Oczywiście, że Biblia nie tylko nie zaprzecza możliwości Wniebowzięcia, lecz je zdecydowanie i jasno potwierdza. Sprawdź sobie w wolnej chwili jak zakończył się ziemski żywot Henocha i Eliasza.

Zygu zygu, marcheweczka

Adelfoi - co znaczy brat, ale też - "z jednego łona".

Kuzyn to całkowicie inne słowo, poszukaj kim był Jan Zanurzający dla Jezusa - Kuzynem właśnie i zobacz sam jak brzmi to słowo.

"I nie obcował / zbliżał się do niej / z nią dopóki nie urodziła / Jezusa / "

" albowiem nawet jego bracia w niego nie wierzyli..."

"Panie twoi bracia i twoja matka są na zewnątrz...a kim są moi bracia - ci którzy słuchają słów Boga i je wypełniają..."
Tam znajdziesz słowo Adelfoi.
itd

Darius Salomon
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

I tam napisano, Że oni poszli z ciałem cielesnym do nieba? - i pewnie, ze tam tam sobie teraz chodzą po parkach i ulicach...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dobrze, że K.K nie jest w nic zamieszany.

- Pewnie to nie jego grzechy "urosły aż do nieba..."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Biblia Tysiąclecia czyli katolicka 15 rozdział 1 Listu Pawła do Koryntian:

50 Werset: Zapewniam was, bracia, że CIAŁO i KREW nie mogą posiąść królestwa Bożego, / !!! /

i dalej: i że to, co zniszczalne, nie może mieć dziedzictwa w tym, co niezniszczalne. 51 Oto ogłaszam wam tajemnicę: nie wszyscy pomrzemy, lecz wszyscy będziemy odmienieni18. 52 W jednym momencie, w mgnieniu oka, na dźwięk ostatniej trąby - zabrzmi bowiem trąba - umarli powstaną nienaruszeni, a my będziemy odmienieni 53 Trzeba, ażeby to, co zniszczalne, przyodziało się w niezniszczalność, a to, co śmiertelne, przyodziało się w nieśmiertelność.

O dzieciach Marii Kleofasowej piszesz. Siostra Maryi, różwnież trwała pod Krzyżem Temat rodzeństwa Jezusa jest dość dobrze zbadany. Nie widzę sensu przywoływania nieswoich odkryć. Polemiki z cyklu "muszę mieć ostatnie słowo" ciągnęły sie czasem po forum jak smród po gaciach

Kanarek... śpiewa.
Dziękujemy bardzo :*

http://www.youtube.com/watch?v=Jj00dAxWmo0
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Intencja była, by wpis mój wylądował pod Salomonem, nie tr-em :\
Sorki

Dopije kawę i zrobię Ci kanapki z ogórkiem.
Pisz tę książkę. Teraz wszyscy piszą książki.

Albo dyskutujemy o planie księgi Salamonowej, albo o wcześniejszych wydaniach innych autorów? Salamon ma większą wiedzę i dysponuje nowymi technologiami, które dają mu dostęp do przeszłości I przyszłości.

Tak. Ja mam większą I Lepszą wiedzę, dostałem ją z "Góry". - Zobacz koniecznie ewangelia Łukasza 24:45, TAM i o mnie napisano!

Sam z siebie nic w tej materii nie osiągnąłem, wszystko otrzymałem.

Niebawem każdy człowiek dostanie wiedzę, ale drzwi będą już zamknięte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (165 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

do góry