Widok

Co się teraz daje na Chrzest ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zostaliśmy zaproszeni na Chrzest i zastanawiam się nad prezentem. Dawno nie było w rodzinie maleństwa, więc i chrzcin nie było, i tak jakby jesteśmy do tyłu, z tym co się teraz daje w prezencie.

Chciałabym tzrobić taki pamiątkowo-praktyczny prezent, coś na teraz i na później. Myślałam na takim pamiątkowym kocykiem (imię, data urodzenia, waga, wzrost) i do tego coś jeszcze ale co ?
Myślałam nad dużym misiem ; leżaczkiem dla malutkiej ,

Młoda mama nic nie chce : kasy nie chce, ,,poważnych'' zabawek nie chce, ubranek nie chce...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
piękna...
A gdzie kupiłaś, zamawiałas czy gdzieś w 3mieście na miejscu ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w zeszłym roku kupiłam pozytywkę Elfa z kryształkami Swarovskiego z grawerem - wszyscy byli zachwyceni! no i pamiątka super!
no właśnie juz kupiliśmy, bo jak mała się urodzila i jak jechaliśmy na pierwszą wizytę, to właśnie daliśmy taki pierwszy album dziecka (chyba na rok? ja, moi rodzice, piersza/szy noc w domu, spacer, urodziny, święta...) no i zrobilam tort pieluchowy (ze smoczkami, ubrankami, gryzaczkiem) i
no nie będą mieli raczej problemu co by sami mieli kupić :)
Więc ciężko coś wybrać :)
Super pomysł :) Dzięki bardzo :)
ja byłam w niedzielę na chrzcinach. Dziewczynki. Kupliśmy złote kolczyki-po uprzednim zapytaniu się rodziców, czy w przyszłości przekują uszy małej. W dewocjonaliach kupilam jeszcze Anioła Stróża w ramce do powieszenia na ścianę
tego nie tego nie, ale jak juz dosstana to beda sie cieszyc. na pewno nie kupia sami albumu za 80 zl, albo miska za 150 zl, albo wypasionego kocyka, takei rzeczy sie dostaje:)
Jak mała się urodzila i jak jechaliśmy na pierwszą wizytę, to włąśnie zrobilam tort pieluchowy (ze smoczkami, ubrankami, gryzaczkiem) i taki właśnie pierwszy album dziecka (chyba na rok? ja, moi rodzice, piersza/szy noc w domu, spacer, urodziny, święta...)
Bratanica męża, ale jesteśmy gośćmi :)

Wiesz jak to jest, dziś nie mają a za dwa dni bo od kogoś dostaną i już mają.
No właśnie zabawek nie chcą, wolą sami kupić, a kasy też nie chcą , wolą prezent dla małej :)
Ale dzięki :)
pomysl z kocykiem fajny ;)
u nas byla kasa, lancuszek z medalikiem,medalik(drugi hehe), krzeselko do karmienia, album taki specjalny dla malucha z grawerem na pierwszej stronie, zamawiany byl od nich :
http://allegro.pl/dzieciecy-album-36x32cm-wlasny-napis-100str-i1532808363.html
to super pamiatka wlasnie na dluzej ;)

image
duzy misiek tez jest fajny, najlepiej taki lezący to potem dziecko ma za plecami, albo sie tuli do niego itp :) polecam takie miski,
kup ladny album do zdjec, taki pierwszy dzieciecy, gdzie mozze bedzie opisane ze to brzuszek, to urodzenie, to moi rodzice itp :) albo po prostu jakis taki fajniejszy , nie typu na 300 zdjęc :P
ksiazeczka z bajkami gdzie dziecko jest bohaterem widzialam takie na allegro
jako goście czy Chrzestni?

taki kocyk to raczej pasuje na prezent od chrzestnego

z reguły się mówi, że nic się nie chce... ;)

zobacz co mają - leżaczek/bujaczek, wiele super fajnych zabawek na "za jakiś czas", mata, karuzelka, pozytywka z projektorem - jest bardzo duży wybór świetnych zabawek, na które rodzicom może być szkoda kasy(bo jak się chce kupić wszystko to można zbankrutować)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry