Widok

Co zrobić w takiej sytuacji?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy zdarzyło się wam kiedyś że bez waszej wiedzy zostaliście w coś wplątani bo wykorzystano wasze nazwisko. Co zrobić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej Kropuś :) Dawno się nie widziałyśmy :)

Zależy dokładnie o co chodzi z tym wykorzystaniem nazwiska... Mojemu wujkowi, który wyjechał naurlop, ukradli paszport (nie zgłosił kradzieży, bo nie miał pojęcia, że nie ma już paszportu)
W drodze powrotnej do Polski został zatrzymany na granicy i posiedział tam trochę czasu zamknięty.
Trochę trwało, zanim się sprawa wyjaśniła... Że to jednak nie on.

A co się stało Kropuś u Ciebie? Napisz mi na maila, jeżeli chcesz...

Dobra Beatka, tu nie chcę pisać tak dokładnie o co chodzi, w każdym razie nie jest to żadna kradzież dokumentów. Już piszę.
Zależy od powagi danej sprawy. Możesz zgłosić sprawę na policji o wykorzystanie bez twojej wiedzy twojego dobra osobistego (nazwisko, wizerunek itp.) wtedy jest sprawa w sądzie, zwykle jakies przeprosiny lub odszkodowanie (powaga sprawy) jeżeli to nic poważnego to możesz postraszyć naruszeniem dobra, ochrona tego jest zawarta w konstytucji więc może ktoś odpuścić bez polici i sądów.

image
koleżanki z pracy powiedziały mi, że powinnam o moich przeżyciach napisać książkę, chyba to zrobię
ale jeśli nie wiem kto to robi czy też mogę to zgłosić?
Tego nie wiem :/

image
ale samo nazwisko czy tez twoje dane?? bo jesli dane to zglos na policje ja kidys mialam dziwna sprawe a wszystko przez to ze szukalam pracy final jej byl na policji
image

Uploaded with ImageShack.us
nazwisko i adres
ale chodzi też o to że na podstawie dodawania do siebie różnych faktów może być to powiązane z innymi przykrymi ostatnio dla mnie rzeczami
Kropusia co jest znowu masz jakieś cyrki? napisz proszę na gg albo maila, a może się spotkamy?

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
Karolina obawiam się właśnie że to ciąg dalszy...
Beatka, Karolinka napisałam maile.
zdarzyło się:
syt. pierwsza kolega zawarł umowę funduszu emerytalnego w moim imieniu, skończyło się na zawiasach dla niego
syt. druga brat męża kupił samochód w imieniu mojego męża i narobił długów w ubezpieczeniu oc, które obecnie są spłacone przez mojego męża a brat spłaca co tydzień swoje zadłużenie

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

do góry