Widok

Co zrobic zeby dziecko przesypialo cala noc?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam jak w temacie moj maly nie chce spac budzi sie:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wg mnie nie wiele da się zrobic...
Jeśli dziecku nic nie dolega i nie jest głodne to po prostu ten typ tak ma i niestety tylko czas tu pomoże,trzeba czekac cierpliwie.

Moja córeczka przesypia noce dopiero od kilku miesięcy.
a w jakim wieku jest dziecko? Mój ma 1,5 roku i mało nocy miał bez pobudek, martwiłam się i martwiłam,aż się w końcu przyzwyczaiłam i czekam aż się to samo unormuje
Mój synek ma 3 miesiące i od samego początku budził się na mleczko tylko raz. zasypiał o 20 i wstawał o 2 w nocy później o 6. Teraz śpi po 12 godzin, rozmawiałam o tym z lekarzem i powiedział mi że każde dziecko reaguje inaczej. Są roczne dzieci co budzą się w nocy co godzinę a są też takie które śpią bardzo długo. Nie wiem ile Twój maluszek ma ale być może z każdym miesiącem będzie spał dłużej. Podawaj w nocy wodę, a szybko uzna, że nie warto się na nią budzić :) podobno to się sprawdza przy niektórych bobasach :) Bądź cierpliwa a może już niedługo Cię miło zaskoczy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
3 miesięczne dziecko, a 1,5-2, 3 latek, to zupełnie inna para kaloszy!

Po pól roku wchodza na scenę zęby, także jeszcze niejedna uhahana mama sie zdziwi, co może takie ząbkowanie wnieść do życia rodzinny w nocy:)

Oby nie!

Takie typy, określone, tak mają, a niektóre dzieciaczki po prostu potrafia dobrze ustawić rodziców.
Trzeba wyczuć, czemu i po co wstaje, po co się budzi, może śni intensywnie, przeżywa coś??!!
Mój Mały ma teraz 5 miesięcy. Jak miał 2 to przesypial od 21.30 do 6 czasem z przerwą na cycka ok 3. Niestety od 4 miesiaca skonczyly sie dobre czasy i Mlody budzi sie nawet co 2 godziny - zaczely isc ząbki :(
Nasz także różnie przesypia, nie ma się czym przejmować. Raz ząbki, raz pić, raz ciepło, raz zimno, a raz kij wie co. I się kula... :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Moja córka ma prawie 1,5 roku, pierwszą noc przespała jak miała rok i miesiąc, ale do dnia dzisiejszego budzi się po kilka razy w nocy, nie chce pić, nie chce jeść, chce się przytulić ;-) kilka razy ....
Beata, a jak pogodziłaś to z synkiem?
Bo róznica tez niewielka;/
dać środki usypiające ;)
maly ma rok i 4msc skonczy 5 wrzesnia tak wlasnie jest nie chce jesc pic tylko jak go wezme na rece spi jak zabity poloze do luzeczka godz przespi a nawet nie i sie budzi placze i koniec ze spaniem dlatego to jest takie meczace ja nie wiem co to sen a glowa mi peka w dzien nie pospie bo to pranie gotowanie sprzatanie zabawa wyjscie na spacer i tak w kolko
Jeśli to faktycznie chodzi "tylko" o potrzebę bliskości, to może warto by było spróbować odzwyczaić - przygotować się na kilka zupełnie nieprzespanych nocy, ale potem mieć już spokój. Tak jak radzi Tracy Hogg w "Języku dwulatka" konsekwentnie odkładać do własnego łóżeczka, jak będzie marudzić to wziąć na ręce, uspokoić i znowu do własnego łóżeczka i tak przez kilka nocy i podobno są efekty.
Chociaż sama na szczęście nie musiałam na razie testować tej metody - od kiedy Szymek jada gęstą kaszkę na kolację, przesypia całą noc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez robie kubie kasze tylko jak robisz ja gesta??
Moja Mloda ma ponad 2 lata, noce mielismy rozne, ale na pewno nigdy w calosci przespane.... :/ Bylo troszke lepiej, a potem budzenie se ze zdwojona siłą :)

Wstawalismy z mezem na zmiane (oboje pracujemy) i jakos to bylo :)
Choc nie raz nie dwa chcialam wyjsc i spac pod blokiem :D

Poprawa nastapila okolo 2 urodzin, jak wyszly wszystkie zeby :) ale i tak corce zdarza sie obudzic, najczesciej nad ranem okolo 5-6 i wtedy biore ja do naszego lozka najczesciej i spi jeszcze wiec juz jak dla mnnie jest loooksus :)

Pamietem pierwsze noce jak przespala cale ciągiem to ja budzilam sie kilka razy i leciałam do Niej sprawdzic co sie dzieje :D ze spi :)

Po prostu ten typ tak ma :)
no wlasnie trzeba przetrzymac tylko mi juz glowa od nie spania peka koszmar
wiem cos o tym, ja w dzien chodze jak pijana, w glowie mi sie kreci i serce łomocze. Moja corka ma rok i budzi sie z 6, 7 razy w nocy na chwile do cyca i zasypia albo jak ma gorsza noc to kula sie po calym łóżku albo czasem polakuje. Od roku nei przespalam zadnej nocy i jestem wykonczona, niebawem bede probowala odstawic ja od cyca moze to cos zmieni:-(
gosia moj maly nie je z cyca i w nocy i tak i tak nie spi wiec wiesz co sie dzieje z naszymi glowami mi to peka czasem mam takie zawrotu glowy ze upadam nie wiem co robic :(
moj Kuba w pazdzierniku bedzie mial 2 lata i tylko kilka nocy przespal od deski do deski :( nie pamietam kiedy ostatni raz...
co noc (miedzy 1 a 2) drepta do naszej sypialni, a pozniej jeszcze zdarza mu sie obudzic, zeby napis sie wody :(
czekam cierpliwie kiedy to sie skonczy, ale juz trace nadzieje....
no wlasnie zebysmy wiedzieli kiedy zaczna spac bylo by super a tak sie meczymy:(
Dziewczyny bardzo Wam współczuje,do tego pracujecie to już wogóle przerąbane.Moje dziecko od urodzenia przesypia całe noce i jestem z tego powodu szczęśliwa,bo jak czytam jakie macie problemy,ja sobie nie wyobrażam,uwielbiam spać i niewyspana chodziłabym wściekła,ale pocieszcie się tym,że np.moje dziecko jest niejadkiem,mam z nim ogromne problemy żeby jadł,z podaniem lekarstw jak jest potrzeba,mleko mi odżucił,kaszek nie je wcale,dla niego jedzenie to kara,a ja czasem od zmysłów odchodzę jak ważę i waga stoi albo leci w dół,a jest kruszyna i to chłopak.Do tego straszny broj,i bardzo,bardzo ruchliwy,jest ciężko,ja nie pracuje,ale już chcem do pracy,bo czasem nie wytrzymuje w domu.

Nie ma złotego środka na idealne dziecko,jedne nie śpi w nocy,drugie nie je,a uwierzcie to jest wielki problem dla matki.Cieszę się że jest zdrowy,bardzo pocieszny,towarzyski,mądry z niego chłopczyk.
Właśnie się zastanawiałam czy moje dziecko tak mi się daje we znaki a tu widzę, że nie jestem sama. Asia jakiś czas temu zaczęła pięknie przesypiać noce i było cudownie. Niestety jakiś tydzień temu zaczęła budzić się w nocy, jest głodna i woła: "mleko, mleko..." i tak bez końca aż nie dostanie butli. Żarłok nocny się z niej zrobił, także czekam cierpliwie, aż nadejdzie ta przespana noc.
Jak pisały dziewczyny wyżej chyba niewiele da się zrobić, ten typ tak ma.
mój ma 22 miesiące, zawsze budził sie w nocy, przed wakacjami było troche lepiej, teraz znowu kiepsko. Budzi się i krzyczy mniammniam - czyli cycuś. Powaznie rozwazam wyjazd na tydzień, żeby w końcu zapomniał o cycku.
Cieszczie się że Wam jedzą,moje jeszcze nigdy nie było głodne,nawet jak był niemowlakiem.
A od czego mężowie? Pokarm zebrać wcześniej jak się da, a jak sztucznie karmione to nie widzę problemu. Po co wstajecie? Faceta zatrudnić. Ja wstaję nieraz, nie ma problemu... ot, jakbym miał wyjazd na zdarzenia kryminalne w nocy :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Ponury, łatwo się mówi, ale u mojego mniammniam znaczy cycuś
Mój dostaje kilka łyków ciepłej herbatki Hipp i zasypia znowu. Ale nie budzi się już codziennie, raz na kilka dni.

I co że mniamniam? Cycusia mężowi, a dziecko oduczaj.

Ponury, bo Ty wyjątkowy jesteś ;)

jak choćby na tym forum ...
Ponury, już myślałam, że napiszesz, że w swojej wyjątkowości czasami małemu swojego cycusia dajesz;)

hehe
hahhahaa :)))
Ponury, mojemu męzowi tez sie to proste wydawało. Spał z małym z 3 miesiące,a ja zamknieta w drugim pokoju, ale nie dało się wytrzymac - tak się darł za cyckiem.
Z butelki nie miał czasu sie nauczyc:)
Niestety, taki mam egzemplarz.
Mój 3-latem sam zrezygnował z nocnego jedzenia, gdy miał 11 m-cy. Ale do tej pory mniej więcej co drugą noc zjawia się w naszym łóżku. Czasem ledwo my się położymy, innym razem nad ranem. Nie przeszkadza mi to - jeżeli chce się przytulić, to po to ma rodziców:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry