Widok
Cukiernia SOWA w Rumi na ul. Grunwaldzkiej (CH AUCHAN)
Czy któraś z Was może brała od nich tort weselny ? Wesele mamy w Rumi, więc wpadłam na pomysł, żeby kupić tort właśnie stamtąd i jak najmniej zapłacić za przewóz. Pytanie tylko czy akurat SOWA w CH AUCHAN jest dobrym punktem ? Może ewentualnie znacie jakieś sprawdzone punkty blisko Rumi ?

Sprzedam suknię CAROLINE z Marietty rozmiar 42 wraz z bolerkiem i welonem !

to czy dana cukiernia sowy jest dobra zależy w dużej mierze od pan, które cię obsługują, jeśli widzisz, że znają się na rzeczy i wiedzą, które smaki do którego "modelu" tortu można wziąć, wiedzą ile się czeka, ile porcji, ile za transport, ile zaliczki itp i widzisz, że są kumate i uprzejme to możesz zamówić
gorzej, gdy babka mówi "nie wiem" albo "to się potem okaże" itp (tak mi się przypomniało, że kiedyś ktoś tu pisał, że babka z sowy, ale nie pamiętam której konkretnie, powiedziała, że do jakiegoś tam modelu tortu można brać wszystkie smaki a potem się okazało to nieprawdą no i były jakieś nieporozumienia)
gorzej, gdy babka mówi "nie wiem" albo "to się potem okaże" itp (tak mi się przypomniało, że kiedyś ktoś tu pisał, że babka z sowy, ale nie pamiętam której konkretnie, powiedziała, że do jakiegoś tam modelu tortu można brać wszystkie smaki a potem się okazało to nieprawdą no i były jakieś nieporozumienia)
Osobiscie polecam cukiernie SOWA z CH Auchan w Rumii. Zamawialam u nich swoj tort weselny prawie 20 kg- "Angielska róża" czy jakos tak i wszystko było oki. Wybralam smaki, złożylam zamówienie, wpłaciłam zaliczke a po kilku dniach zadzwonila do mnie Pani z obslugi ze cukiernik stwierdził że te 3 smaki są "za ciężke". Musialam zamienic 1 smak. Troche wkurzyłam sie, bo uwielbiam te smaki (chodziło o trufle i praline) ale z drugiej strony cieszylam sie ze mnie uprzedzili i obeszło sie bez przygód takich jak sie tu komus juz zdarzyly, ze zapadły mu sie piętra i tort był mówiąc delikatnie krzywy :/ Także POLECAM, a przy tym degustacja i dowóz tez bez problemu
dzięki dziewczyny za odpowiedzi, teraz już wiem, skąd zamówię tort :)
tusia00 ja właśnie mam zamiar zamówić "anielską różę" i także chciałam wziąć smak truflowy. z tym że będę musiała wziąć chyba 12 kg bo mam 85 osób i 8 kg może być za mało :/ zastanawiam się teraz, czy u mnie też może wystąpić przechylenie :) hmm

tusia00 ja właśnie mam zamiar zamówić "anielską różę" i także chciałam wziąć smak truflowy. z tym że będę musiała wziąć chyba 12 kg bo mam 85 osób i 8 kg może być za mało :/ zastanawiam się teraz, czy u mnie też może wystąpić przechylenie :) hmm

Witam a więc zamówiłam a w Auchan w Rumi tort Atłasowe Wesele smaki na samym dole trufla środek hiszpańska kawa a góra marchello. mamy 93 gości ale pani powiedziała że śmiało możemy zamawiać totr ze stelażem na 80 os:) wagaowo ma wyjść ok 12-13 kg.( są to ciężkie smaki kawowe) tak więzc zrobiliśmy . efekt poznam 27.06.2009:) obsługa bardzo miła i rzeczowa:) Pani podała mi spis smaków jakie mogą być stosowane w konkretnych typach i piętrach tortu. Zamawiajcie tam śmiało . cena 45 zł/kg:)
na tort weselny polecam śmietanowy - królewski, lepiej go wziąć na wiele więcej osób niż zaproszonych gości, ja wzięłam więcej, bo chciałam mieć 3 pięterka i na poprawinach rozszedł się z ciast w pierwszej kolejności - wszyscy bardzo chwalili :) ale myślę, że i inne śmietanowe też będą pyszne :) pozdrawiam
Zamowilam niedawno tort w Rumii. wesele dopiero przed nami, wiec sie okaze, czy bedzie wszystko w porzadku.
co do samego skladania zamowienia, to mam pozytywne, mile wrazenie:) Dziewczyny sa mlode, ale bardzo sympatyczne i znaja sie na tym co sprzedaja. Pani doradzila nam smak, wielkosc, a nawet wyglad tortu. Mysle, ze warto wziac pod rozwage Ich rady, zeby pozniej nie bylo tragedii, ze tort polamany, za ciezki, lub smak nie wszystkim pasowal.
co do samego skladania zamowienia, to mam pozytywne, mile wrazenie:) Dziewczyny sa mlode, ale bardzo sympatyczne i znaja sie na tym co sprzedaja. Pani doradzila nam smak, wielkosc, a nawet wyglad tortu. Mysle, ze warto wziac pod rozwage Ich rady, zeby pozniej nie bylo tragedii, ze tort polamany, za ciezki, lub smak nie wszystkim pasowal.
Witam! ja równiez bede zamawiała tort ślubny w Sowie w CH rumia, ceny maja o woele bardziej konkurencyjne niż w innych punktach . Pewnego dnia trafilam na bardzo miłą Panią sprzedającą ktora mi wyjasniła iz i tak każde zamówienie jedzie bezpośrednio z Bygdoszczy chyba z tego co pamietam wiec im jest obojętnie gdzie dojezdzaja, nie mniej jednak punkty kasują dodatkową kase za dowóz.Doradzila by zamawiac w punkcie jak najblizej sali weselnej wtedy napewno nie bedzie nic extra za dowóz, lecz tak powinno byc z kazdego punktu i w kazdym powinna byc taka sama cena , aniestey miedzy sową na swietojanskiej a sową w Rumi jest 11 zl róznicy na 1KG tortu!