Odpowiadasz na:

Re: Cukiernia T.Deker-przestrzegam

Przeczytałam te wszystkie wpisy i postanowiłam się wypowiedzieć. Jestem cukiernikiem z 20 letnim stażem z innego miasta niż opisywane w wątkach. Muszę przyznać, że niektóre wasze zarzuty są dla... rozwiń

Przeczytałam te wszystkie wpisy i postanowiłam się wypowiedzieć. Jestem cukiernikiem z 20 letnim stażem z innego miasta niż opisywane w wątkach. Muszę przyznać, że niektóre wasze zarzuty są dla mnie zrozumiałe np. ja również nie toleruję braku szacunku czy uprzejmości dla klientów. Są jednak argumenty zupełnie bezpodstawne. Kilka przykładów : wpłacenie nie zaliczki, a zastawu, który jest zwracany po oddaniu stelażu do tortu uważam za konieczny. Wiele osób obiecuje, że odda po imprezie stelaż, że można im zaufać, po czym okazuje się, że mimo próśb stelaż nie wraca, a są to spore koszty( 100-2500zł), zdarza się też, że klienci przywożą jakieś metalowe elementy, twierdząc, że takie otrzymali z restauracji. Przecież wypożyczając jakikolwiek sprzęt, wpłacamy zastaw i nikt nie ma z tym problemu, dlaczego miałby być problem z wypożyczeniem sprzętu z cukierni?
Inna sprawa to taka, że torty, które podobają nam się w necie, to często torty wykonane na atrapach styropianowych lub typowo angielskie np.keksowe, które nie muszą być przechowywane w warunkach chłodniczych, w związku z czym będą wyglądały lepiej, chociażby ze względu na brak kondensacji pary wodnej. Związane jest to z tym, że w Polsce tort się po prostu po podaniu je, a nie patrzy na niego i tylko dla 1 zdjęcia udaje się, że się go kroi. Inna sprawa to zamawiający, którzy są przeróżni. Czasem zdarzało mi się, że przychodziło 6,8 osób i każdy chciał o czymś decydować... i siedzieli tak degustując przez godzinę. Ciotki, teściowe, siostry, masakra. Mam kilka rad dla przyszłych klientów cukierni. Jeśli czeka was ten piękny, jedyny dzień w życiu zdajcie się na profesjonlistów, zasugerujcie styl, kolory(najlepiej dostarczając jakiejś próbki np. kawałka wstążki), zaufajcie, ale też podpiszcie umowę, aby wszystko można było sprawnie wyegzekwować. Buziaki i życzę udanych wesel i smacznych i pięknych tortów.
P. S. Kolor wrzosowy, lawendowy, bordowy czy herbaciany ma miliony odcieni i nasyceń. Lepiej zostawić próbkę. A w tym sezonie nadal modna butelkowa zieleń

zobacz wątek
5 lat temu
~M

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry