Widok

Cukrzyca ciążowa

Cześć Dziewczyny- jestem w 9 tc i zrobiłam test obciążenia glukozą 75- wyniki w normie poza glukozą na czczo :( co mam zrobić? Mam iść najpierw do ginekologa prowadzącego czy gdzie szukać pomocy? Polecacie diabetologów prywatnie, czy lepiej NFZ - jakie poradnie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ile wyszło Ci na czczo?

Wyszlo mi 100... przed ciążą miałam zawsze cukier 94-99. :( po godzinie mam 167, po 2-115.
Wynik oceniła endokrynolog bo akurat miałam wizytę w dniu badania.

Każde przekroczenie glukozy teście kwalifikuje się jako cukrzyca ciążowa. Do diabetologa, pewnie zaleci dietę o niskim indeksie i pomiary cukru we krwi. Nie przejmuj się nie są to dramatyczne wyniki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuje - właśnie to na czczo jest przekroczone. Ide prywatnie w czwartek, ale nie wiem czy nie iść szukać pomocy w poradniach ?

Ja korzystam z pomocy dietetyka klinicznego z Foodwise. Fajna poradnia, bo robią wszystko online. Ładujesz tylko badania i dostajesz zalecenia. Nie warto tego odkładać. Ja jestem bardzo zadowolona. Zadzwoń, powiedzą ci jakie badania, wypełnisz formularz na stronie. Już od 4 miesięcy jestem z nimi i póki co nie myślę tego zmieniać :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Cukrzycą ciążową to zajmuje się diabetolog a nie dietetyk!
reklamować usługi to nie tu!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jednak mozna iść na NFZ siostra chodzila z dzieckeim wszystko okey, a po porodzie zniknlela cukrzyca ciazowa

Inne tematy z forum Kobieta

Sex po 40 (48 odpowiedzi)

Mam problem od pewnego czasu kochając się z moim mężem zauważyłam że w trakcie mu "opada " nie...

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (55 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...

Tabletki powiększające piersi (5 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

do góry