Widok

jak schudnąć... :(

Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga lekko zjechala 5 kg ale już spowrotem wróciła.. Moze polecacie jakąś siłownie dla kobiet? Albo takiego trenera osobistego? Co o tym sadzicie? Jak czegos nie wymysle w najblizszym czasie to chyba przejde na glodowke bo po prostu juz nie mam pomyslu nic nie dziala.. :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja kupiłam sobie po prostu rowerek stacjonarny i codziennie wydzielam sobie czas na te chociaż 10km dziennie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam Ci z tej serii - https://www.k-sport.com.pl/product-pol-388-stojaki-Treningowe-POD-sztange-Przysiady-z-asekuracja-drazek-do-podciagania-220cm-KSG012.html wziąć praktycznie wszystko, a nie tylko stojaki, bo sprzęt kompaktowy, na długiej gwarancji producenta i daje dużo możliwości treningowych, nawet dla pro.

Polecam odchudzanie pod okiem specjalisty, ja chodziłam do dietetyka z sieci Projekt Zdrowie i bardzo to sobie chwaliłam.

Świetnie, że szukasz wsparcia sama przerobiłam dietę Dukana i efekt jo-jo to niestety jej specjalność! Polecam treningi dla kobiet łączące siłownię z elementami fizjoterapii, co chroni przed kontuzjami przy odchudzaniu. Zamiast głodówki, spróbuj mikrozmian: zamień białe pieczywo na żytnie na zakwasie i dołóż 15-min spacer po każdym posiłku u mnie to podkręciło metabolizm lepiej niż drakońskie diety.
Więcej o mnie

Dieta to jedno, ale druga połowa sukcesu to aktywność fizyczna. Zbliża się wiosna, więc może łatwiej Ci będzie zaczać uprawiać sport na świeżym powietrzu :)

A może wybierzesz się do dietetyka lub innego specjalisty, który sprawdzi czy Twoje wyniki są w porządku i zadba o odpowiednią dietę? Myślę, że takie rozwiązanie mogłoby Ci pomóc.

A co polecicie z blenderów?

Proces odchudzania może być trudny i wymaga indywidualnego podejścia. Terapie holistyczne, w tym te oparte na kosmoenergetyce, mogą być jednym z elementów kompleksowego planu odchudzania. Zobacz sobie na https://kosmoenergetyka.org/, bo mają spore grono zadowolonych klientów, a to już sporo świadczy o technikach jakie wykorzystują.

Werrra
2012-01-25 08:34:03
Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga lekko zjechala 5 kg ale już spowrotem wróciła.. Moze polecacie jakąś siłownie dla kobiet? Albo takiego trenera osobistego? Co o tym sadzicie? Jak czegos nie wymysle w najblizszym czasie to chyba przejde na glodowke bo po prostu juz nie mam pomyslu nic nie dziala.. :(
W utracie zbędnych kilogramów pomoże Ci zbilansowana dieta od https://powermeal.pl/catering-warszawa/ Posiłki pełne witamin i minerałów mają ogromny wpływ na proces odchudzania ale często ich przygotowanie jest czasochłonne. Zamawiając dania w tej firmie nie tylko otrzymasz smaczny i zdrowy posiłek ale również zaoszczędzisz czas który możesz wykorzystać w lepszy sposób. Śmiało mogę powiedzieć że zawsze dbają oni o wysoką jakość i korzystają z naturalnych składników pochodzących w większości od lokalnych dostawców. W ich ofercie znajdziesz takie diety jak m.in. dieta standard, IF, vege, vege+fisch, sport, slim, orzeźwiającą, IF bez glutenu i laktozy, junior, samuraj, ketogeniczną, z niskim Ig a nawet detoks sokowy. W razie wątpliwości ich dietetyk pomoże Ci dobrać tą odpowiednią dla Ciebie. Zachwycą cię również przystępne ceny jakie oferują.

odchudzanie to proces.. nie da sie od tak machnac reka i juz.. podstawa to ruch i odpowiednie jedzenie.. ja nie lubi cwiczyc ale lubie muzyke wiec poczytalam https://www.spot66.pl/category/blog/ i zdecydowalam sie isc na taniec :D 2kg miesiecznie spokojnie sobie schodzi

Rozumiem Twoje frustracje, ale pamiętaj, że osiągnięcie celów związanych z wagą i kondycją może być bardziej złożone niż wydaje się na pierwszy rzut oka. Zawierać kilka faktorów, które wpływają na spadek wagi i kondycję. Spróbuj zastanowić się nad kilkoma rzeczami:

Czas: Czasem efekty mogą nie być widoczne od razu, zwłaszcza gdy zaczynasz nowy program treningowy i dietę. Warto być cierpliwym.

Kalorie: Chociaż jesteś na niskiej kaloryczności, zwróć uwagę, że nadmiernie niska kaloryczność może spowolnić metabolizm i utrudnić odchudzanie. Upewnij się, że dostarczasz organizmowi wystarczająco dużo składników odżywczych.

Hormony: Hormony mogą mieć znaczący wpływ na utratę wagi. Konsultacja z lekarzem lub dietetykiem może pomóc w zrozumieniu, czy twoje hormony są w równowadze.

Stres: Stres może prowadzić do zatrzymania wagi. Postaraj się zminimalizować stres w swoim życiu.

Dokładność pomiarów: Czasem różnice w wadze mogą wynikać z niewłaściwego pomiaru lub skoki wagi w ciągu dnia. Ważne jest, aby mierzyć wagę o stałej porze dnia i na pustym żołądku.

Znaczenie masy mięśniowej: Zwiększanie masy mięśniowej może prowadzić do pozornego braku zmiany w wadze, ale może poprawić sylwetkę i ogólną kondycję.

Znaczenie jedzenia: Ważne jest nie tylko ile, ale także co jesz. Upewnij się, że dieta jest zrównoważona i bogata w składniki odżywcze.

Konsultacja z ekspertem: Rozważ konsultację z dietetykiem lub trenerem personalnym, którzy mogą dostosować plan żywienia i treningu do Twoich indywidualnych potrzeb.

Nie załamuj się, czasami efekty po prostu wymagają trochę czasu i dostosowania strategii.
Zapraszam na bloga Takie tam z tripa

Największa wartością odchudzania jest dieta, pozniej ruch czyli dowolna forma treningu. Odchudzanie nie musi być katorgą, o ile rzeczywiscie jest odpowiada stylowi życia danej osoby. Dlatego jestem zdania, że odchudzając sie warto skorzystać z pomocy specjalisty pokroju bariatry ze szpitala medicover aby dieta była smaczna i dawała energie do działania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aby schudnąć, ważne jest utrzymanie zrównoważonej diety i regularnej aktywności fizycznej. Skoncentruj się na spożywaniu zdrowych posiłków, ograniczając ilość kalorii i unikając przetworzonej żywności oraz nadmiaru cukru i tłuszczu. Regularne ćwiczenia, takie jak spacery, bieganie lub ćwiczenia siłowe, pomagają spalać kalorie i poprawiają ogólną kondycję. Ważne jest również monitorowanie postępów i ustawienie realistycznych celów odchudzania. Warto skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem, aby opracować spersonalizowany plan odchudzania dostosowany do twoich potrzeb i zdrowia.
Więcej o mnie na MSSG

Pewnie najskuteczniejsza będzie wizyta u dietetyka. On Ci zrobi badania i dobierze odpowiednią dietę, na której nie będziesz chodziła głodna, a kilogramy będą spadać.

Kawa, czarna.

Ja po prostu obliczyłam swoje zapotrzebowanie dzienne na kalorie i obcięłam z tego 300-500 kcal. Do tego ćwiczę. Stosuję zasadę 80/20, czyli 80% tego, co jem jest zdrowe, a 20% pozwalam sobie na wszystko. Korzystałam z pomocy dietetyka na starcie, teraz już mam wypracowane nawyki żywieniowe. Polecam gabinety w ramach sieci Projekt Zdrowie, można poszukać najbliższej placówki za pośrednictwem strony https://projektzdrowie.info/

Mój przyjaciel to typowy fitnesiarz. Przynajmniej 6 razy w tygodniu siłownia itd. Ja sama mam nadwage i mnie ona nie przeszkadza. Ale zawsze ten przyjaciel mi właśnie powtarza że jedyny sposób by schudnąć to deficyt kalorycznt i innego sposobu nie ma. Podstawa to też dieta no i bez ćwiczeń fizycznych sie nie obędzie. Nie wiem jak faktycznie wygląda twoja sylwetka.

Jeśli chodzi o dietę to polecam wziąć pod uwagę dietę pudełkową https://ddb24.pl/artykul/czy-catering-dietetyczny/1474062 Szczególnie jeśli nie przepadasz za gotowaniem.

Na odchudzanie nie ma nic lepszego niż dieta ketogeniczna: https://moderncavegirl.pl/keto-odchudzanie/

To powinien być słuszny kierunek, zerknijcie - https://hop-sport.pl/wioslarze/
Ja przepadam za tym sprzętem, on robi dużą różnicę. Można po prostu rozłożyć się przed telewizorem i ćwiczyć.
Jak dla mnie kawał solidnego rozwiązania.

Warto stosować dobre jakościowo suplementy diety na odchudzanie :) Dzięki temu możemy skutecznie wspomóc walkę z kilogramami :) Ja zawsze sprawdzam tu: https://doktorfit.edu.pl/tabletki-na-odchudzanie-ranking/

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy odchudzania i zdrowego stylu życia, gdzie użytkownicy dzielą się doświadczeniami z różnymi dietami, w tym Dukanem, oraz podkreślają znaczenie regularnego ruchu, zdrowego odżywiania i wsparcia psychologicznego. Eksperci i osoby z doświadczeniem zalecają konsultacje z dietetykami, badania hormonalne (szczególnie tarczycy), jedzenie pięciu małych posiłków dziennie, eliminację białego pieczywa i słodyczy, picie dużo wody oraz systematyczne ćwiczenia. Wiele osób podkreśla, że nie istnieje magiczna dieta, a skuteczne odchudzanie wymaga długoterminowej zmiany nawyków, a nie krótkoterminowych eksperymentów, które prowadzą do efektu jo-jo. Rozmowy zawierają również rekomendacje dotyczące psychoterapii i grup wsparcia dla osób borykających się z problemami wagowymi i niską samooceną.

Inne tematy z forum Kobieta

Domowe sposoby na trądzik różowaty (3 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (9 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

do góry