Widok

jak schudnąć... :(

Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga lekko zjechala 5 kg ale już spowrotem wróciła.. Moze polecacie jakąś siłownie dla kobiet? Albo takiego trenera osobistego? Co o tym sadzicie? Jak czegos nie wymysle w najblizszym czasie to chyba przejde na glodowke bo po prostu juz nie mam pomyslu nic nie dziala.. :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja kupiłam sobie po prostu rowerek stacjonarny i codziennie wydzielam sobie czas na te chociaż 10km dziennie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam Ci z tej serii - https://www.k-sport.com.pl/product-pol-388-stojaki-Treningowe-POD-sztange-Przysiady-z-asekuracja-drazek-do-podciagania-220cm-KSG012.html wziąć praktycznie wszystko, a nie tylko stojaki, bo sprzęt kompaktowy, na długiej gwarancji producenta i daje dużo możliwości treningowych, nawet dla pro.

Polecam odchudzanie pod okiem specjalisty, ja chodziłam do dietetyka z sieci Projekt Zdrowie i bardzo to sobie chwaliłam.

Świetnie, że szukasz wsparcia sama przerobiłam dietę Dukana i efekt jo-jo to niestety jej specjalność! Polecam treningi dla kobiet łączące siłownię z elementami fizjoterapii, co chroni przed kontuzjami przy odchudzaniu. Zamiast głodówki, spróbuj mikrozmian: zamień białe pieczywo na żytnie na zakwasie i dołóż 15-min spacer po każdym posiłku u mnie to podkręciło metabolizm lepiej niż drakońskie diety.
Więcej o mnie

Dieta to jedno, ale druga połowa sukcesu to aktywność fizyczna. Zbliża się wiosna, więc może łatwiej Ci będzie zaczać uprawiać sport na świeżym powietrzu :)

A może wybierzesz się do dietetyka lub innego specjalisty, który sprawdzi czy Twoje wyniki są w porządku i zadba o odpowiednią dietę? Myślę, że takie rozwiązanie mogłoby Ci pomóc.

A co polecicie z blenderów?

Proces odchudzania może być trudny i wymaga indywidualnego podejścia. Terapie holistyczne, w tym te oparte na kosmoenergetyce, mogą być jednym z elementów kompleksowego planu odchudzania. Zobacz sobie na https://kosmoenergetyka.org/, bo mają spore grono zadowolonych klientów, a to już sporo świadczy o technikach jakie wykorzystują.

Werrra
2012-01-25 08:34:03
Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga lekko zjechala 5 kg ale już spowrotem wróciła.. Moze polecacie jakąś siłownie dla kobiet? Albo takiego trenera osobistego? Co o tym sadzicie? Jak czegos nie wymysle w najblizszym czasie to chyba przejde na glodowke bo po prostu juz nie mam pomyslu nic nie dziala.. :(
W utracie zbędnych kilogramów pomoże Ci zbilansowana dieta od https://powermeal.pl/catering-warszawa/ Posiłki pełne witamin i minerałów mają ogromny wpływ na proces odchudzania ale często ich przygotowanie jest czasochłonne. Zamawiając dania w tej firmie nie tylko otrzymasz smaczny i zdrowy posiłek ale również zaoszczędzisz czas który możesz wykorzystać w lepszy sposób. Śmiało mogę powiedzieć że zawsze dbają oni o wysoką jakość i korzystają z naturalnych składników pochodzących w większości od lokalnych dostawców. W ich ofercie znajdziesz takie diety jak m.in. dieta standard, IF, vege, vege+fisch, sport, slim, orzeźwiającą, IF bez glutenu i laktozy, junior, samuraj, ketogeniczną, z niskim Ig a nawet detoks sokowy. W razie wątpliwości ich dietetyk pomoże Ci dobrać tą odpowiednią dla Ciebie. Zachwycą cię również przystępne ceny jakie oferują.

odchudzanie to proces.. nie da sie od tak machnac reka i juz.. podstawa to ruch i odpowiednie jedzenie.. ja nie lubi cwiczyc ale lubie muzyke wiec poczytalam https://www.spot66.pl/category/blog/ i zdecydowalam sie isc na taniec :D 2kg miesiecznie spokojnie sobie schodzi

Rozumiem Twoje frustracje, ale pamiętaj, że osiągnięcie celów związanych z wagą i kondycją może być bardziej złożone niż wydaje się na pierwszy rzut oka. Zawierać kilka faktorów, które wpływają na spadek wagi i kondycję. Spróbuj zastanowić się nad kilkoma rzeczami:

Czas: Czasem efekty mogą nie być widoczne od razu, zwłaszcza gdy zaczynasz nowy program treningowy i dietę. Warto być cierpliwym.

Kalorie: Chociaż jesteś na niskiej kaloryczności, zwróć uwagę, że nadmiernie niska kaloryczność może spowolnić metabolizm i utrudnić odchudzanie. Upewnij się, że dostarczasz organizmowi wystarczająco dużo składników odżywczych.

Hormony: Hormony mogą mieć znaczący wpływ na utratę wagi. Konsultacja z lekarzem lub dietetykiem może pomóc w zrozumieniu, czy twoje hormony są w równowadze.

Stres: Stres może prowadzić do zatrzymania wagi. Postaraj się zminimalizować stres w swoim życiu.

Dokładność pomiarów: Czasem różnice w wadze mogą wynikać z niewłaściwego pomiaru lub skoki wagi w ciągu dnia. Ważne jest, aby mierzyć wagę o stałej porze dnia i na pustym żołądku.

Znaczenie masy mięśniowej: Zwiększanie masy mięśniowej może prowadzić do pozornego braku zmiany w wadze, ale może poprawić sylwetkę i ogólną kondycję.

Znaczenie jedzenia: Ważne jest nie tylko ile, ale także co jesz. Upewnij się, że dieta jest zrównoważona i bogata w składniki odżywcze.

Konsultacja z ekspertem: Rozważ konsultację z dietetykiem lub trenerem personalnym, którzy mogą dostosować plan żywienia i treningu do Twoich indywidualnych potrzeb.

Nie załamuj się, czasami efekty po prostu wymagają trochę czasu i dostosowania strategii.
Zapraszam na bloga Takie tam z tripa

Największa wartością odchudzania jest dieta, pozniej ruch czyli dowolna forma treningu. Odchudzanie nie musi być katorgą, o ile rzeczywiscie jest odpowiada stylowi życia danej osoby. Dlatego jestem zdania, że odchudzając sie warto skorzystać z pomocy specjalisty pokroju bariatry ze szpitala medicover aby dieta była smaczna i dawała energie do działania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aby schudnąć, ważne jest utrzymanie zrównoważonej diety i regularnej aktywności fizycznej. Skoncentruj się na spożywaniu zdrowych posiłków, ograniczając ilość kalorii i unikając przetworzonej żywności oraz nadmiaru cukru i tłuszczu. Regularne ćwiczenia, takie jak spacery, bieganie lub ćwiczenia siłowe, pomagają spalać kalorie i poprawiają ogólną kondycję. Ważne jest również monitorowanie postępów i ustawienie realistycznych celów odchudzania. Warto skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem, aby opracować spersonalizowany plan odchudzania dostosowany do twoich potrzeb i zdrowia.
Więcej o mnie na MSSG

Pewnie najskuteczniejsza będzie wizyta u dietetyka. On Ci zrobi badania i dobierze odpowiednią dietę, na której nie będziesz chodziła głodna, a kilogramy będą spadać.

Kawa, czarna.

Ja po prostu obliczyłam swoje zapotrzebowanie dzienne na kalorie i obcięłam z tego 300-500 kcal. Do tego ćwiczę. Stosuję zasadę 80/20, czyli 80% tego, co jem jest zdrowe, a 20% pozwalam sobie na wszystko. Korzystałam z pomocy dietetyka na starcie, teraz już mam wypracowane nawyki żywieniowe. Polecam gabinety w ramach sieci Projekt Zdrowie, można poszukać najbliższej placówki za pośrednictwem strony https://projektzdrowie.info/

Mój przyjaciel to typowy fitnesiarz. Przynajmniej 6 razy w tygodniu siłownia itd. Ja sama mam nadwage i mnie ona nie przeszkadza. Ale zawsze ten przyjaciel mi właśnie powtarza że jedyny sposób by schudnąć to deficyt kalorycznt i innego sposobu nie ma. Podstawa to też dieta no i bez ćwiczeń fizycznych sie nie obędzie. Nie wiem jak faktycznie wygląda twoja sylwetka.

Jeśli chodzi o dietę to polecam wziąć pod uwagę dietę pudełkową https://ddb24.pl/artykul/czy-catering-dietetyczny/1474062 Szczególnie jeśli nie przepadasz za gotowaniem.

Na odchudzanie nie ma nic lepszego niż dieta ketogeniczna: https://moderncavegirl.pl/keto-odchudzanie/

To powinien być słuszny kierunek, zerknijcie - https://hop-sport.pl/wioslarze/
Ja przepadam za tym sprzętem, on robi dużą różnicę. Można po prostu rozłożyć się przed telewizorem i ćwiczyć.
Jak dla mnie kawał solidnego rozwiązania.

Warto stosować dobre jakościowo suplementy diety na odchudzanie :) Dzięki temu możemy skutecznie wspomóc walkę z kilogramami :) Ja zawsze sprawdzam tu: https://doktorfit.edu.pl/tabletki-na-odchudzanie-ranking/

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy odchudzania i zdrowego stylu życia, gdzie użytkownicy dzielą się doświadczeniami z różnymi dietami, w tym Dukanem, oraz podkreślają znaczenie regularnego ruchu, zdrowego odżywiania i wsparcia psychologicznego. Eksperci i osoby z doświadczeniem zalecają konsultacje z dietetykami, badania hormonalne (szczególnie tarczycy), jedzenie pięciu małych posiłków dziennie, eliminację białego pieczywa i słodyczy, picie dużo wody oraz systematyczne ćwiczenia. Wiele osób podkreśla, że nie istnieje magiczna dieta, a skuteczne odchudzanie wymaga długoterminowej zmiany nawyków, a nie krótkoterminowych eksperymentów, które prowadzą do efektu jo-jo. Rozmowy zawierają również rekomendacje dotyczące psychoterapii i grup wsparcia dla osób borykających się z problemami wagowymi i niską samooceną.

Inne tematy z forum Kobieta

Stres powoli mnie wykańcza... (5 odpowiedzi)

Jak radzicie sobie z codziennym stresem? W pracy/ w domu,nadmiar obowiązków, których nie da rady...

Domowe sposoby na trądzik różowaty (4 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

Tabletki powiększające piersi (16 odpowiedzi)

Jak to jest dziewczyny z tymi tabletkami. Działają czy nie działają? Bo tak sobie patrzę na...

do góry