Widok
Cukrzyca w ciąży!!
Witam, jestem w ciąży i lekarz mi powiedział, że mam lekką cukrzycę. Któraś kobietka miała? Mogę prosić o radę w sprawie jedzenia. ;)) co jeść, jak i co ile?? Oczywiście lekarz mi mówił, ale chyba sie zestresowalam i nie pamiętam... A na stronach internetowych to nie wiem czy im wierzyć. ;((
Hej ja prawie od początku ciąży muszę badać cukier i powiem Ci ze niestety nie ma reguły co do jedzenia - musisz próbować. U mnie dobrze sprawdza sie chleb probody i jedzenie małych porcji co 3-3,5 godz. Ja najgorszy cukier mam na czczo i po śniadaniu ale tez da sie to zniwelować jedząc późno ostatnia kanapkę i nie jeść zbyt późno śniadania.
A i wejdź na stronę http://www.slodkiemamy.edu.pl tam jest dużo fajnych informacji
jest bardzo dużo wątków tu u nas na forum, użyj wyszukiwarki.
ja miałam w pierwszej ciąży, prawie 5 lat temu. Teraz znowu mam to diabelstwo i też średnio pamiętam co jadłam, a czego nie. I sama wątki na forum czytam sobie dla przypomnienia. Zero cukru, i węglowodanów lepiej unikać, tak samo smażonego...
ja miałam w pierwszej ciąży, prawie 5 lat temu. Teraz znowu mam to diabelstwo i też średnio pamiętam co jadłam, a czego nie. I sama wątki na forum czytam sobie dla przypomnienia. Zero cukru, i węglowodanów lepiej unikać, tak samo smażonego...