Widok

Czas na piaskownice..tylko jaka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej mamuski,

Chcemy kupić piaskownice dla synka, jaka możecie polecić? Napewno chcemy drewniana..ale czy z daszkiem, czy bez, z ławeczkamii czy nie.. Jaka się najlepiej sprawdza?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam plastikową taką muszelkę - zalety takiej to
1/możesz od góry przykryć /zamknąć są teraz już takie z pokrywmi
2/ mozesz wyminić piasek i wymyć ją co jakiś czas
3/ góra może służyć za basenik,
4/ nasza była mocna i trwała wytrzymała kilka lat praktycznie bez szwanku w ostatnim roku dzieciaki skakaly w niej i pękło dno ale wtedy już nie było w niej praktycznie piasku i to dlatego pękło
5/ można ją wkopać i zawsze tez można zmieć jej lokalizację szybko i łatwo
ja mam drewniana bez daszku i laweczek - laweczki niepotzrebnie zabieraja miejsce a usiasc moze na tych deskach wogol piaskownicy
Mjakmama a przykrywacie czymś czy nie? U nas jest pełno kociarow na osiedlu i pod balkonem mam wciąż nasikane..
image
coś mi świta ze można kupić takie przykrycia na te drewniane piaskownice chyba widziałam w jakimś sklepei typu OBI itp
w castoramie obi i leroy są takie drewniane ale polecam piaskownice plastikową którą można w każdej chwili przenieść czy umyć i te plastikowe napewno mają przykrycie. teraz chyba w tesco byly w promocji te niebieskie muszelki gdzie z przykrycia właśnie możesz zrobić basenik, fajna sprawa

rok temu też się zastanawiałam jaką kupić piaskownicę :]

też obstawiałam drewnianą ;) http://forum.trojmiasto.pl/Jaka-piaskownice-polecacie-do-ogrodu-t238314,1,16.html

w końcu kupiliśmy żółwia :] elegancko z dowozem na działkę ;) więc nie musieliśmy się zastanawiać jak to przewieźć :] http://allegro.pl/little-tikes-piaskownica-zolw-pokrywa-zest-piask-i2182355903.html

sezon pięknie przetrwała ;) pomimo kilkukrotnego traktowania pokrywy jako zjeżdżalni przez 3 dzieci ;P

aktualnie "zimuje" w garażu :]
JA właśnie zamówiłam taką drewnianą z ławeczkami które rozkłada się i piaskownica jest całkowicie zakryta.
te drewniane maja juz brezent w zestawie u nas tak bylo taki na zaczepy :)
Dzięki za liczne odpowiedzi, moja teściowa dziś mnie poinformowała ze chcą do siebie do ogrodu kupić właśnie taka "muszle", zobaczę jak się sprawdzi i wtedy zadecyduje ale jakoś mam sentyment do drewnianych..i chyba właśnie taka zwykła kupimy.
image
my mamy takie dwie:

http://allegro.pl/little-tikes-piaskownica-zamek-basen-171505-2xbon-i2211700406.html

mogę szczerze polecić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
z doswiadczenia wiem, ze najlepiej drewniana, z laweczkami i daszkiem :)
duzo jest takich w Andrewexie - w dodatku sa kolorowe, co dla nas niekoniecznie moze miec znaczenie, a dziecko ucieszy sie jeszcze bardziej:)))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry