Widok

Czerwcowe Panny Młode 2012 ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chciałam założyć dla Nas osobny wątek ;D Ciekawa jestem czemu akurat czerwiec Was zainspirował do ślubowania? Co już macie itp ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam w rodzinie księży.
To jest taka sprawa, że do ślubu kościelnego nie musisz mieć bierzmowania, ale żeby zostać chrzestnym to trzeba mieć :P

Ale jak mówicie, niektórzy wymagają to ich sprawa.

Olesia - już niedługo i my będziemy mogły iść spisywać protokół :P hihi

A ja mam pytanie z innej beczki - jeśli mój ślub odprawi ksiądz nie z mojej parafii to czy też muszę płacić księdzu u mnie w parafii?

Jeszcze 3 miesiące - ale zleciało...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tam się nie znam :) mi zawsze było wpajane, że do ślubu bierzmowanie też jest potrzebne ;) dobra tam, nie ważne!!

Zosiek - mnie to dzisiaj dreszcze przeszły toż za równe 3 miechy będę się szykować na ślub!! OMG, tak jak piszesz, kiedy to zleciało a w dodatku tyle jeszcze do zrobienia - jak to wszystko ogarnę, to będzie cud, miód i malinaaa ;D

Taaa, My po Świętach wybieramy się spisywać protokół i wszystkie sprawy Kościelne załatwić, aby zamknąć ten temat już na dobre ;P

Hmm... Nie wiem, ale podejrzewam, że płaciłabym, bo w końcu i tak z Wami protokół podpisuje itp :P
to jest paranoja placic w urzedzie ksiedzu siostrom za dekoracje. Im bliżej ślubu tym ja sie mniej denerwuje za to tesciowa z moja babcia zaczynaja w paranoje popadac
A mnie powoli coraz bardziej stres łapie!! do tej pory właśnie byłam spokojna, ale jak dziś zobaczyłam ile Nam zostało, to za głowę się złapałam :P oj, oj... a tyle do zrobienia!! ;)
Ale masz jeszcze troszke czasu my slubujey 9 mam jedynie obawy co do trzeźwości niektórych panów po wcześniejszym meczu otwarcia ;) a tak z górki jak sie dobrze zaplanuje i bedzie trzymac terminow to bedzie si :)
Asiulka a gdzie macie wesele
W DWÓR kASZUBSKI MAgnat ale jak na razie moje zadowolenie z tej rezerwacji maleje
Asiulka - a co się dzieję? osobiście słyszałam same dobre opinie o tym miejscu...
nie przezce miejsce ładne sala też, jednak co do procesu podpisywania umowy oraz udzielania informacji maja sporo brakow. umowe specjalnie z zadatkiem podpisalismy w sierpniu zeby ceny zostały te same tu ni z gruchy ni z pietruchy cena znacznie sie zmienia nikt nie informuje dodzwonic sie nie idzie. za 2 tygodnie ide toczyc boj
Oj, to faktycznie niefajnie :( powinni dbać o klienta, a nie miałaś tam informacji o ewentualnej zmianie ceny o 10% - bo zawsze tak Właściciele się zabezpieczają...

My nie podpisywaliśmy jeszcze umowy, tylko wpłaciliśmy zaliczkę dostaliśmy pokwitowanie, że zaliczka wpłacona i informację, że cena może ulec zmianie o 10%, co w efekcie nie nastąpiła, ba nawet napiszę więcej - płacimy mniej niż się spodziewaliśmy, bo to piątek!! ;)

Także Asiulka, Ty się tam im nie daj!! i walcz o swoje!! ;)
byla wzmianka ze moze ale nie musi, pytalam znajomego co ma lokal i wg niego powinnam zaplacic cene obowiazujaca z dnia umowy tak wiec bede walczyc
Ja jak szukałam miejsca na wesele też odwiedziłam Magnat i pamietam że czytałma opinie na forum i dziewczyny pisały wtedy żeby zwracac uwagę na treść umwoy bo oni tam tak robią...
Ale Asiu miałaś w umowie wpisane że cena od osoby może zmnienić się wraz ze z wzrostem inflacji. Bo jeśli tak to maja prawo podnieść cenę. A niestety wiemy że wszystko w ostatnim czasie poszło do góry:(
Ale jeżeli w umowie nie ma ani słowa o tym że cena za osobe moze ulec zmianie a jest wpisana konkretna kwota to nie mogą podnieść ceny i nie obchodzi Cie to że wpomninali o tym ustnie !!!
Tak jak piszę magduś, jeśli masz w umowie wzmiankę, że cena może ulec zmianie o 10% to nic nie wskórasz, ale jeżeli takiej informacji nie ma, możesz walczyć o swoje śmiało!! :)

Hmm... tak mówicie, że wszystko wzrosło, ale moja tegoroczna cena w restauracji nie uległa zmianie w porównaniu do zeszłorocznej - w dalszym ciągu jest ta sama cena... to chyba tak naprawdę zależy od właścicieli sal ;)
Masz rację Olesia pewnie to zależy od właścicela danej restauracji. Ja mam taką cichą nadzieję, że u mnie też cena w restauracji nie wzrośnie;) Jeszcze tego nie wiem bo umowę podpisywałam w zeszłym roku, a jeszcze nie nie byłam na spotkaniu z Panią kierowniczką od gastronomi.
Magduś a gdzie masz wesele? jeśli można wiedzieć :)

My również mamy spotkanie z Właścicielką tak na tydzień przed weselem i podejrzewam, że jeszcze listy Gości do końca nie będę miała zamkniętą, no nic trudno :( najwyżej się zapłaci za te osoby a w przed dzień powiemy po prostu, żeby Im nie stawiali talerzyków ;) ale do czego zmierzam... Dzwoniłam do Właścicielki dowiedzieć się jaka cena za ten rok obowiązuje - może magduś i Ty zadzwonisz? ;P przynajmniej będziesz wiedzieć na czym stoisz ;D
Ja mam w sali PFK w Sopocie. Tak zadzwonię albo podejdę bo mam blisko 10 min tylko czekam, aż się okres weselny zacznie, żeby podpatrzyć jak kto to ma przystrojoną sale ;) i dowiedzieć się kiedy ostaczena liste osób trzeba podać
Ja chciałabym mieć tydzień przed zamkniętą listę gości żeby się jeszcze tym nie martwić ale jak to w praniu wyjdzie ehh...

Asiu sprawdź sobie wskażnik cen towarów i usług według GUS bo jak sie nie zmienił to to będziesz miała dobry argument , co do nie zmieniania ceny za osobą :)
u Nas ta lista Gości rozstrzygnie się na kilka dni przed weselem ;/ mam w Rodzinie dwóch marynarzy, z czego jeden już jest na morzu a drugi dopiero wypływa w przyszłym tyg - ten pierwszy to raczej już pewniak jest, ale drugi, żeby było śmieszniej jest moim Ojczymem, ważną osobą i nie wiadomo czy będzie, o jeszcze się przekwalifikował... Ech, niektórych rzeczy nie przeskoczy się ;D

Aaaa, słyszałam dobre opinie o tej sali ;)
Nio ja znalazłam pare negatywnych że niby mało jedzenia jest chociaż Pani manager mówi żeby nie domawiać wieeej że napewno wystarczy ale ja sie trochę tym martwie niechce żeby goście byli głodni..
Mój ojciec też pływa na statkach teraz własnie go nie ma, nie wyobrażam sobie żeby nie był w tym dniu...
Olesia Tobie podoba się bukiet z Gloriozy http://www.glorioza.com/ ten na str. 6 ?
lalalalala...odebrałam wczoraj obrączki....są pięęęęęęękneeee;))) ale jestem szczęśliwa;)))
do góry