Widok

Czerwcowe Panny Młode 2012 ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chciałam założyć dla Nas osobny wątek ;D Ciekawa jestem czemu akurat czerwiec Was zainspirował do ślubowania? Co już macie itp ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też nie dałam na zapowiedzi:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Olesia1986 szalony dziś dzień był bo przed protokołem mieliśmy ostatnie spotkanie z poradnicta i potrzebny był papier ,a nasza Pani o nas zapomniała i po 30 min udało nam sie załatwić ten papier i odrazu pojechalismy na spisanie protokołu i z głowy mi wypadło aby dać mu kasę odrazu na zapowiedzi i teraz jestem w kropce czy podejsć i dac im kasę??!!!co byś zrobiła na moim miejscu fakt nie znam tego diakona ,który znami spisywał protokół ,ale za to resze ks znam nie wiem co zrobić
Dziwne... Nam kazał przynieść mojego Bartka akt chrztu wraz z bierzmowaniem :) ale nie kłócę się ;D co Kościół to inny śpiewka ;)

he, he... no to fajnie już ważniejszą część masz z głowy ;P a powiedzcie mi kiedy dajecie pieniądze Księdzu? przy podpisywaniu protokołu?
Olesia1986 słyszałam na naukach ze nie potrzeba bierzmowania podobno od roku jest to juz nie wymagane my miesliśmy wszystko i dzis mamy już załatwiony protokół trwał 30 min i było wesoło ......
dokładnie na akcie chrztu od razu jest informacja o bierzmowaniu ;P

Spokojnie Kochana, dasz radę, będziemy 3mać za Ciebie kciuki :P oczywiście później czekamy na rewanż ;)
no no,z tym bierzmowaniem to wiem,poprostu na swiadectwie chrztu jest notka o bierzmowaniu:)
Olesia-dziekuje:)))
Wlasnie sobie uswiadomilam ze bede pierwsza z nas Czerwcowych:)))
przepraszam, mała wtopa - Zosiek miało a nie Asiulka :)
Asiulka - oczywiście, że TRZEBA!! :) bez bierzmowania nie ma ślubu Kościelnego!! :)

zosiek, może i racja, ale patrząc tak na to, to w zasadzie wszystkim można będzie się ubrudzić - sokiem porzeczkowym, jakimś jadłem... ;P
SzJ
do ślubu kościelne nie trzeba mieć bierzmowania.

Olesia
kiwi to wg mnie nie aż tak dobry pomysł - pomyśl jak się można ładnie ubrudzić :P
też bym chciała spokojny panieński ale siostrze sie nie odmawia mam nadzieje ze zadnych karłów striptizerow nie bedzie
SzJ - spoko będzie dobrze i My będziemy myślami z Tobą :P
hmmm... i nie chodziło o to, że ktoś mi odmawia, bo liczyłam się z tym - nawet nie zdziwiła mnie odmowa ludzi których byłam pewna, tyle się tego nasłuchałam, że to właśnie pewniaki rezygnują, że mnie to nawet nie ruszyło :P

ale chodzi mi, że muszę dodatkowe noclegi kombinować dla niektórych przyjezdnych na tydzień wcześniej :P no nic, jak trzeba, to trzeba :)

a panieński sama sobie organizuje i zaczynam się zastanawiać, gdzie zrobić... myślałam, żeby imprezę zacząć u mnie w domu przy grillowaniu a potem wyskoczyć gdzieś na miasto :P
Aaaaaa to ja w takim razie już sie sobie nie dziwie, że zaczynam panikować...ślub 1.06 więc zostały bite 2 miesiące chyba zaopatrzę się w meliskę;)
Z gośćmi to tak zawsze jedni moga inni nie, my na wszelki wypadek zaprosilismy nadwyżke. w zasadzie mamy juz wszystko załatwione pozostaje pilnowac terminow i pieniążków. wieczorem panieńskim zajmuje sie siostra, dadatki do sukni fryzura mysle ze mam jeszcze czas
Tak ja mam tydzień przed Tobą czyli 23 czerwca:) No ja mojego narzeczonego wyśle już teraz do Gdańska do USC po akt urodzenia i sama do Gdyni skoczę po mój i w kwietniu wspólnie do USC w Sopocie a potem do księdza. Nio co do gości to wyluzuj troszę bo tak to będzie jedni będą odmawiać drudzy wymyślać ale Ty nie masz na to wpłwu. Nam też ktoś tam juz odmówił ze znajomych bo ma w ten sam dzień ślub kogoś w rodzinie.
Magduś a kiedy Ty masz ślub? :) 23? :)

Taaa, już powoli trzeba zacząć to ogarniać, u Nas to będzie 18.04 - wcześniej pisałam 17, ale zaszła mała pomyłka :P tzn. 18, spiszemy protokół, ale 13 wybieramy się do USC :/ mnie powoli ogarnia przerażenie... już zaczynam panikować, Goście powoli potwierdzają lub odmawiają, niektórzy chcą by Im rezerwować noclegi z tyg wyprzedzeniem... Trochę jestem zła, bo nie dość, że mam na głowie ślub, to dodatkowo obrona i egzaminy końcowe, no i teraz noclegi załatwiać Gościom, wiedzieli o ślubie dużo wcześniej - w dodatku to cholerne Euro jest, słabo widzę te noclegi :/ chyba już powoli panikuje :D

A co do tego, że niedawno było to odległe, masz 100% rację, ja już od ponad miesiąca siedzę na L4 - i nie wiem kiedy ten czas mi zleciał?! Rano budzę się ściele łóżko i zaraz potem nadchodzi wieczór i znowu do łóżka... szaleństwo :)
Dzięki Olesia za pomoc . Ja właśnie uświadomiłam sobie, że czas najwyższy już chyba te wszystkie sprawy formalne zacząć ogarniać ... a jeszcze niedawno wydawało sie to takie odległe :)
Magduś, pewnie, że tak - załatwisz to od ręki, jeśli chodzi o Kościół , podobnie z aktem urodzenia - Pani w USC da Ci tylko chyba do wglądu, szczerze to nie mam pojęcia, ale na pewno, żadnego podania nie musisz pisać :) Ja byłam w Gdyni po swój akt urodzenia i całe załatwianie sprawy trwało może z 10 minut łącznie z wpłatą pieniędzy do kasy :D więc podejrzewam, że u Ciebie to już w ogóle migusiem potrwa :P
Ai jeszcze jedno pytanie czy w usc akt urodzenia dostaję odrazu i składam podanie i na niego czekam hm..
A akt chrztu i bierzmowania to dostane w swoim kościele jak pójdę po zgodę na ślub i innej parafii tak?
do góry