Widok

Czerwcowe Panny Młode 2012 ;)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chciałam założyć dla Nas osobny wątek ;D Ciekawa jestem czemu akurat czerwiec Was zainspirował do ślubowania? Co już macie itp ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Miałam podobną sytuację u Przyjaciółki na weselu - My młodzi, chcieliśmy usiąść koło siebie, ale wszyscy się rzucili na wolne moim B ;) le na szczęście wylądowałam koło Świadka Młodej i Jego Partnerki, więc było ekstra ;)

Magduś, My mamy Kruk Duo :) i baaaardzo gorąco polecam!! Są po prostu rewelacyjni, jak słucham ich na stronie ;)

Jeśli chodzi o alko - z tym czekam na mojego Ojca, jak mi nie kupi do końca maja, musimy skombinować kasę i jechać na początku czerwca kupić z moim B :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nio ja dziewczyny jestem zdecydowanie za winietkami. Jak byłam na weselu u mojej koleżanki.Nie było winietek i zrobiło się mega zamieszanie.Chcieliśmy usiąśc z przyjaciółmi przy jednym stoliku. Przy nim siedziała już jedna babeczka i stwierdzia że jest on juz zajęty.
Po 15 min okazao się że jej rodzinka zajeła jej miejsce gdzie indziej.Więc uważam że strata czasu na takie akcje.

Olesia Ty masz oprawę muzyczną w kościele możesz napisac kogo masz ?

Dziewczyny a macie już alkohol?
opalenizna a raczej spalenizna efekt majówki
wg mlodego to bez sensu bo kazdy i tak sie poprzesadza pozniej a mozna usadzic kogos z kims koko nie lubi ;/
jak chce niech tak robi ale moje stoly beda mialy wizytowki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a czemu Narzeczony nie chce? toż to najlepsza sprawa, bo tak wszyscy się rzucą na siedzenia... i może zabraknąć miejsca dla jakiejś Pary i przez całe wesele będą musieli siedzieć porozdzielani... ;)
nie przejmuj się!! :) naprawdę nie ma czymś się stresować, jak odmawiają ich strata :)

My na obecną chwilę mamy tylko 51 osób ;) podejrzewam, że nie dobijemy 80 ze 138 zaproszonych, ale co tam - mniejsze grono, ale przynajmniej będziemy wiedzieć, że tym osobom naprawdę zależy by być z Nami ;P

opalenizna jest? chodzisz na solarium? ;) ja planuje korzystać z prawdziwego słońca, ale jak się nie uda, to tak po pierwszym tyg czerwca zacznę chodzić na solarium ;)

a u Nas mały problem z Młodym :( cholipa, nie możemy nigdzie znaleźć dla niego kamizelki i butów :/ już mi ręce do kolan opadają...
opalenizna jest papiery z usc sa, wina brak wiazanki brak,
co do usadzania sajgon ja chce mllody nie ;/
do tego z jego strony duzo rodziny odmawia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W sumie to dziwne... bo powinnaś rubryczki na poradnie, mieć od razu na karteczkach od nauk ;) przynajmniej My tak mieliśmy i większość moich znajomych też tak miała...

Czerwcówieczki, śpicie? co taka cisza w Naszym wątku? chwalić się jak przygotowania? ;)

My niedługo będziemy szykować się do usadzania Gości, oj czuje, że będzie przy tym dramat :(
Na naukach już byliśmy, a na poradnię to właśnie coś mi świtało o karteczce :P
Na szczęście z proboszczem się dobrze znamy, więc luzik. :)
do poradni nie trzeba mieć spisanego protokołu, właśnie na odwrót do protokołu dobrze mieć zrobioną poradnie :)

idź np. jutro do biura parafialnego tam gdzie macie ślub i poproś Księdza o taką karteczkę na poradnie :) a nauki już macie? jeśli nie to też poproś, chociaż zazwyczaj Księża dają wszystko na jednej kartce i nauki i poradnie i tak już odpowiednie osoby przybijają Wam pieczątki ;)
A to nie jest tak, że do poradni trzeba mieć spisany protokół i się dostaje "skierowanie" czy można to załatwić jak nauki? Czy mogę załatwić w innej parafii?
Dziewczyny...ja za miesiąc będę już ŻONĄ;))) w przyszłym tygodniu odbieram sukienkę, mam nadzieję że będzie zrobiona tak jak chciałam;) Poza tym zostały już właściwie same drobiazgi;) chociaż i tak mam wrażenie że nie ogarniam;/

Zosiek- to chyba najpierw trzeba poradnię zrobić a potem protokół...
My niedługo idziemy spisać protokół, a następnie poradnia.
Ubiór lubego - cały, a mój tylko sukienka i buty, ale się nie przejmuję :P

Bu, nie ma to jak majówka w łóżku... :(
ehh... mi naprawdę niewiele zostało do zrobienia. sukienke na poprawiny szyję no i jeszcze sprawa z tortem nie do końca jest ustalona. Mój nie ma jeszcze koszul :P są ściągane gdzieś z południa Polski, nie ma też butów ale to myślę że w 3 tygodniu maja się załatwi wszystko :)
Czerwcóweczki, co taka cisza u Nas? Pewnie gdzieś wypoczywacie... ;)

My z moim B odchorowujemy grypę żołądkową :(

Jak tam nastroje u niektórych Panien Młodych - dla niektórych z Was został równy miesiąc ;P
My mamy to samo!! :) Zapominają i już :/

My mamy potwierdzenie do 13 maja, więc też niewiele czasu Gościom zostało ;) Na dzień dzisiejszych bez Nas i obsługi technicznej mamy potwierdzone 51 osób ze 138 :) trochę już odpadło, więc nie jest źle :D

A My już Naszych znajomych wprost pytamy czy będą czy nie, bo podejrzewam, że wiedzą już tylko zapominają itp :) odpowiadają, że będą, ale dadzą znać np. 13 maja czy z kimś czy sami :) Chociaż o tyle jesteśmy do przodu ;P

I tak wiem, że bankowo będzie trzeba dzwonić...
standardzik olimpia, u mnie znajmi od razu. poprzylatywali z daleka, a rodzina, moja mMama dzwonila do nich , bo ja juz nie miaalam sily, a zreszta dzownilam do kazdej osoby zapraszanej 4 miesiace przed slubme i ze zaproszenia sie drukuja...
ce_ce, ja mam potwierdzenie do 15 maja, czyli raptem 2 tygodnie :P... na zaproszonych 72 osoby - potwierdzilo 42... takze ciut wiecej jak polowa (licze juz z nami i z kapela itd).
Najlepsze to, ze jako pierwsi potwierdzili znajomi, a rodzina na samym koncu... i teraz czekamy tylko na potwierdzenie od rodzin.

Pamietam, ze mojej siostrze tez prawie nikt nie potsierdzil, ze musiaa po terminie do ludzi dzwonic i sie pytac - a oni zaskoczeni odpowiadali - ze to chyba jasne ze beda :P ze nie mysleli ze ONI muszą dzwonic!
spoko:) ja mam termin na potwierdzenia do kolejnego wtorku:) narazie nie wiele wiem kto będzie a kto nie.... ludzie chyba nie przywykli do tego zeby potwierdzac... albo zapomnieli o potwierdzeniu:/
Dziewczyny, jestem podłamana.
Na miesiąc przed ślubem mam potwierdzenia przybycia zaledwie na 5 zaproszeń...
Prosiliśmy o odpowiedź do końca kwietnia, więc już wiem co będę robić w majówkę: dzwonić.
My podobno mamy zapłacić 300 zł, ale nie wiem jeszcze jak to będzie, bo jak wcześniej wspominałam to tak trochę po Rodzinie :)

Co do autobusu - rezygnujemy z Gryfa, facet za każdym razem co dzwonimy podaje Nam inną cenę :/ a dziękuje bardzo!
Mam już autokar zamówiony od prywaciarza w dwie strony, plus busa mamy zamówionego na poprawiny i jestem zadowolona z tej ceny ;)

Ach, Dziewczyny już nie mogę się doczekać tego Dnia!! Dzisiaj równe dwa miesiące ;P Zleci migusiem :D
do góry